Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Suojatiet turvallisiksi – montako viisivuotiasta mahtuu viiteen metriin? Kutsu medioille 13.8 klo 10

Jaa

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta ja poliisi kiinnittävät erityistä huomiota suojateiden turvallisuuteen koulujen alkaessa. Tiistaina 13.8.2019 klo 10–11 pysäköinnintarkastajat mittaavat yhdessä lasten kanssa viiden metrin matkaa ennen suojatietä kahden päiväkodin lähistöllä. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tempausta.

Suojatiellä Töölössä vuonna 2017. Kuva: Roni Rekomaa
Suojatiellä Töölössä vuonna 2017. Kuva: Roni Rekomaa

Yhteistyössä Helsingin pysäköinninvalvonnan kanssa päiväkoti Pikku-Duunarin lapset visualisoivat Porvoonkatu 12 kohdalla sijaitsevan suojatien viittä metriä ja päiväkoti Tapion lasten kanssa hoidetaan Kaarlenkatu 19 A:n suojatie. Paikalle saapuu mahdollisuuksien mukaan myös poliisipartio. Tilaisuus päättyy klo 11.

Suojateiden tehovalvontaa koulujen alkaessa on tehty myös aikaisempina vuosina. Suojatiet ovat kriittinen paikka jalankulkijalle: tieliikenteessä jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtuu suojateillä ja joka viides uhri menehtyi suojatiellä. Pysäköinti ja pysäyttäminen on kielletty viiden metrin matkalla ennen suojatietä.

Vuonna 2018 Helsingissä suojatievirheestä kirjoitettiin 11 985 pysäköintivirhemaksua. Eniten virhemaksuja kirjoitettiin syyskuukausina, yli 1200 virhemaksua kuukaudessa elo-lokakuussa. Tänä vuonna suojatievirheitä on kirjoitettu 15.07.2019 mennessä 6904 kappaletta.

Pysäköinninvalvonnan toiminnan tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Vaarallisimmissa tapauksissa pelkkä virhemaksu ei riitä vaan ajoneuvo siirretään turvallisempaan paikkaan. Ensisijaisesti suoritetaan lähisiirto eli ajoneuvo hinataan kadun toiselle puolelle tai lähikadulle. Siirtokustannukset tulevat kuljettajan maksettavaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Projektin tiedotusvastaava, pysäköinnintarkastaja Piia Vainio p. 040 674 8036, piia.vainio@hel.fi

Tietoja tilaisuudesta
Viestintäsuunnittelija Sari Korolainen p. 040 8220 734, sari.korolainen@hel.fi

Kuvat

Suojatiellä Töölössä vuonna 2017. Kuva: Roni Rekomaa
Suojatiellä Töölössä vuonna 2017. Kuva: Roni Rekomaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kunnostaa Vanhankaupunginlahden lintuvettä23.8.2019 15:57:20 EESTTiedote

Kaupunkistrategiansa mukaisesti kaupunki vaalii arvokasta luontoaan ja toimii kaupunkiluonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi. Vanhankaupunginlahden lintuvesi Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelmaa 2015–2024 toteutetaan kunnianhimoisesti nyt käynnissä olevalla valtuustokaudella. Apulaispormestari Anni Sinnemäki puhuu lauantaina 24.8. Viikissä Birdlife Suomen järjestämillä Lintumessuilla alueen hoidosta ja tavoitteista linnuston olosuhteiden parantamiseksi.

Sinilevää uimarannoilla enää vähäisiä määriä23.8.2019 12:47:06 EESTTiedote

Tällä viikolla otettiin uimavesinäytteet kolmeltatoista itäisen Helsingin uimarannalta. Viime viikonlopun ja alkuviikon sateiden huuhtoutumasta johtuen muutaman rannalla (Iso Kallahti, Rastila ja Tuorinniemi) bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden uimarantojen näytteet olivat mikrobiologiselta laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme