Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto jakaa apurahoina runsaat 32 000 euroa

Jaa

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston hallitus on päättänyt apurahojen jakamisesta loppuvuodelle 2021 ja alkuvuodelle 2022.

Rahaston Suomen jaostolle oli jätetty yhteensä 64 hakemusta ja hallitus päätti jakaa apurahoina yhteensä 32 210 euroa 33 hakijalle.

”Poikkeusoloista huolimatta saimme jälleen paljon hyviä hakemuksia. Hallitus painotti päätöksissään edellisvuosien tapaan apurahojen mahdollisimman suurta vaikuttavuutta suomalais-norjalaisen kulttuurivaihdon ja yhteisyön kentällä. Olemme panostaneet edelleen voimakkaasti myös Arctic Lead -johtajuusohjelmaan, jonka toivomme vahvistavan Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä”, rahaston Suomen jaoston puheenjohtaja Eero Hokkanen toteaa.

Tämän hakukierroksen suurimmat apurahat olivat 2 000 euron suuruisia, ja ne myönnettiin Haaga-Helian ammattikorkeakoululle ja Teatteri totille, jotka molemmat toimivat Helsingissä.

Haaga-Helia sai apurahan opintomatkan järjestämiseksi Stavangeriin kun taas Teatteri totti sai apurahan Saranat ja sardiinit -teatteriesityksen esittämiseksi viittomakielellä yhteistyössä norjalaisen Teater Manun kanssa.   

Lue lisää Suomen jaoston myöntämistä apurahoista ohessa olevasta liitteestä.  

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi rahasto myöntää vuosittain apurahoja erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin. 

Suomen jaoston hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Eero Hokkanen sekä hallituksen jäsenet rehtori Teemu Kokko ja toiminnanjohtaja Tove Ekman.

Rahaston sihteeristö sijaitsee Hanasaaressa.

Arctic Lead

Johtajuusohjelma Arctic Lead on suunnattu nuorille suomalaisille ja norjalaisille ammattilaisille, jotka haluavat kehittyä ja kehittää johtajuustaitojaan sekä solmia uusia kontakteja yli rajojen. Ohjelma käynnistettiin vuonna 2019 Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ensimmäinen Arctic Lead -ohjelma toteutettiin 18 osallistujan voimin lokakuun 2020 ja toukokuun 2021 välillä ja uusi ohjelma alkaa syksyllä.

Yhteystiedot:

Pääsihteeri Gunvor Kronman, puh. 040 745 1738, s-posti gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Lue lisää rahastosta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-norjalainen-kulttuurirahasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme