Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Suojelutyövoiman määrä uhkaa jäädä ensi viikolla entistä pienemmäksi - OYSissa vain päivystyksellinen toiminta

Jaa

Tehy ja Super ilmoittivat antavansa OYSille keskiviikkona 20. huhtikuuta aamuvuoroon koko sairaalaan 85 henkilöä suojelutyöhön. Normaalisti arkisin aamuvuorossa on liki 1500 hoitajaa.

Oulun yliopistolliselle sairaalalle (OYS) tälle viikolle luvattu suojelutyön määrä on tällä hetkellä niin alhainen, että keskiviikolle ja kiirastorstaille suunniteltuja leikkauksia on jouduttu perumaan lyhyellä varoitusajalla. Taustalla on yllättäen tapahtunut työntekijämäärän väheneminen työntekijäjärjestöjen yksipuolisella ilmoituksella.

”Tilanne on tällä hetkellä todella kriittinen. Suurimmat ongelmat ovat leikkaustoiminnassa ja teholla. Käytännössä emme pysty hoitamaan edes kiireellisiä toimenpiteitä, vaan joudumme keskittymään päivystysleikkausten tekemiseen”, kertoo OYSin vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala.

Keskiviikkona lakkoneuvotteluissa tapahtui käänne vieläkin huonompaan: keskiviikolle 20. huhtikuuta luvatulla suojelutyövoiman määrällä on lähes mahdotonta ylläpitää sairaalan toimintaa.

”Jos työntekijäjärjestöjen osoittama suojelutyö toteutuisi sellaisenaan, emme enää pystyisi hoitamaan kaikkia potilaitamme. Esimerkiksi vuodeosastoista pystyttäisiin pitämään vain yksi auki, ja päivystys voisi ottaa vastaan vain hätätilapotilaita”, sanoo Ojala.

OYS ei ole lakon neuvotteluosapuolena

”OYS ei ole lakon työmarkkinaosapuolena emmekä osallistu lakon jatkumiseen tai loppumiseen vaikuttaviin neuvotteluihin”, Ojala toteaa. ”Ne neuvottelut käydään valtakunnan tasolla. Potilaista kuitenkin huolehdimme me täällä paikallisesti, vaikka suojelutyövoimaa määrittää tällä hetkellä järjestöjen keskuslakkotoimikunta. Toivomme kovasti, että sovittelulautakunta pääsee lakkoneuvotteluissa eteenpäin ja meillä olisi keskiviikkoon mennessä jonkinlainen ratkaisu tiedossa”, Ojala toivoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kati Ojala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. p. kati.ojala@ppshp.fi 040 5049 517

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme