Demarinaiset

Suomalainen yhteiskunta tarvitsee palkkatasa-arvoa

Jaa

Kunta-alan työmarkkinaneuvotteluissa ratkaisuja etsitään tällä hetkellä sovittelulautakunnan neuvotteluissa. Alojen palkkakuoppa on syntynyt pitkän ajan saatossa ja nyt on tärkeä löytää kestävät ratkaisut alojen työoloihin.

”Tarvitsemme pidemmän aikavälin palkkatasa-arvo-ohjelman turvaamaan hoitajien ja kaikkien pienipalkkaisten julkisen sektorin alojen veto- ja pitovoiman tulevaisuudessa. Kysymys on myös tasa-arvosta, julkinen sektori on naisvaltainen. Kysymys on osaajista, joita meidän tulee arvostaa. Nyt on haettava sopua: kestävien palkkaratkaisujen on löydyttävä neuvottelupöydästä. Kaikkien tulee pyrkiä yhteiseen ratkaisuun”, Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen korostaa.

Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on luottamus työmarkkinoilla, ja luottamukseen kuuluu myös vapaus ajaa omia oikeuksia tarvittaessa myös työtaistelutoimin. On tärkeää, että kaikkien alojen lakko-oikeus toteutuu.

Julkisen sektorin eri alojen koulutetut ja osaavat työntekijät ovat palkkansa ansainneet. Katseet on syytä kääntää kohti neuvottelupöytää. Toivomme, että neuvottelevat työmarkkinaosapuolet löytävät mahdollisimman pian tulevaisuuteen katsovan ratkaisun tilanteeseen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Demarinaiset: Kriisialueiden naiset ja tytöt eivät ole turvassa13.5.2022 14:25:59 EEST | Tiedote

Jo yli kaksi kuukautta kestänyt sotatila Ukrainassa on saanut aikaan humanitaarisen katastrofin. Yli neljä miljoonaa siviiliä on paennut kotimaastaan ja lisäksi heihin sekä Ukrainaan jääneisiin siviileihin on kohdistunut julmia sotarikoksia, kuten seksuaaliväkivaltaa, seksuaalissävytteistä kidutusta ja väkivallalla uhkailua. Rikokset ovat kohdistuneet erityisesti naisiin ja tyttöihin ikään katsomatta.

Demarinaiset: Sotaa pakenevia on suojeltava järjestäytyneeltä rikollisuudelta2.4.2022 14:23:05 EEST | Tiedote

Ukrainan sota on aiheuttanut suurimman Euroopan sisäisen pakolaisliikkeen sitten toisen maailmansodan. Noin 3,8 miljoonaa ukrainalaista on joutunut jättämään kotimaansa ja pakenemaan muualle Eurooppaan. Euroopan Unioni on tehnyt näkyviä toimia pakolaisten auttamiseksi ja helpotuksia on tehty esimerkiksi oleskeluluvan saamiseen. On ensi arvoisen tärkeää, että EU-maat tukevat Ukrainan kansaa ja heitä, jotka ovat joutuneet pakenemaan maasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme