Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto jakaa apurahoina yhteensä 56 200 euroa

Jaa

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston hallitus kokoontui Oslossa Norjassa 20.4.2018 ja päätti apurahojen jakamisesta loppuvuodelle 2018 ja alkuvuodelle 2019.

Rahaston Suomen jaostolle oli määräaikaan mennessä jätetty 96 hakemusta ja hallitus päätti jakaa apurahoina yhteensä 56 200 euroa 48 hakijalle.

Tämän hakukierroksen suurin apuraha 7 000 euroa myönnettiin taiteilija Jaakko Niemelälle kahden videoanimaatioteoksen toteuttamiseksi Oslo Kulturnatt -tapahtumassa 14.9.2018.

”Tämän vuoden hakemusten laaja kirjo niin maantieteellisesti kuin tukea saaneiden projektien aiheiden osalta kertoo Suomen ja Norjan välisten kulttuuri-, tiede- ja kansalaisyhteiskuntayhteyksien vahvuudesta. Toivomme kaikkien nyt tukea saaneiden projektien entisestään syventävän ja laajentavan näitä yhteyksiä”, rahaston puheenjohtaja Eero Hokkanen toteaa.

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi rahasto myöntää vuosittain apurahoja erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin. 

Suomen jaoston hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja, viestintäpäällikkö Eero Hokkanen sekä hallituksen jäsenet suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi ja johtaja Susanna Pettersson.

Liitteenä rahaston Suomen jaoston myöntämät apurahat.

Yhteystiedot:

Hallintojohtaja Satumari Hagelberg

puh. 050 3050 854

s-posti satumari.hagelberg@hanaholmen.fi

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto/sihteeristö

Hanasaarenranta 5

02100 Espoo

Lue lisää: https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-norjalainen-kulttuurirahasto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistökutsu: Miten koulukiusaaminen saadaan loppumaan? Suomen ja Ruotsin lapsiasiavaltuutetut keskustelevat nuorisotyön ammattilaisten kanssa laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta8.2.2019 09:49:23Tiedote

Lapset ja nuoret kiusaavat yhä toisiaan koulussa. Vuonna 2017 tehty kartoitus osoitti, että peräti seitsemää prosenttia kaikista suomalaisista ja ruotsalaisista lapsista ja nuorista oli kiusattu koulussa. Näin siitä huolimatta, että ennaltaehkäisevään toimintaan käytetään vuosittain paljon aikaa ja rahaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme