Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Suomalainen puhdas luonto on inspiroinut suunnittelija Merja Palinin 25 vuoden ajan

Jaa

Suunnittelija Merja Palin haluaa kertoa suunnittelutöillä luonnon tärkeydestä ja toivoo, että kauniit luontokuosit herättävät halua suojella ja varjella ainutlaatuista luontoa. Kuosit ovat esillä Kangasala-talon galleriassa. Näyttely tekee näkyväksi sen mitä pidämme itsestään selvyytenä - suomalaisen puhtaan luonnon, josta voi nauttia ympäri vuoden.

Roineen rannat Kangasalla on Palinin ehtymätön inspiraation lähde. Kuva Merja Palin.
Roineen rannat Kangasalla on Palinin ehtymätön inspiraation lähde. Kuva Merja Palin.

Merja Palin on Kangasalan Liuksialassa asuva taideteollinen suunnittelija, joka päivittäin kulkee Luca -koiransa kanssa tuttuja kangasalalaisia luontopolkuja pitkin. Luonnon kiertokulku, herkkyys ja tarkkaileva ”kuosikatse” ovat maalla asuvalle Palinille luovuuden ehdoton edellytys. ”Lukuun ottamatta opiskeluvuosia olen aina asunut maalla”, Merja Palin kertoo. ”Minun kuosini kertovat tarinaa suomalaisesta luonnosta. Luonto on ehtymätön ja rikas ideoiden antaja. Haluan myös, että suunnitteluni kertoo meille kaikille luonnon tärkeydestä ja toivon, että kauniit luontokuosit herättävät halua suojella ja varjella ainutlaatuista luontoamme”.

 
25 vuotta sitten Merja Palin teki ensimmäisen kuosinsa Finlaysonille opinnäytetyönä ja siitä alkoi pitkä ura suunnittelijana. Opinnäytetyöt syntyivät 1992 Etiopiassa harjoittelujaksolla, mutta sen jälkeen kaikki, mitä Palin on kuosiin, kuvioisiin ja kankaisiin suunnitellut perustuvat suomalaisen luonnon kokemiseen. ”Valokuvaus on minun tapani koota tunnelmia mieleeni. Valokuvien ja luonnon inspiroimana syntyvät kuosini. Rakastan työtäni ja haluan suunnitteluni kautta tuoda ihanan, kauniin suomalaisen luonnon värejä, rikkautta ja tunnelmia jokaisen ihmisen kotiin”, Palin toteaa. Näistä päivittäisistä luontoretkistä on syntynyt myös 365 -päivää valokuvasarja, joka on kuvattu pääsosin Kangasalan maisemissa. Kuvasarja on esillä suunnittelijan juhlanäyttelyssä.
 
Vuosi 2017 on Palinille merkittävä, hän täyttää 50 vuotta ja suunnittelija-uran 25-vuotisjuhlanäyttely avattiin Kangasala-talon gallerissa. ”Tämä on ensimmäinen näyttelyni”, Palin iloitsee, ”tunnen kiitollisuutta.”  Luonnon kauneus ja suunnittelijan Palinin kädenjälki näkyy monissa suomalaisten yritysten kankaissa, pellavatuotteissa, lautasliinoissa, matoissa, vihkoissa, lahjapapereissa ja repuissa.
 
Kangasala-talon gallerian juhlanäyttely koostuu Merja Palinin tuotteista ja kankaista. Kankaat levittäytyvät myös galleriatilan ulkopuolelle Kangasala-talon aulaan. Suunnittelijan silmin – 25 vuotta kuvioita suomalaisesta luonnosta -näyttely on esillä 14.6. - 3.9.2017. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
 
Lehdistökuvat
HUOM! Kuvatietoihin merkittävä suunnittelijan ja kuosin nimi sekä valmistaja. Kaikki kuvat Merja Palin.
 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa näyttelystä ja haastattelupyynnöt
Merja Palin
merja.palin@gmail.com
040 747 1816
www.palindesign.fi

Lisätietoa
Tiina Kuivalainen
Kimmo Pyykkö -taidemuseo , museolehtori, tiedottaja
040 773 0196, tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi

Kuvat

Roineen rannat Kangasalla on Palinin ehtymätön inspiraation lähde. Kuva Merja Palin.
Roineen rannat Kangasalla on Palinin ehtymätön inspiraation lähde. Kuva Merja Palin.
Lataa
Suunnittelija Merja Palin. Kuva Merja Palin.
Suunnittelija Merja Palin. Kuva Merja Palin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.201816.1.2018 15:57Tiedote

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on 27.1.–27.5.2018 esillä lähes kaksikymmentä tuoretta, vuonna 2017 valmistunutta veistosta ja esinekoostetta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista. KUTSU MEDIALLE: Taiteilija on tavattavissa mediatilaisuudessa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 25.1.2018 klo 14.

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.20185.1.2018 14:29Kutsu

KUTSU MEDIALLE Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen näyttely Luontopolku on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.–27.5.2018. Taidemuseon kahdessa kerroksessa nähdään Reijo Hukkasen tuoreita, 2017 vuonna syntyneitä teoksia. Näyttely koostuu lähes kahdestakymmenestä uudesta teoksesta. Näyttelyä on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme