Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Suomalainen nuorten digipalvelu voitti EU:n innovaatiokilpailun

Jaa

Zekki-digipalvelu on valittu Euroopan parhaaksi sosiaaliseksi innovaatioksi 565 ehdokkaan joukosta. Tervetuloa keskustelemaan aiheesta Diakonia-ammattikorkeakoulun toimittajatapaamiseen to 9.12. klo 9–10 Teamsin välityksellä.

Nuorten hyvinvointiin keskittynyt Zekki-digipalvelu valittiin Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailun voittajaksi 8. joulukuuta järjestetyssä finaalitilaisuudessa.

Aiemmin tänä vuonna julkistettu Zekki teki vaikutuksen kilpailun raatiin nuorilähtöisyydellään ja käyttäjäystävällisyydellään. Perusteluissa todetaan, että Euroopassa ei ole varaa hukata nuorissa olevaa valtavaa potentiaalia.

‒ Kilpailun voitto osoittaa, että meillä Suomessa on hyvät mahdollisuudet olla sosiaalisten innovaatioiden edelläkävijä laajemminkin, projektipäällikkö Reija Paananen Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Verkossa ja mobiilissa toimiva maksuton Zekki on tarkoitettu 15–25-vuotiaille nuorille sekä nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten työkaluksi. Vastaamalla kysymyksiin nuori saa kokonaisarvion hyvinvoinnistaan sekä tarvittaessa myös suosituksia matalan kynnyksen palveluista.

‒ Zekissä on uutta sen vahva ihmislähtöinen tapa seuloa ja suositella palveluja. Meillä nuoret eivät ole vain kohderyhmä, vaan he ovat olleet mukana kehittämässä Zekkiä, asiantuntija Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo. 

Globaali tarve nuorten mielenterveyden vahvistamiselle

Sosiaalisilla innovaatioilla tarkoitetaan uudenlaisia palveluita, ratkaisuja ja tekemisen tapoja, jotka muokkaavat yhteiskuntaamme paremmaksi. Esimerkiksi äitiyspakkaus ja maksuton kouluateria ovat suomalaisia sosiaalisia innovaatioita, jotka ovat herättäneet kiinnostusta muuallakin.

‒ Nuorten hyvinvoinnin ja mielenterveyden vahvistamiselle on tänä päivänä globaali tarve. Zekistä suunnitellaan kieliversioita kotimaiseen käyttöön, ja siitä on helppoa muokata jatkossa myös maakohtaisia versioita muualle Eurooppaan, Paananen pohtii.

Zekki perustuu  3X10D®-elämäntilannemittariin, tutkimuksiin ja asiantuntijatietoon. Zekin ovat kehittäneet yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diakonissalaitoksen Vamos, Ehyt, HelsinkiMissio, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Mieli, Nuorisoasuntoliitto, Nuorten Ystävät, Pelastakaa Lapset, Takuusäätiö, Väestöliitto ja Yeesi STEAn tuella. 

Euroopan sosiaalisten innovaatioiden kilpailun vuoden 2021 teemana oli tulevaisuuden taidot – vihreän ja digitaalisen tulevaisuuden kehittäminen. Voittajat saavat 50 000 € palkinnon innovaationsa jatkokehitystä varten.

Tervetuloa tapaamaan Zekin kehittäjiä Diakonia-ammattikorkeakoulun toimittajatapaamiseen to 9.12. klo 9–10 Teamsin välityksellä. Liity kokoukseen napsauttamalla tästä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme