Suomen Lontoon instituutti

Suomalainen sarjakuvakylä nousee Englantiin lokakuussa

Jaa

Suomen Lontoon instituutti pystyttää suomalaisen kylän The Lakes International Comic Art Festival -tapahtumaan Kendaliin lokakuussa. Festivaali järjestetään 13.-15.10. Cumbrian maakunnassa Pohjois-Englannissa. Tapahtuma tuo Kendaliin vuosittain ison joukon alan tunnetuimpia kansainvälisiä nimiä.

The Finnish Village avataan 14. lokakuuta Kendal Collegen Arts & Media -kampuksella. Kylässä järjestetään suomalaisen nykysarjakuvan näyttely, jossa on esillä muun muassa Johanna Rojolan, Petteri Tikkasen ja Emmi Valveen töitä. Edellä mainittujen taiteilijoiden lisäksi festivaaleilla vierailevat myös Tove Janssonin elämäkerran kirjoittanut Tuula Karjalainen ja Muumi-yhtiötä edustava Sophia Jansson. Yksi suomalaisen kylän tärkeimmistä elementeistä on sauna, jonka ympärillä järjestetään myös kulttuuriohjelmaa.

Suomen Lontoon instituutti tuo festivaaleille myös Tove Janssonin elämästä kertovan valokuvanäyttelyn Tales from the Nordic Archipelago. Näyttely on aiemmin ollut esillä Lontoon ICA:ssa (The Institute of Contemporary Arts). Lisäksi tapahtumassa esitetään kaksi Janssonin elämästä kertovaa dokumenttia ja kokopitkä Muumi-animaatio.

Yksi festivaalin isoimpia näyttelyitä on Janssonin tuotannosta inspiraationsa ammentanut Archipelagogo, joka on saarista ja niiden asukkaista koostuva fantasiamaailma. Näyttelyn takana ovat brittiläiset taiteilijat Jonathan Edwards ja Louise Evans, jotka ovat yhdistäneet ääntä, kuvataidetta ja 3D-mallinnoksia mielikuvitukselliseksi kokonaisuudeksi.

"Olen ylpeä yhteistyöstämme Kendalin sarjakuvafestivaalin kanssa, koska voimme nostaa esiin suomalaista nykysarjakuvaa kansainvälisellä areenalla. Suomi tunnetaan muun muassa siitä, että naisten osuus sarjakuvataiteilijoista on verrattain suuri ja meillä luetaan sarjakuvia väkilukuun suhteutettuna kolmanneksi eniten maailmassa", toteaa Pauliina Ståhlberg, Suomen Lontoon instituutin johtaja.

Tänä vuonna yksi festivaalin päätähdistä on espanjalaissyntyinen Sergio Aragonés, jonka tunnetuimpia töitä ovat hänen MAD-lehteen tekemänsä piirrokset. Festivaalilla jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös hänen nimeään kantava kansainvälinen sarjakuvapalkinto. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Sumuvuori, johanna.sumuvuori@fininst.uk, puh: +44 (0)77 4895 0741

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Instituutti työskentelee tutkijoiden, taiteilijoiden, asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa sekä edistää kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimuksen alan toimijoiden verkostoitumista. Rohkaisemme uusia ja ennennäkemättömiä ideoita ja tuemme taiteellisia interventioita, tutkimusta, luovaa teollisuutta, tulevaisuusorientoituneisuutta ja sosiaalisia innovaatioita yhteiskunnan keskeisillä osa-alueilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme