Gaia Consulting Oy

Suomalainen merkki helpottamaan ilmastoystävällisiä valintoja

Jaa

Gaia Carbon Neutral on tuotteille, palveluille ja yrityksille myönnettävä suomalainen ilmastomerkki, joka helpottaa yrityksen ilmastotyötä auttamalla hallitsemaan hiilineutraaliuden saavuttamisen kaikki vaiheet ja viestimään hiilineutraaliuden hyödyistä. Samalla merkki antaa kuluttajille luotettavaa tietoa ja auttaa vastuullisten valintojen tekemisessä. Ensimmäisenä merkki on otettu käyttöön Vindirekt Oy:n maahantuomassa italialaisessa Think Organic Sparkling -kuohuviinissä.

Gaia Carbon Neutral -merkki
Gaia Carbon Neutral -merkki

Yritykset ovat tietoisia siitä, miten tärkeää hiilineutraaliuden saavuttaminen on paitsi koko maailmalle, myös niiden omalle liiketoiminnalle. Samalla kuluttajat kaipaavat luotettavaa ja puolueetonta tietoa. Hiilineutraaliuden saavuttaminen on kuitenkin monivaiheinen hanke, jonka toteuttaminen voi vaatia yritykseltä paljon.

Kotimainen Gaia Carbon Neutral -merkki tarjoaa yritykselle selkeän hiilineutraaliuskonseptin sekä kumppanuuden, joka varmistaa aidot ilmastohyödyt ja niiden toteutumisen puolueettomasti. Merkki helpottaa hiilineutraaliuden ja sen hyötyjen viestimistä asiakkaille, työntekijöille, omistajille ja muille sidosryhmille. Merkin saaminen ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan jatkuva kehitysprosessi, jonka toteutuminen varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla. Prosessin aikana selvitetään päästöt, mikä auttaa yritystä vähentämään kulujaan ja hallitsemaan riskejään.

”Yritykset hyötyvät kokonaisvaltaisesta suomalaisesta konseptista, joka auttaa heitä hallitsemaan hiilineutraaliuden saavuttamisen kaikki vaiheet, varmentamaan hiilineutraaliuden puolueettomasti ja viestimään sen tuomista hyödyistä asiakkaille ja muille sidosryhmilleen”, Gaia Consultingin toimitusjohtaja Ulla Heinonen sanoo.

Päästösäästöjen takana on ensisijaisesti niiden vähentäminen ja vasta toissijaisesti kompensointi. Gaia Consulting varmistaa myös, että kaikki kompensointi on lisäistä eli että se lisää sidottavan hiilidioksidin määrää, ei ainoastaan siirrä sitä jostakin toisesta hankkeesta nyt kompensoitavaan.

Ensimmäinen merkki italialaiselle luomukuohuviinille

Ensimmäisenä Gaia Carbon Neutral -merkki on otettu käyttöön luomusertifioidussa italialaisessa Think Organic Sparkling -kuohuviinissä, joka kuuluu Alkon tilausvalikoimaan. Viiniä tuo maahan Vindirekt Oy.

Think Organic Sparkling -kuohuviinin hiilijalanjälki on laskettu koko sen matkalta rypäleen viljelystä, viinin valmistuksesta ja kuljetuksesta Suomeen. Tuotannossa on hyödynnetty päästötöntä aurinkoenergiaa ja kiertotaloutta. Jäljelle jääneet päästöt on kompensoitu yhteistyössä Nordic Offset Oy:n kanssa.

”Meille on erityisen tärkeää, että saamme ottaa käyttöön täysin suomalaisen ilmastomerkin. Valitsimme ensimmäiseksi merkin saavaksi tuotteeksi kuohuviinin siksi, että vaikka vastuullisuus on tärkeä asia, siihen ei tarvitse suhtautua vakavasti.”, Vindirektin markkinointipäällikkö Meri Dow sanoo.

Lisätietoja: https://www.gaia.fi/fi/carbonneutral/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Rinne, Director, Gaia Consulting Oy
0400 464 127, pasi.rinne@gaia.fi

Meri Dow, Marketing Manager, Vindirekt
0400 330 126, meri@vindirekt.fi

Kuvat

Gaia Carbon Neutral -merkki
Gaia Carbon Neutral -merkki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gaia Consulting Oy
Gaia Consulting Oy
Bulevardi 6A
00120 Helsinki

https://www.gaia.fi/fi

Gaia on vuonna 1993 perustettu kestävän liiketoiminnan riippumaton kansainvälinen asiantuntijayritys. Gaia tarjoaa ratkaisuja vesi-, energia-, resurssi-, ympäristö- ja ilmastokysymyksiin sekä cleantechin, vastuullisuuden, turvallisuuden, ja biotalouden haasteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gaia Consulting Oy