Suomalainen automaatio kiinnostaa maailmalla – espanjalainen Alimerka luottaa Cimcorpin laatuun

Jaa

Ruokakauppa Alimerka tilaa automaatiota Cimcorpilta. Vähittäiskauppaketju automatisoi jakelukeskuksensa tuoretuotteiden käsittelyn suomalaisyrityksen järjestelmällä. Automaatiolla halutaan varmistaa virheetön ja tehokkaampi tuotekeräily, jolla pidennetään tuoretuotteiden myyntiaikaa ja vähennetään hävikkiä. Kesäkuussa Cimcorp julkaisi merkittävän automaatiokaupan saksalaisen Neton kanssa.

Palvelupaketin ansiosta Espanjan maajohtaja Jarkko Hakkarainen voi taata automaatiolle pidemmän elinkaaren.
Palvelupaketin ansiosta Espanjan maajohtaja Jarkko Hakkarainen voi taata automaatiolle pidemmän elinkaaren.

Cimcorp on saanut jälleen tilauksen eurooppalaiselta supermarketketjulta. Espanjalaisen Alimerkan Lugo de Llaneran jakelukeskuksesta palvellaan supermarketin kaikkia 173 kauppaa Luoteis-Espanjassa – Asturian, Galician sekä Kastilia ja Leónin maakunnissa. Cimcorp on erikoistunut sisälogistiikan automaatioratkaisuihin – jakelukeskuksessa portaalirobotit käsittelevät mm. laatikoihin pakattuja kasviksia ja vihanneksia.

Perheomisteinen Alimerka on Lounais-Espanjassa sijaitsevan Asturian itsehallintoalueen. markkinajohtaja kolmanneksen markkinaosuudella. Cimcorpin tuoretuotteita käsittelevä järjestelmä varmistaa kauppaketjun asiakkaiden ruoan saannin ja ruokaturvallisuuden. Alimerkan toimitusjohtaja Alejandro Fernández González kertoo: “Olemme aina olleet edelläkävijöitä uuden teknologian käyttöönotossa ja prosessien automatisoinnissa. Cimcorpilta odotamme tiukkaa projektinhallintaa erityisesti järjestelmän asennuksen suhteen. Olemme tutustuneet yrityksen aiempiin vähittäiskauppaketjuasiakkaisiin ja huomanneet, että Cimcorpilla on perehdytty tuoretuotteiden käsittelyn haasteisiin. Yrityksessä ymmärretään, että joka päivä valtava määrä, noin 150 000, kotitaloutta luottaa siihen, että kaupoissamme on tuoreita kasviksia ja vihanneksia. Pilaantuvien tuotteiden kohdalla viivästyksiä ei voi sallia.”

Todistetusti luotettavalla teknologialla varmistetaan ruokaturvallisuus

Cimcorp-konsernin myyntijohtaja Kai Tuomisaari (Vice President, Sales) kertoo: “Tuotekeräyksessä tarkkuus on aina erittäin tärkeää, järjestelmän pitää toimia aukottomasti. Kun varastoidaan, lajitellaan ja käsitellään kasviksia, vihanneksia tai muuta herkästi pilaantuvaa ruokaa, täytyy kaiken tapahtua erittäin nopeasti. Näitä tuotteita ei voi varastoida ja lajittelun läpimenon on oltava vauhdikas ja virheetön. Mitä nopeammin tuotteet saadaan kauppaan, sitä tuoreempina ne ovat asiakkaan saatavilla ja sitä vähemmän tulee ruokahävikkiä.”

Ruoat on pakattu muovilaatikoihin, jotka suojaavat kasviksia kolhuilta ja varmistavat tuotteiden korkean laadun pellolta pöytään. Lugo de Llaneran jakelukeskuksen läpi kulkee päivittäin 120 tonnia kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä. Toimitusjohtaja González kertoo: “Haluamme automaatiolla varmistaa, ettei käsittelyyn tulee odottamattomia taukojaVoitte kuvitella, mitä tapahtuu, mikäli jakelu keskeytyy vaikka yhden päivän ajaksi. Kaupat eivät saa tuotteitaan, ja jakelukeskuksessa olevat hedelmät ovat päivää vanhempia, eikä seuraavan päivän ruokamäärälle olisi riittävästi tilaa. Me tarvitsemme luotettavaa automaatiota, jotta kaikki se kova työ, aika ja raha, mitä ruokaan on sijoitettu sen kasvukaudella ei mene hukkaan. Investoimme tuoretuotteiden automaatioon Cimcorpin kanssa, koska heillä on toimiva kokonaisuus.”

Huoltosopimuksella varmistetaan järjestelmän pitkä käyttöikä ja toimivuus

Varmistaakseen järjestelmän pitkän eliniän sekä välttääkseen aikatauluttamattomia tuotantokatkoksia Alimerka osti myös palvelupaketin, joka sisältää ennakoivat huoltotoimet mm. kuluvien osien kohdalta sekä ympärivuorokautisen tukipalvelun. Herra González kertoo: “Automaatio on aina hinnakasta, mutta kun sijoittaa korkeaan laatuun se kestää paremmin aikaa. Kaikissa järjestelmissä on kuluvia osia, jotka pitää ajoittain uusia. Oli luonnollista ostaa huoltopalvelut Cimcorpilta, koska kuka pystyisi paremmin ylläpitämään ja huoltamaan järjestelmää kuin henkilöt, jotka suunnittelivat ja asensivat sen. Alimerka haluaa saada sijoituksesta mahdollisimman suuren hyödyn, joten haluamme pitää sen kunnossa useiden vuosikymmenien ajan.”

Perustamisestaan saakka, vuodesta 1986 Alimerka on ollut ylpeästi innovatiivinen edelläkävijä, ja on sitoutunut paikalliseen ruokatuotantoon ja on siten merkittävä työllistäjä alueella. ”Meillä on 6000 työntekijää Alimerkassa ja ostamme pääsääntöisesti paikallisilta tuottajilta. Uskomme, että meidän markkinaosuutemme Luoteis-Espanjassa ja asiakkaiden sitoutuneisuus meihin juontaa siitä, että me olemme sitoutuneita alueeseen."

Cimcorpin Espanjan toimisto vahvistuu

Madridissa sijaitsevan Cimcorp Iberian maajohtaja Jarkko Hakkarainen kertoo: “Meillä oli jo vahva asiakaskunta Espanjassa, kun avasimme tänne toimiston, ja tämä kauppa Alimerkan kanssa vahvistaa meidän läsnäoloamme. Se myös osoittaa, että Cimcorp-konsernin kasvustrategia ja päätös laajentaa maailmalle lähelle keskeisimpiä asiakkaitamme on ollut kannattava. Ja meidän kattava palveluverkkomme yhdessä omistaja Murata Machinery Ltd:n kanssa tuo merkittävästi lisäarvoa sekä olemassa oleville asiakkaille että niille, joiden kanssa vasta aloitamme yhteistyötä."

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maarit Leppäaho
Director, Corporate marketing & communications
maarit.leppaaho@cimcorp.com
+358 400 939 722

Kuvat

Palvelupaketin ansiosta Espanjan maajohtaja Jarkko Hakkarainen voi taata automaatiolle pidemmän elinkaaren.
Palvelupaketin ansiosta Espanjan maajohtaja Jarkko Hakkarainen voi taata automaatiolle pidemmän elinkaaren.
Lataa
Cimcorp automatisoi Alimerkan jakelukeskuksen Luge de Llanerassa Luoteis-Espanjassa.
Cimcorp automatisoi Alimerkan jakelukeskuksen Luge de Llanerassa Luoteis-Espanjassa.
Lataa
Kai Tuomisaari kertoo, että Cimcorpin järjestelmä säästää varastokustannuksia, koska robotin alla olevat pinot eivät vaadi hyllyjä, mutta ennen kaikkea hyllyttömyys helpottaa puhtaanapitoa ja huoltotoimia.
Kai Tuomisaari kertoo, että Cimcorpin järjestelmä säästää varastokustannuksia, koska robotin alla olevat pinot eivät vaadi hyllyjä, mutta ennen kaikkea hyllyttömyys helpottaa puhtaanapitoa ja huoltotoimia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Cimcorp Oy
Satakunnantie 5
28400 ULVILA

010 2772 000https://www.cimcorp.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Cimcorp Oy

Kauppajätti Mercadona luottaa suomalaisautomaatioon2.9.2021 09:10:40 EEST | Tiedote

Espanjan suurimman ruokakauppaketjun, Mercadonan, automaation asennus päättyi juuri ennen vuoden kuuminta sesonkia. Luottamus suomalaisfirman automaatioon on niin kova, että ketju päätti hoitaa sesongin itsenäisesti. Cimcorp uutisoi aikaisemmin Mercadonan suurtilauksesta, neljän logistiikkakeskuksen automatisoinnista. Niistä ensimmäisen, Zaragozan logistiikkakeskuksen tuoretuotteiden automatisointi valmistui juuri ennen pääsiäistä. Cimcorp oli valmistautunut tukemaan Mercadonan henkilökuntaa ensimmäisten viikkojen ajan, mutta luottamus oli niin kova, että espanjalaisjätti päätti hoitaa sesonkihuipun omalla tiimillään.

Huippuammattilainen Cimcorpin hallitukseen tukemaan kasvua23.6.2021 09:17:00 EEST | Tiedote

Määrätietoista ja hallittua kasvua hakeva automaatioalan edelläkävijä Cimcorp Group on vahvistanut hallitustaan. Kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijan Juha Pinomaan pitkäaikainen kokemus niin Nokian matkapuhelinliiketoiminnasta kuin Suunnolta – erityisesti Cimcorpin suurimmilla kasvumarkkinoilla Yhdysvalloissa ja Aasiassa – tuovat uutta näkemystä automaatioyrityksen liiketoimintaan ja kasvustrategiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme