Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sundom skola saa lisätiloja alkuvuodesta 2023

Jaa

Sundom skolan alakoulun yhteyteen rakennetaan neljä isoa luokkahuonetta käsittävä lisärakennus. Myös nykyisen koulun tiloihin tehdään muutoksia muun muassa lisäämällä ruokalan istumapaikkoja ja siirtämällä musiikkiluokka sopivampiin tiloihin.

Sundom skolassa oli lukuvuonna 2019-2020 oppilaita 250, kun koulun maksimioppilasmäärä on 219. Koulun tilanpuutetta ovat syksystä 2019 saakka helpottaneet koulun sisäpihalla sijaitsevat erilliset tilaelementit, joissa on kaksi opetustilaa.

Nyt Sundom skola saa kaipaamansa lisätilat, kun koululle rakennetaan laajennusosa nykyisen koulurakennuksen lounaispäätyyn. Rakennustyöt alkavat vuoden 2022 puolivälissä, ja uudet tilat ovat käytössä alustavien suunnitelmien mukaan alkuvuodesta 2023.

- Laajennusosa on nykyisen koulun tapaan kaksikerroksinen ja kooltaan 520m². Laajennusosassa on neljä luokkahuonetta, ryhmätila sekä wc- ja aputiloja kertoo koulutoimenjohtaja Marianne West.

Öljylämmitys vaihtuu maalämpöön

Myös nykyisen koulun tiloissa tehdään muutoksia. Opettajien huone siirtyy keskeisemmälle paikalle koulua, ja musiikkiluokka siirtyy nykyisen opettajanhuoneen paikalle. Tällä hetkellä musiikkiluokka toimii väestönsuojassa.

Erityisopettajille saadaan omat tilat jakamalla yksi pienempi luokkahuone kahdeksi tilaksi.

Koulun ruokalan istumapaikkoja lisätään vaihtamalla sinne vähemmän tilaa vievät kalusteet.

Rakennushankkeessa myös korvataan koulun nykyinen lämmitysjärjestelmä eli öljylämmitys energiatehokkaalla maalämmöllä.

Leikkivälineet siirretään ja puita istutetaan lisää

Alueella, johon laajennusosa rakennetaan, on tällä hetkellä leikkivälineitä, puustoa ja kulkuväylä etu- ja takapihan välillä.

- Osa leikkivälineistä siirretään laajennusosan alta muualle pihaa, jotta kulkureitti etu- ja takapihojen välillä säilyy tarpeeksi tilavana. Osa tontin lounaisrajalla olevista puista on kaadettava laajennuksen tieltä, mutta puita istutetaan lisää vähintään vastaava määrä, West kertoo.

Laajennusosan kustannukset ovat arviolta noin 1,5 miljoona euroa, ja nykyisen koulurakennuksen muutosten kustannukset yhteensä 300 000 euroa. Lämmitysjärjestelmän vaihto maksaa arviolta noin 400 000 euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) voi anoa avustusta öljylämmityksestä luopumiseen.

Sundom skolan hankesuunnitelma hyväksyttiin Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnassa 15.9., teknisten liikelaitosten johtokunnassa 21.9., kaupunginhallituksessa 4.10. ja kaupunginvaltuustossa 11.10.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme