Vauhti Speed Oy

Suomalainen suksivoidevalmistaja Vauhti tuo markkinoille kestävän ja ympäristöystävällisen suksivoidemalliston, jonka innovatiiviset raaka-aineet tulevat luonnosta

Jaa

Vauhdin uudet 360° tuotteet, joiden raaka-aineet tulevat puhtaasti luonnosta uudistavat hiihtovoidemarkkinoita ja siirtävät tuotevalikoimaa ympäristöystävälliseen suuntaan. Uusi mallisto, joka kantaa nimeä 360° on saatavilla kaupoista ensi syksystä eteenpäin.

Vauhdin ydinfilosofia kunnioittaa ihmistä ja luontoa. Kukaan meistä ei voi enää ummistaa silmiään ilmastonmuutokselta. Vauhti haluaa edistää kestävää kehitystä ja kehittää ympäristöystävällisiä tuotteita, jotta lapsillammekin olisi tulevaisuudessa mahdollisuus nauttia hiihdosta.

Vauhti on tehnyt jo aikaisemmin päätöksen kompensoida suksivoiteiden valmistuksesta syntyneet hiilidioksidipäästöt vuodesta 2015 alkaen. Vuodesta 2020 eteenpäin Vauhti kompensoi tuotannosta ja mm. myös matkustuksesta koostuvat hiilidioksidipäästöt.

Vauhdin uuden 360°malliston kehitystyö perustuu kahteen peruspilariin:

(1)   intohimo luoda ja kehittää innovatiivisia ja toiminnallisia suksivoiteita sekä

(2)   luonnon ja kestävien arvojen kunnioitus

Suurin osa tuotteissa käytetyistä raaka-aineista on peräisin luonnosta. Emme halunneet tuotekehityksessä keskittyä ainoastaan voiteissa käytettyihin raaka-aineisiin vaan asetimme kunnianhimoisemman tavoitteen ja halusimme myös, että 360° malliston pakkausmateriaalit perustuisivat luonnonmateriaaleihin. Onnistuimme saavuttamaan lopputuotteessa 90% luonnonmateriaaleihin perustuvan jalostusasteen.

360 ° malliston pullot on valmistettu biomuovista öljypohjaisten muovien sijaan. Pulloissa käytetään sokeriruokopohjaista muovia. Kiinteät parafiinivoiteet pakataan kierrätettyyn pahviin ja mallistosarjat juuttipusseihin. Vahojen ja huoltotuotteiden ainesosat ovat kasviperäisiä. Käytämme riisi-, maissi- ja sokeriruokopohjaisia raaka-aineita ja vastaavasti tuotteissa käytetty liuotin on bioetanolia.

Hiihdon harrastajat eri muodoissaan tarvitsevat puhdasta luontoa. Vauhti haluaa kehittää ja tarjota kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja kuluttajille.

Luonnollisesti luonnosta luontoon.

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Esa Puukilainen
puh. +358 50 331 7101
www.vauhti.fi

Tietoja julkaisijasta

Vauhti Speed Oy
Vauhti Speed Oy
Pamilonkatu 9
80100 JOENSUU

+358 (0)10 346 5310, vauhti@vauhti.fihttp://www.vauhti.fi

VAUHTI SPEED OY – JOENSUULAINEN, MAAILMAA VALLOITTAVA SUKSIVOIDETEHDAS

Joensuussa sijaitseva Vauhdin voidetehdas on nykyään yksi maailman nykyaikaisimmista ja automatisoiduimmista suksivoidetehtaista. Vauhti Speed Oy:n juuret juontavat jo vuoteen 1912. Kyseessä on yksi maailman vanhimmista tai jopa vanhin vielä toiminnassa oleva suksivoidevalmistaja.

Aulis Tolsa aloitti yhdessä veljensä Valto Tolsan kanssa suksivoiteiden valmistuksen Virolahdella. Tolsan eläköityessä 1991 Vauhti siirtyi Joensuun seudulle hiihtolegenda Aki Karvosen omistukseen.

Vuonna 2014 Vauhti siirtyi suomalaiselle perhesijoitusyhtiölle ja yhtiön toimitusjohtajaksi palkattiin alalla suurta arvostusta nauttiva filosofian tohtori Esa Puukilainen, joka on mm. väitöskirjatutkimuksessaan tutkinut muovimateriaalin ja veden välistä vuorovaikutusta, yhtenä sovelluskohteena suksen pohja.

Vauhti Speed Oy työllistää Joensuun tehtaalla 22 henkeä. Yhtiö tavoittelee tulevana tilikautena 15 miljoonan euron liikevaihtoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vauhti Speed Oy

Vauhti Speed Oy:n tehdas on siirtynyt valmistamaan käsidesejä torjuakseen COVID-19 pandemiaa24.3.2020 09:09:29 EET | Tiedote

Näinä vaikeina kriisiaikoina joensuulaisen maailman johtavimpiin suksivoideyhtiöihin kuuluva Vauhti Speed Oy teki päätöksen jo muutamia viikkoja sitten ajaa alas yhtiön automaattisessa tehtaassa suksivoiteiden valmistuksen ja valjastaa koko tuotanto, sekä yhtiön 20 000 pullon päiväkapasiteetti käsidesien teolliseen valmistukseen. Haluamme tarjota yhtiön ja tehtaan kapasiteetin Korona pandemian hillitsemiseen.

SUOMALAISELLE SUKSIVOIDEYHTIÖ VAUHTI SPEED OY:lle LÄPIMURTO VOITEIDEN VALMISTUKSESSA – LAAJASTI KÄYTETYT FLUORIT KORVATAAN UUSILLA INNOVATIIVISILLA LISÄAINEILLA SUKSIVOITEISSA20.11.2019 13:17:15 EET | Tiedote

Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa ympäristölle ja ihmisille haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet PURE-tuotteet tulevat mullistamaan voidemarkkinoita merkittävästi ja muuttamaan tuotetarjontaa entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Rekisteröidyn PURE-tuotemerkin mallisto tuodaan markkinoille valikoidusti jo tämän talven lumille.

SUOMEN PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSEN PATENTTIVIRASTO ON MYÖNTÄNYT PATENTIN VAUHTI SPEED OY:N SKIN SKI CLEANER -KEKSINNÖLLE21.2.2019 09:25:20 EET | Tiedote

Suomen johtava suksivoiteiden valmistaja Vauhti Speed Oy aloitti vuonna 2015 mittavan tuotekehitysprojektin liittyen uuden sukupolven nestemäisiin suksivoiteisiin ja pitokarvasuksien puhdistus- ja hoitotuotteisiin. Projektin ensimmäisenä tuloksena, vuoden 2016 alkupuolella, Vauhti onnistui kehittämään hiilivetyliuotin vapaat tuotteet ensimmäisenä markkinoille ja jätti näille tuotteille patenttihakemukset.

Suomalainen suksivoideyhtiö Vauhti Speed Oy solmi merkittävän jakelusopimuksen maailman johtavan suksiyhtiön Fischerin kanssa10.12.2018 11:39:53 EET | Tiedote

Suomen johtava suksivoiteiden valmistaja Vauhti Speed Oy on solminut mittavan jakelusopimuksen maailman suurimpiin suksien valmistajiin kuuluvan Fischer Sports GmbH:n kanssa. Uuden maahantuonti- ja jakeluyhteistyön myötä Fischer ottaa tuoteportfolioonsa ja tukkumyyntiin Vauhdin suksivoiteet talviurheilun avainmarkkinoilla Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa sekä Venäjällä.