Suomalainen ruokainnovaatio ratkoo arjen haasteita tuoreella tavalla
Valmisruokien kulutus on ollut viime vuosina jyrkässä kasvussa niin Suomessa, kuin kansainvälisestikin. Valmiit ja helpot ateriaratkaisut ovatkin nykyisin luonnollinen osa päivittäistä ruokailua. Uusin, nopeasti kasvava kategoria valmiissa ruuissa on “kuin itse tehty” -tyyppiset valmisateriat, jotka koostetaan tuoreista raaka-aineista ja viimeistellään itse kotona tai työpaikalla.
Höyryävän tuore ateria kaikkialle
Komero Ateriakippoon on pakattu vähärasvaista proteiinia, vitamiini- ja kuiturikkaita kasviksia sekä energiaa päivään antavia hiilihydraatteja. Vain kiehuvaa vettä lisäämällä Ateriakiposta saa lämpimän aterian nautittavaksi missä tahansa, missä on mahdollisuus kiehuttaa hieman vettä. Viime syksynä esitellyt Satay-kana, tofu ja lohi -annokset ovat saaneet rinnalleen BBQ kana -ateriakipon ja samalla annosten jakeluverkosto kasvoi merkittävästi.
”Valmiit annokset ovat arjen pelastajia, mutta pitkälle prosessoitujen mikroruokien mukana lautaselle päätyy usein liikaa suolaa, kovaa rasvaa ja liian vähän kuituja. Mielestämme arjesta pitäisi pystyä nauttimaan hyvällä omallatunnolla kiireestä huolimatta. Siksi kehitimme valmiita aterioita, jotka viimeistellään itse tuoreista raaka-aineista ja nautitaan vastavalmistettuina”, kertoo Komeron perustajaosakas, keksijä ja toimitusjohtaja Pekka Nuutinen, ja jatkaa: “Kippoinnovaatiomme nousi hitiksi menestyttyään Suomalainen menestysresepti -kilpailussa viime syksynä. Tälle keväälle pakkasimme Ateriakippoon uuden ruokalajin ja niiden jakelu laajeni kattamaan S-ryhmän lisäksi myös Keskon ruokakaupat.”
Tuoteperheen uusin, BBQ kana -ateriakippo sisältää kotimaisen broilerin lisäksi tuoretta porkkanaa, lehtikaalia, valkokaalia, punakaalia ja sokerihernettä. Ravitseva nuudelikulhoresepti on kehitetty yhteistyössä huippukokki Henri Alenin kanssa.
Ruokaisa uutuus salaattitarjontaan
Huhtikuun lopussa KomeroFoodin ateriavalikoima täydentyi ruokaisilla, lämpimänä tai kylminä nautittavilla salaateilla. Salaatit sisältävät paahdettuja juureksia, parsakaalia, pinaattia ja tomaattia sekä kotimaista broileria tai lohta. Lähinnä pelkkää vettä sisältävien salaatinlehtien sijaan salaattikulhot ovat siis täynnä kuituja, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Ruokaisan elämyksen kruunaa herkullinen kastike.
“Juurekset ovat suomalaisen ruokavalion alku ja juuri, kotimaista superruokaa herkullisimmillaan. Esimerkiksi porkkanan A-vitamiini auttaa näkökykyä, ihoa, luustoa ja immuunipuolustusta. Juureksia pitäisikin käyttää paljon enemmän, mutta monet kokevat niiden kuorimisen, pilkkomisen ja kypsentämisen vaivalloiseksi. Siksi halusimme tarjota niitä helpolla tavalla. Ruokaisissa salaateissa on valmiina kaikki täysipainoiseen ateriaan tarvittavat ainekset, jotka vain viimeistellään värikkääksi annokseksi”, kertoo Nuutinen.
Enemmän kasviksia suomalaisten lautasille
KomeroFoodin aterioiden tuoreet kasvikset tulevat lähitilalta, myös annoksissa sivuosaa näyttelevät broileri ja lohi ovat kotimaisia. Täysin vegaanisten vaihtoehtojen lisäksi eläinperäisten raaka-aineiden osuutta on minimoitu esimerkiksi korvaamalla maitotuotteet ja rasvat kasvispohjaisilla tuotteilla.
“Missionamme on rohkaista kuluttajia yllättymään positiivisesti kasvisvaihtoehtojen herkullisuudesta ja helppoudesta. Täysin vegaanisia tuotteita ostavat yleensä vain täysin vegaanit. Sen vuoksi haluamme tarjota helpon tavan vaihtaa jauheliha broileriin tai kalaan sekä lisätä ruokavalioon kasviksia. Haluamme muuttaa suomalaisten ruokailutottumuksia kasvispainotteisempaan kippo kerrallaan”, summaa Nuutinen.
Komero Ateriakipot ja ruokaisat salaatit löytyvät S- ja K-ryhmän vähittäistavarakauppojen valmisruoka- ja salaattihyllyltä. Yhden annoksen hinta on 4–6 euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pekka Nuutinen, Komero Food Oy
+358 44 371 8323, pekka.nuutinen@komerofood.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
KomeroFood Oy on vuonna 2015 perustettu kuopiolainen ateriakiihdyttämö, joka ratkaisee arjen ruokahaasteita lähes valmiilla aterioilla. Tuoreista raaka-aineista käsin valmistetut Komeron ateriakipot ja -boksit sisältävät kaikki ainekset kotiruokatasoiseen lämpimään ateriaan. Komeron helppokäyttöiset ateriatuotteet löytyvät K- ja S-ryhmän ruokakauppojen valmisruokahyllyltä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli yli 2 miljoonaa euroa ja Komeron ateriatehdas työllistää 16 henkilöä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote
The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.
Maailmanympäripurjehdus: Suomalaisvenekunnat Kap Hornin valloituksessa18.2.2024 15:09:55 EET | Tiedote
Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduskilpailu on edennyt jo kolme osuutta, ja laivue kerääntyy paraikaa Uruguayn Punta del Esteen. Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure saapui etapin maaliin kokonaiskilpailun kolmantena. Omassa luokkajohdossaan oleva Spirit of Helsinki on kokonaiskilpailussa viides. Kolmannen etapin kohokohta oli pitkän ja vaativan Etelämeri-jakson päättyminen tarunhohtoisen Kap Hornin kiertoon. Venekunnat tekevät Uruguayssa huoltotoimenpiteitä ja valmistautuvat kilpailun päätösosuudelle, joka starttaa 5. maaliskuuta.
Skandinavian villinnyt Camping-viihderavintola Helsinkiin13.2.2024 12:56:52 EET | Tiedote
Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa kulttimaineeseen noussut viihderavintola Camping avautuu maaliskuussa Helsinkiin. Ratagolfin ympärille noussut ravintolakonsepti rikastuttaa paitsi Helsingin yökerho- ja klubitarjontaa, tarjoaa se päivisin ja viikonloppuisin elämyksellisen ympäristön laajemmalle kohderyhmälle työpalavereista ja ensitreffeistä myös lapsiperheiden ajanviettoon. Iso Roobertinkadulla sijaitsevassa Helsinki Camping -baarissa on kilpatason 13-väyläinen minigolfrata, karaokehuone, monipuolinen baari ja street food -keittiö sekä DJ-vetoinen yökerho tanssilattioineen.
Talvinen Viro tarjoaa koko perheen elämyksiä lomalaisille13.2.2024 09:29:14 EET | Tiedote
Suomalaisten suosituin matkakohde Viro tarjoaa talvilomalaisille paljon tekemistä ja hauskoja elämyksiä. Viron jokaisesta kolkasta löytyy kiinnostavaa puuhaa ja pienen maan suuret seikkailut ovat perheille myös helposti saavutettavissa. Tallinnan matkailutoimiston Silja Hurskainen ja Itä-Virumaan matkailuverkoston Mikko Virta antavat vinkit talvisiin seikkailuihin ja paljastavat omat suosikkikohteensa Tallinnassa ja Itä-Virossa.
Uusi voileipätrendi Suomeen – Vaasan leipoi Sub Sandwichin1.2.2024 13:13:15 EET | Tiedote
Gourmet-tason katuruuan suosio jatkuu vahvana, ja juuri nyt sitä kasvattavat erityisesti ruokaisat voileivät. Hampurilaisten, hodarien ja pizzan vanavedessä kuumaksi ruokatrendiksi noussut sandwich valtaa nyt myös kotikeittiöt, kun Vaasan tuo kauppoihin Vaasan Street Food Sub Sandwichin. Se on ensimmäinen kotimainen tuoreleipä, josta saa loihdittua aidon, ruokaisan sub-herkun kotikeittiössä, omalla tyylillä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme