Receptum

Suomalainen Receptum valittiin Norjan apteekkijärjestelmän IT-ohjelmistokehittäjäksi

Jaa

Tiedote 22.3.2018. Suomalainen järjestelmä- ja palvelutoimittaja Receptum on valittu IT-ohjelmistokehittäjäksi rakentamaan uuden sukupolven apteekkijärjestelmää Norjan kaikille noin 900 apteekille. Apteekkijärjestelmähankkeen päävastuu on kansainvälisellä Capgeminillä. Hankkeen kokonaisarvo on 430 miljoonaa Norjan kruunua, noin 45 miljoonaa euroa.

”Receptumilla on keskeinen rooli Norjan uuden apteekkijärjestelmän ohjelmistokehityksessä. Vastuullamme on apteekkijärjestelmän toiminnallisuuksien ja viranomaisyhteistyöhön liittyvien rajapintojen suunnittelu ja toteutus. Suomessa ja Ruotsissa kertynyt vahva osaamisemme apteekeista mahdollistaa, että Norjan apteekit saavat uuden apteekkijärjestelmän käyttöönsä jo syksyllä 2019”, iloitsee toimitusjohtaja Juha Antila Receptumilta.

Viranomaisyhteyksiin liittyvät rajapinnat mahdollistavat muun muassa sähköisen reseptin sekä lääkekorvausten käsittelyn ja lääkeväärennösten automaattisen tarkistuksen. Näissä asioissa Receptumin osaaminen vakuutti Norjan Apteekkiliiton tytäryhtiön DIFA:n lähes vuoden kestäneen kilpailutuksen aikana. Suomessa Receptum on tehnyt viranomaisyhteyksiin liittyvissä rajapinnoissa läheistä yhteistyötä Kelan kanssa vuosikausien ajan.

Norjan tuleva apteekkijärjestelmä on pilvipohjainen ratkaisu, jossa käytetään uusimpia teknologisia ratkaisuja kuten DELL EMC:n Pivotel Cloud Foundry -alustaa.

”Olemme iloisia, että saamme rakentaa yhdessä Capgeminin kanssa edistyksellisen apteekkijärjestelmän Norjaan. Pystymme tuomaan Norjan projektista saamiamme kokemuksia ja oppeja Suomen apteekeille ja kehittämään MAXX-apteekkijärjestelmämme entistäkin paremmaksi, helppokäyttöisemmäksi ja kustannuksia säästävämmäksi“, Antila kertoo

Receptum apteekkien digitalisoinnin uudistaja

Receptum on apteekkien digitalisoinnin pioneeri Suomessa ja markkinajohtaja Ruotsissa itsenäisten apteekkien joukossa. Yli 440, selvästi yli puolet, Suomen apteekkien toimipisteistä käyttää Receptumin MAXX-apteekkijärjestelmää. Nopeasti kasvava Receptum nousi Suomessa markkinajohtajaksi vuosi sitten.

Äskettäin Receptum julkisti Suomessa apteekkien digitalisointia edistäviä uusia tuotteita kuten itsepalvelukassan, mobiilireseptin, reseptipisteen ja  asiakkaan tunnistavan ilmoittautumispäätteen.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja
Juha Antila
Puh: 050 595 0585

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Receptum on suomalainen järjestelmä- ja palvelutoimittaja, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yrityksessämme on yli 50 henkilöä palvelemassa, tukemassa ja kehittämässä ratkaisuja ja palveluja pohjoismaisten apteekkien ja terveydenhuollon tyytyväisille asiakkaille.  Liiikevaihtomme on yli 12 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.