Commu

Suomalainen Commu ja yhdysvaltalainen varainkeruualusta yhdistyvät – tavoitteena globaali auttamisen alusta

Jaa
Commu on suomalainen nuorten yrittäjien perustama auttamisen sovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Nyt toiminta laajenee, kun Commu yhdistyy MyTownDoesGood -alustan kanssa. MyTownDoesGood on vuonna 2020 Yhdysvalloissa käynnistynyt digitaalinen alusta, joka yhdistää yhdistykset ja yritykset varainkeruun helpottamiseksi.
Commu on suomalainen auttamisen alusta, jonka ovat perustaneet nuoret yrittäjät Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Commu on suomalainen auttamisen alusta, jonka ovat perustaneet nuoret yrittäjät Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.

“Yhdistyminen MyTownDoesGoodin kanssa tuo Commulle mittavat verkostot ja tietotaitoa, josta on hyötyä käyttäjillemme”, kertoo Commun toimitusjohtaja, tamperelainen Ronnie Nygren. “Tavoitteemme on olla etulinjassa sosiaalisten innovaatioiden kentässä, ja yhdistymisellä otamme ison harppauksen eteenpäin.”

Commu on vuodessa kasvanut Suomen suurimmaksi yhteisöalustaksi, jolla on jo yli 30,000 käyttäjää. Sovelluksen käyttäjät ovat yksityishenkilöitä jotka antavat ja pyytävät naapuriapua, yhdistyksiä jotka etsivät vapaaehtoisia ja yrityksiä joiden henkilöstö tekee alustan kautta hyviä tekoja lähialueellaan.

Merit Kuusniemi perusti MyTownDoesGood -alustan Yhdysvalloissa. Hän näkee että tuomalla Commuun elementtejä joilla yritysten lahjoitukset löytävät tehokkaasti järjestöt, Commu voi kasvaa globaaliksi ”go-to” alustaksi jolla helpotetaan erityisesti sosiaalisia ongelmia yhteisöissä.

”Yhdysvalloissa sosiaalisen turvaverkon ylläpitäminen on erittäin merkittävässä määrin järjestöjen harteilla. Myös Suomessa järjestöt tarvitsevat varoja ja vapaaehtoisia toteuttaakseen auttamistyötä. Commun ja MyTownDoesGoodin yhteisvoimin voimme luoda tehokkuutta prosesseihin ja lisätä näkyvyyttä niin yksilöiden kuin yritysten vastuullisille auttamisen teoille”, Kuusniemi kertoo.

Auttaminen ja vapaaehtoistyö on osa yhä useamman yritysten vastuullisuustyötä

Nuorten yrittäjien tavoitteena on luoda alusta, jossa auttaminen ja avun pyytäminen on mahdollisimman helppoa, niin yksityishenkilöille, yhdistyksille kuin yrityksille. Nuoret yrittäjät uskovat, että edistämällä auttamista pystytään vähentämään globaaleja sosiaalisia ongelmia kuten yksinäisyyttä. Myös yritykset ovat kiinnostuneet osallistumaan ja ottamaan vapaaehtoistoiminnan osaksi yrityskulttuuria.

“Yritykset ovat tulleet luontevasti mukaan Commuun osaksi auttajien verkostoa. Yhä useampi yritys antaa aikaa henkilöstölle tehdä omiin arvoihin sopivaa vapaaehtoistoimintaa työajalla. Tämä tukee myös kulttuurin ja tiimihengen rakentamista. Commun kautta henkilöstö voi hyödyntää omia taitojaan ja auttaa lähialueensa yhdistyksiä”, Nygren kertoo. ”Yhdistymisen myötä pystymme tulevaisuudessa tuomaan myös lahjoitusmahdollisuudet mukaan Commuun, mikä tekee auttamisesta entistä monipuolisempaa ja näkyvämpää.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot

Karoliina Kauhanen, perustaja, Auttamisen tori Commu
karoliina@commuapp.fi
0403614070
https://commuapp.fi/

Kuvat

Commu on suomalainen auttamisen alusta, jonka ovat perustaneet nuoret yrittäjät Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Commu on suomalainen auttamisen alusta, jonka ovat perustaneet nuoret yrittäjät Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuCommu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa

helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Suomen suurin auttamisen sovellus sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin31.1.2023 07:50:00 EET | Tiedote

Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama startup-yritys, jonka tavoitteena on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa, kotona ja työpaikoilla. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Yritys palvelee niin yksityiskäyttäjiä, järjestöjä kuin yrityksiä. Nuoret yrittäjät uskovat, että madaltamalla kynnystä pyytää ja antaa apua, sekä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa, voi edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme