Kyyti Group Oy

Suomalainen Kyyti-palvelu Yhdysvaltain älyliikennemarkkinoille

Jaa

Suomalainen startup-yritys Kyyti ja chicagolainen DemandTrans voittivat aiemmin tänä vuonna tarjouskilpailun Nashvillen joukkoliikenteen kehittämisestä. Sittemmin yritykset päättivät yhdistää teknologiansa Switchiksi, maailman ensimmäiseksi dynaamiseksi MaaS-palveluksi. Switch toimii ensisijaisesti Yhdysvaltain liikennemarkkinoilla.

Yrityksen logo
Yrityksen logo

Suomalainen startup-yritys Kyyti ja chicagolainen DemandTrans perustavat Switch-yhteisyrityksen Yhdysvaltain markkinoille. Switch on maailman ensimmäinen MaaS (Mobility as a Service) sovellus, jolla on kyvykkyys tarjota kyydinjakamista ja kutsuperusteista liikennettä osana laajempaa liikkumispalvelukokonaisuutta, joka sisältää mm. joukkoliikenteen, taksit, autonvuokrauksen, kaupunkipyörät jne.

Switch yhdistää DemandTransin ja Kyydin teknologiat Kyyti Groupin MaaS-applikaatioon, jota on testattu Suomessa nimellä Tuup. Tuup valittiin Suomen parhaaksi mobiilipalveluksi 2017 hyöty-kategoriassa. DemandTransin teknologia on käytössä Denverissä, Oaklandissa, Salemissa ja Oregonissa, sekä pian Los Angelesissa, Nashvillessä ja Chicagossa. Kyyti-taksinjakopalvelu toimii Oulussa, Turussa ja Tampereella. Kyyti laajenee Suomessa valtakunnalliseksi tulevan vuoden aikana ja ensimmäiset ulkomaiset pilotit julkistetaan lähiaikoina.

”Switch tulee muuttamaan ihmisten liikkumisen Yhdysvalloissa”, sanoo Switch Mobility USA:n toimitusjohtaja John Michel. Entinen Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Michel sanoo olevansa innoissaan onnistuttuaan keräämään yhteen ”kansainvälisen älykkään liikenteen Dream Teamin”, johon kuuluu DemandTransin ja Kyydin tiimien lisäksi maailman suurimman kutsuohjatun liikennejärjestelmän, tanskalaisen Flex Denmarkin isänä tunnettu Niels Larsen.

”Switch on automaattinen liikkumispalvelu, joka yhdistää saumattomasti eri liikennemuodot asiakaskokemuksen maksimoimiseksi ja auttaa kuljetusyrityksiä keskittymään omaan perustoimintaansa”, Switch Mobilityn teknisenä johtajana toimiva Larsen kiteyttää.

Switch Mobility Globalin toimitusjohtajana aloittava Kyyti Groupin toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo olevansa ”tohkeissaan” yhteisyrityksestä. ”Digitaalisten liikkumispalvelujen markkinat ovat kansainvälisesti erittäin kovassa nosteessa. Nyt on oikea hetki solmia strategisia kumppanuuksia parhaiden mahdollisten tahojen kanssa. Switchin tiimillä on henkeäsalpaava määrä kokemusta liikenteen ja liikennejärjestelmien eri osa-alueilta vaativissa huipputason tehtävissä. Kun tähän kokemukseen yhdistyy raudanluja sovelluskehityksen osaaminen ja kokemus käytännön operaatioista, olemme erittäin kilpailukykyisiä markkinalla, joka tulee muuttamaan ihmisten liikkumista koko maailmassa.” Möttö hehkuttaa.

Kyydin ja DemandTransin yhteistyö alkoi kesällä yritysten tehtyä yhteistarjouksen Nashvillen kaupungin liikennejärjestelmän kehittämiseksi. Yritykset voittivat Nashvillen tarjouskilpailun ja päättivät yhdistää teknologiansa Switchiksi, joka on Mötön mukaan maailman ainoa ”dynaaminen MaaS-palvelu.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Pekka Möttö
pekka.motto@kyyti.com
+358449742477

Materiaalit ja kuvat

Pekka Ruuska
pekka.ruuska@kyyti.com
+358407634369

Kuvat

Yrityksen logo
Yrityksen logo
Lataa
Kyyti-kimppataksipalvelu toiminnassa Oulussa syksyllä 2017
Kyyti-kimppataksipalvelu toiminnassa Oulussa syksyllä 2017
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kyyti Group Oy
Kyyti Group Oy
Kaisaniemenkatu 1 C 100
00100 Helsinki

info@kyyti.comhttp://www.kyyti.com

Kyyti Group Oy on suomalainen start-up, joka on perustettu joulukuussa 2016. Kyyti kehittää vallankumouksellista liikkumispalvelua, joka yhdistää kysyntäperusteiset kyydit sekä MaaS ominaisuudet. Kyyti-kimppataksipalvelu lanseerattiin Oulussa keväällä 2017 ja se on lyhyessä ajassa saanut kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Kyydin toiminta perustuu tehokkaaseen kyytien kysynnän yhdistelyyn ja automaattiseen autokapasiteetin ohjaukseen.

Kyydin teknologialla voidaan räätälöidä yritysten työntekijöille henkilökohtaisia liikkumispalveluita sekä ratkaista myös syrjäseutujen liikkumisongelmia. Kyyti-palvelut voidaan tuoda myös erilaisten lippukauppojen yhteyteen, voit ostaa esimerkiksi samalla sekä kimppakyydin bussipysäkille että varsinaisen bussilipun.

Kyyti Group Oy:n Tuup-applikaatio valittiin vuoden 2017 parhaaksi mobiilisovellukseksi Suomessa Utility & Infotainment-luokassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kyyti Group Oy

Kyyti tarjoaa ilmaiset taksimatkat Helsingissä perjantaina23.11.2017 10:35Uutinen

Kyyti-kimppatakseilla pääsee ajamaan ilmaiseksi Helsingissä pe 24.11. klo 12-20. Kyyti on suomalainen teknologiayritys, joka on kehittänyt edistyksellistä “Uberin tappaja" kyytienjakopalvelua. Perinteisiin takseihin verrattuna, Kyyti-palvelussa matkan kustannuksia voidaan jakaa myös toisilleen tuntemattomien matkustajien kesken. Pitkälle kehitetyn tekoälyn ansiosta palvelun käytöstä ei peritä aloitus- tai ennakkovarausmaksuja. Kyyti-palvelua toteutetaan yhdessä luvallisten suomalaisten kuljetusyrittäjien kanssa.

Kyyti-kimppataksipalvelu aloittaa Helsingissä21.11.2017 09:08Tiedote

Kyyti-kimppataksipalvelua aletaan testaamaan Helsingin keskustassa tänään klo 11. Kimppakyytien edullinen hinta perustuu matkan kustannusten jakamiseen, myös ennalta tuntemattomien, matkustajien kanssa. Kyyti palvelua toteutetaan yhteistyössä laillisten suomalaisten kuljetusyrittäjien kanssa ja sen taustalla olevaa teknologiaa on tänä vuonna viety myös mm. Yhdysvaltoihin ja Vietnamiin. Kyyti-kimppataksien Helsingin pilottiin voi osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet lataamalla Kyyti-sovelluksen joko Google Play tai Apple App Store -kaupasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme