Vauhti Speed Oy

Suomalainen suksivoideyhtiö Vauhti Speed Oy solmi merkittävän jakelusopimuksen maailman johtavan suksiyhtiön Fischerin kanssa

Jaa

Suomen johtava suksivoiteiden valmistaja Vauhti Speed Oy on solminut mittavan jakelusopimuksen maailman suurimpiin suksien valmistajiin kuuluvan Fischer Sports GmbH:n kanssa. Uuden maahantuonti- ja jakeluyhteistyön myötä Fischer ottaa tuoteportfolioonsa ja tukkumyyntiin Vauhdin suksivoiteet talviurheilun avainmarkkinoilla Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa sekä Venäjällä.

Vauhti Speed Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Uusitalo iloitsee uudesta aluevaltauksesta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia, että pohjoiskarjalaisen Vauhdin innovatiivinen teknologia nestemäisissä suksivoiteissa ja malliston uudet tuotekokonaisuudet ovat herättäneet näin mittavaa maailmanlaajuista kiinnostusta.”

Nyt alkava yhteistyö Fischer Sports GmbH:n kanssa on ainutlaatuista suomalaiselle toimijalle. ”Vuonna 2017 alkanut alihankinta- ja teollinen yhteistyö sekä Vauhdin osaaminen tuotekehityksessä vakuuttivat Fischerin johdon siitä, että he haluavat laajentaa portfoliotaan meidän tekemiimme tuotteisiin.”

Fischer Sports GmbH on maailman suurimpia suksien valmistajia. Yhteistyö Fischerin kanssa merkitsee kansainvälisten markkinoiden nopeata avautumista sekä liikevaihdon merkittävää kasvua. ”Vauhti odottaa Fischer-yhteistyön ja olemassa olevan liiketoiminnan kasvun myötä liikevaihtonsa kaksinkertaistuvan seuraavan kolmen vuoden sisällä noin 8 miljoonaan euroon”, Uusitalo sanoo.

Vauhti on valmistanut Fischerin nimeä kantavia voiteita ja suksien hoitotuotteita vuodesta 2017 alkaen. Jokainen Fischerin tehtaalta valmistuva suksi on voideltu ja käsitelty tuotannossa suomalaisen Vauhdin valmistamilla tuotteilla. Nyt solmitun yhteistyön myötä Vauhti tarjoaa Fischerille kattavan kokonaisuuden suksivoiteita, hoitotuotteita ja voitelutarvikkeita. Fischer-voidemallisto jatkaa Vauhdin rinnalla omana erillisenä kokonaisuutenaan.

Joensuulaisella Vauhdilla on pitkä ja perinteikäs historia suksivoidemarkkinoilla. Yhtiön tuotteet ovat olleet maailman johtavien maajoukkueiden käytössä maailmancupeissa ja arvokilpailuissa jo vuosikymmenien ajan. Pohjoismaisten hiihtomaajoukkueiden lisäksi Vauhti toimii voidepartnerina mm. Itävallan, Venäjän, USA:n ja Kanadan maajoukkueissa.

Vauhti on nestemäisten suksivoiteiden edelläkävijä maailmassa. Nestemäiset hoitotuotteet ja voiteet ovat ajankohtaisin ja kasvavin tuoteryhmä hiihtovoidemarkkinoilla. Fischerin toimitusjohtaja Franz Föttinger on tyytyväinen yhteistyöhön: ”Olemme vakuuttuneita Vauhdin tuotteista ja niiden toimivuudesta. Erityisesti nestemäisissä tuotteissa yhtiö on tuotekehityksessä markkinajohtaja ja edustaa suksivoitelun tulevaisuutta. Kaikki Vauhdin tuotteet ovat äärimmäisen innovatiivisia, toiminnaltaan erinomaisia ja erittäin helppoja. Ne ovat täydellinen lisä meidän suksimallistoon”. Vähittäiskauppaan liittyen hän lisää: "Yhdessä Fischerin erinomaisen palvelun kanssa voimme tarjota Vauhdin tuotteilla urheilun erikoiskaupalle mielenkiintoisen vaihtoehdon perinteisille voidemerkeille."

Fischer vaihtaa Swixin Vauhtiin Venäjällä

Uusi jakelutie mahdollistaa kasvun lisäksi vahvan aseman Keski-Euroopan voidemarkkinoilla. Fischer Sports GmbH:n tytäryhtiö Venäjällä on toiminut kymmeniä vuosia maailman suurimman voidevalmistajan, norjalaisen Swixin maahantuojana. Swix vaihtuu nyt suomalaiseen Vauhtiin. ”Vauhdilla on jo ollut merkittävä jalansija Venäjällä, ja nyt solmittu yhteistyö vahvistaa asemaamme entisestään maailman suurimmalla hiihtovälinemarkkinalla.”

Maailman voidemarkkinoiden arvo on noin 150 miljoonaa euroa. Venäjän ja IVY-maiden osuus siitä on noin 15 prosenttia.

Tuotekehitystyön ohessa Vauhti on investoinut merkittävästi tuotantotekniikkaan ja -laitteistoihin. Syksyllä asennettu uusi nestemäisten tuotteiden pullotuslinja on täysin automatisoitu. Se mahdollistaa keskeytyksettömän tuotannon ja jopa 12 000 voidepullon vuorokausikapasiteetin.

Vauhti Speed Oy:n toimitusjohtaja Esa Puukilainen kertoo, että samalla kun Fischer-sopimus tarjoaa Vauhdille uusia jakelureittejä, yhteistyö syvenee tuotekehityksessä ja materiaalitutkimuksessa. ”Molempien toimijoiden erityisosaaminen takaa hyvät edellytykset kehittää entistä paremmin toimivia tuoteratkaisuja kaikkiin lumilajeihin”, Puukilainen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Martti Uusitalo, p. 040 510 1380
Toimitusjohtaja Esa Puukilainen, p. 050 331 7101
www.vauhti.fi

Toimitusjohtaja Franz Föttinger, +43 7752 909 2313
www.fischersports.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vauhti Speed Oy
Vauhti Speed Oy
Pamilonkatu 9
80100 JOENSUU

+358 (0)10 346 5310, vauhti@vauhti.fihttp://www.vauhti.fi

Vauhti Speed Oy – joensuulainen, maailmaa valloittava suksivoidetehdas

Joensuussa sijaitseva Vauhdin voidetehdas on nykyään yksi maailman nykyaikaisimmista ja automatisoiduimmista suksivoidetehtaista. Vauhti Speed Oy:n juuret juontavat jo vuoteen 1912. Kyseessä on yksi maailman vanhimmista tai jopa vanhin vielä toiminnassa oleva suksivoide­valmistaja. Vuodelta 1935 löytyy jo lehti-ilmoituksia Vauhti-voiteista.

Aulis Tolsa aloitti yhdessä veljensä Valto Tolsan kanssa suksivoiteiden valmistuksen Virolahdella. Sieltä Vauhdin tie kulki Jyväskylän ja Harjavallan kautta nykyiselle sijainnilleen Joensuun seudulle. Tolsan eläköityessä 1991 Vauhti siirtyi hiihtolegenda Aki Karvosen omistukseen.

Vuonna 2014 Vauhti siirtyi suomalaisessa hiihdossa vahvasti vaikuttaneen Martti Uusitalon takana olevalle perhesijoitusyhtiölle. Yhtiön toimitusjohtajaksi palkattiin alalla suurta arvostusta nauttiva filosofian tohtori Esa Puukilainen, joka on mm. väitöskirjatutkimuksessaan tutkinut muovimateriaalin ja veden välistä vuorovaikutusta, yhtenä sovelluskohteena suksen pohja.

Vauhti tekee tutkimusyhteistyötä Itä-Suomen yliopiston kemian laitoksessa. Laitoksen tutkimusryhmillä on vuosikymmenien kokemus mm. suksien pohjamateriaalina käytettyjen polymeerien valmistuksesta, pintojen kemiallisesta ja rakenteellisesta muokkauksesta, pintojen päällystämisestä ja pintojen atomitason ilmiöiden teoreettisesta simulaatiosta.

Fischer Sports GmbH

Fischer Sports GmbH on maailman johtava maastohiihtosuksien valmistaja ja yksi maailman. Yhtiö tunnetaan innovaatioista ja huipputeknologiasta. Fischer on myös yksi korkealaatuisten jääkiekkomailojen suurimmista valmistajista maailmassa. Fischerin visio on olla talviurheilijan ykkösbrändi erinomaisten tuotteiden avulla, jotka on luotu ikuisiin hetkiin ja uuden tason yksilöllistä suorituskykyä varten. Yksityisomistuksessa oleva yritys työllistää lähes 2 000 henkilöä, jotka kaikki jakavat intohimon ja omistautumisen talviurheiluun.

Fischer Sports GmbH perustettiin vuonna 1924 Ried im Innkreisissa, Itävallassa, jossa yhtiön pääkonttori sijaitsee edelleen. Valmistus tapahtuu Itävallassa ja Ukrainassa. One Way, maailmankuulu brändi, joka keskittyy erityisesti murtomaahiihtoon, on ollut osa Fischer Sports GmbH -yhtiötä toukokuusta 2018. Löffler on osa Fischer-konsernia, jonka pääkonttori sijaitsee myös Ried im Innkreisissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vauhti Speed Oy

Vauhti Speed Oy:n tehdas on siirtynyt valmistamaan käsidesejä torjuakseen COVID-19 pandemiaa24.3.2020 09:09:29 EET | Tiedote

Näinä vaikeina kriisiaikoina joensuulaisen maailman johtavimpiin suksivoideyhtiöihin kuuluva Vauhti Speed Oy teki päätöksen jo muutamia viikkoja sitten ajaa alas yhtiön automaattisessa tehtaassa suksivoiteiden valmistuksen ja valjastaa koko tuotanto, sekä yhtiön 20 000 pullon päiväkapasiteetti käsidesien teolliseen valmistukseen. Haluamme tarjota yhtiön ja tehtaan kapasiteetin Korona pandemian hillitsemiseen.

SUOMALAISELLE SUKSIVOIDEYHTIÖ VAUHTI SPEED OY:lle LÄPIMURTO VOITEIDEN VALMISTUKSESSA – LAAJASTI KÄYTETYT FLUORIT KORVATAAN UUSILLA INNOVATIIVISILLA LISÄAINEILLA SUKSIVOITEISSA20.11.2019 13:17:15 EET | Tiedote

Suksivoideteollisuus on pitkään pyrkinyt löytämään voitelutuotteissa ympäristölle ja ihmisille haitalliseksi todetuille fluorilisäaineille korvaavia raaka-aineita. Vauhdin uudet PURE-tuotteet tulevat mullistamaan voidemarkkinoita merkittävästi ja muuttamaan tuotetarjontaa entistä ympäristöystävällisempään suuntaan. Rekisteröidyn PURE-tuotemerkin mallisto tuodaan markkinoille valikoidusti jo tämän talven lumille.

SUOMEN PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUKSEN PATENTTIVIRASTO ON MYÖNTÄNYT PATENTIN VAUHTI SPEED OY:N SKIN SKI CLEANER -KEKSINNÖLLE21.2.2019 09:25:20 EET | Tiedote

Suomen johtava suksivoiteiden valmistaja Vauhti Speed Oy aloitti vuonna 2015 mittavan tuotekehitysprojektin liittyen uuden sukupolven nestemäisiin suksivoiteisiin ja pitokarvasuksien puhdistus- ja hoitotuotteisiin. Projektin ensimmäisenä tuloksena, vuoden 2016 alkupuolella, Vauhti onnistui kehittämään hiilivetyliuotin vapaat tuotteet ensimmäisenä markkinoille ja jätti näille tuotteille patenttihakemukset.