Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sundom daghems enhet Barnholken fortsätter, om tillräckligt många barn anmäls

Dela

Sundom daghems separata enhet Barnholkens verksamhet fortgår i höst, om flera barn fås till daghemmet senast 18.6. Det beslutades också att strukturen på gruppen ändras till en flexgrupp, där barnen kan vara 1–5 åringar.

Vasa stads nämnd för fostran och undervisning fattade vid sitt möte 26.5.2021 beslut om att Barnholken vid Sundom daghem fortsätter sin verksamhet i höst, om det fram till 18.6 har anmälts 14 barn till daghemmet. Gruppen omvandlas också till en grupp med flexibel uppbyggnad, dvs. plats kan ansökas för 1–5-åriga barn.

Den tvååriga förskoleundervisningen inverkar på antalet barn

I Barnholken finns för närvarande en barngrupp med 3–5-åringar (21 platser). I gruppen finns nu 17 barn, av vilka tio flyttar över till förskoleundervisningen i augusti.

Undervisnings- och kulturministeriet valde i april Sundom daghem med i det riksomfattande försöket med tvåårig förskoleundervisning. Också detta påverkar antalet barn i Barnholken, eftersom Barnholkens 5-åringar (fyra barn) flyttar över till den tvååriga förskoleundervisningen vid Sundom daghems huvudenhet.

I Barnholken blir tre barn kvar, och tre nya ansökningar har kommit. Följaktligen ryms det ännu många barn i gruppen.

Daghemmet vid havet

Barnholken finns i Kronvik i Sundom vid havet. Enheten har en stor gård, och tid tillbringas också i den närliggande naturen, i skogen och på stränderna.

-I vårt fostringsarbete betonar vi glädjen i att röra på sig, språklig medvetenhet, sociala färdigheter och naturupplevelser. All vår verksamhet grundar sig på Vasas plan för småbarnspedagogiken, säger daghemsföreståndare Anna-Lena Enqvist.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum