Attendo

Suomalainen innovaatio tekee televisiot tarpeettomiksi Attendon hoivakodeissa

Jaa

Attendo tuo suomalaisen Yetitablet-innovaation ikääntyneiden hoivakoteihin eri puolilla Suomea. Yetitablet on startup-yritys Kuori Oy:n kehittämä huipputehokas taulu-tv:n kokoinen 65-tuumainen Android-tabletti.

Lohjalaisessa hoivakodissa Yeti avittaa äidin ja tyttären yhteydenpitoa Atlantin yli. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Lohjalaisessa hoivakodissa Yeti avittaa äidin ja tyttären yhteydenpitoa Atlantin yli. Kuva on toimitusten käytettävissä.

Attendo tuo suomalaisen Yetitablet-innovaation ikääntyneiden hoivakoteihin eri puolilla Suomea. Yetitablet on startup-yritys Kuori Oy:n kehittämä huipputehokas taulu-tv:n kokoinen Android-tabletti. Attendolle saapuvat tabletit ovat 65-tuumaisia, joten Yetitablet korvaa tv:n hoivakodeissa ja tuo lisäksi monia lisätoimintoja ikääntyneiden käyttöön. Alkuvaiheessa Attendo pilotoi Yetitabletteja 10:ssa hoivakodissa Espoossa, Vantaalla, Lohjalla, Heinolassa, Ylöjärvellä, Kouvolassa, Kuopiossa, Mäntyharjulla, Porissa ja Kemiönsaaressa. Jatkohankinnoista päätetään saatujen kokemusten myötä.

Lohjalaisessa hoivakodissa Yeti avittaa äidin ja tyttären yhteydenpitoa Atlantin yli. 
- En ois uskonut, että tämmöinenkin ihanuus tulee mulle eteen. Tämä on kuin ois kylässä, sanoo 76-vuotias Anni liikuttuneena, kun näkee yli vuoden tauon jälkeen tyttärensä ja vävyn jättitabletin kautta. Ensikeskustelu yetin välityksellä venähtää yli tuntiin ja samalla tulee kierrettyä virtuaalisesti tyttären kodin uusitussa keittiössä.

- Yrityskulttuurimme Attendossa on innostunut ja mietimme koko ajan, miten voimme tarjota mahdollisimman paljon mielekkäitä ja uusiakin kokemuksia ikääntyneiden arkeen hoivakodeissamme. Yetitabletin kautta esimerkiksi yhteydenpito kaukana asuviin sukulaisiin on helppoa, sanoo aluejohtaja Simo Saaranen.

Ennen Yetitablettia Attendo on kierrättänyt hoivakodeissa ympäri Suomen hankkimaansa hoivarobotti Lydiaa, joka edelleen ilahduttaa ja jumppauttaa niin ikääntyneitä kuin mielenterveyskuntoutujiakin.

- Yetitabletin kehitysvaiheessa emme edes arvanneet, miten monipuolinen työkalu se on. Oivallettuamme, että suuri koko ja tabletin käytön helppous ovat suuria etuja myös hoivapuolella, aloimme testata laitetta ja sisältökonsepteja ikäihmisten ja palvelutalojen kanssa. Olemme iloisia siitä, miten innokkaasti ja ennakkoluulottomasti Attendo on lähtenyt kokeilemaan innovaatiotamme. Yetitablet monipuolisuudessaan sopii niin yritysten kokoushuoneisiin kuin tavallisten kuluttajien olohuoneisiinkin. Tavoitteenamme on merkittävä kansainvälinen kasvu, kertoo Kuori Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokelainen.

Attendon hoivakodeissa tullaan katsomaan tv-ohjelmia liikuteltavan Yetitabletin huippulaadukkaalta 4K-näytöltä. Sisäänrakennettu Android-järjestelmä tuo internetissä olevan materiaalin helposti ruudulle ilman erillisiä tietokonekytkentöjä. On demand -viihde, kuten YLE Areenan Elävän Arkiston, MTV:n Katsomon ja Nelosen Ruudun sisällöt sekä monet muut ohjelmat ovat katsottavissa hoivakodin aikatauluihin parhaiten sopivalla hetkellä.

Sama tabletti kosketusnäyttöineen tuo myös monenlaiset sovellukset, kuten muisti- ja muut pelit sekä piirustus- ja musiikkisovellukset suuressa koossa ikäihmisten käyttöön. Iso koko tekee vaikkapa tietovisasta tai ristikon ratkomisesta yhteisöllistä. Yetitabletit toimitetaan hoivakoteihin elokuun alkupuolella.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Simo Saaranen
hoivapalvelut, Attendo
p. 040 550 7358
simo.saaranen@attendo.fi

Maria Jokelainen
toimitusjohtaja, KUORI Oy
p. 040 569 1397
maria.jokelainen@kuori.tech

Kuvat

Lohjalaisessa hoivakodissa Yeti avittaa äidin ja tyttären yhteydenpitoa Atlantin yli. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Lohjalaisessa hoivakodissa Yeti avittaa äidin ja tyttären yhteydenpitoa Atlantin yli. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Lataa
Yetin kehittäjä Jarkko Jokelainen. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Yetin kehittäjä Jarkko Jokelainen. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 20 000 työntekijää noin 500 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Hajanaisesta toiminnasta tehokkaaseen tekemiseen - monialainen päihdetyö perusterveydenhuollossa9.1.2018 09:52Tiedote

Terveysasemilla asioi paljon erilaisia päihdepotilaita. ”Esimerkiksi alkoholiongelmaisten ja lääkeaineiden väärinkäyttäjien kohtaaminen kuuluu terveysasemien arkeen”, kertoo Attendon päihdepalveluiden vastuulääkärinä toimiva Harri Seppälä. Päihteiden ongelmakäyttö on niin mittava kansanterveydellinen ja -taloudellinen asia, että sen käsittelyyn tarvitaan koko sote-koneisto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme