Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston uusi hallitus jakaa apurahoja yhteensä 58 000 euroa

Jaa

Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston uusi hallitus on päättänyt apurahojen jakamisesta loppuvuodelle 2021 ja alkuvuodelle 2022.

Jan-Erik Enestam
Jan-Erik Enestam

Hallitus jakaa kaikkiaan 58 150 euroa 38 hakijalle Suomesta ja Tanskasta. Hakemuksia saapui Suomesta ja Tanskasta kaikkiaan 85.

”On erittäin ilahduttavaa, että koronapandemiasta huolimatta pystymme jakamaan näin paljon apurahoja ja että olemme myös saaneet näin paljon hakemuksia molemmista maista. Se osoittaa, että molemmissa maissa ollaan hyvin kiinnostuneita oppimaan uutta ja vaihtamaan kokemuksia”, toteaa Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston vastavalittu puheenjohtaja, Suomen entinen pohjoismaisen yhteistyön ministeri Jan-Erik Enestam.

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto toimi aiemmin kahdessa maassa, mutta yhteisellä valtiollisella päätöksellä rahaston kotipaikka on jatkossa ainoastaan Suomessa. Hallituksessa on yhteensä seitsemän jäsentä, neljä Suomesta ja kolme Tanskasta.

”Hallitustyön johtaminen tämän hallinnollisen muutosprosessin läpi tuntuu palkitsevalta. Minulla on paljon kokemusta vastaavien kehitystöiden johtamisesta ja uskon, että Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto hyötyy yhteisestä hallitustyöstä”, puheenjohtaja Enestam toteaa.

Vuonna 1982 perustetun Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Tanskan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa. Rahasto myöntää vuosittain avustuksia yksityishenkilöille, järjestöille ja yhdistyksille erilaisiin yhteiskunnallisiin hankkeisiin ja kulttuuriprojekteihin.

Uudessa hallituksessa Suomea edustavat ministeri Jan-Erik Enestam, viestintäpäällikkö Mary Gestrin, kulttuurin edistämisen päällikkö Veikko Kunnas ja kirjailija Anni Ylävaara, tunnetumpi taiteilijanimellä Rosa Liksom. Tanskaa edustavat hallituksessa varapuheenjohtaja, muusikko, kulttuurivaikuttaja ja johtaja Christian Have sekä kirjailija ja runoilija Martin Glaz Serup ja entinen Folketingetin jäsen Maja Panduro.

Lue lisää Suomalais-tanskalaisesta kulttuurirahastosta:  www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-tanskalainen-kulttuurirahasto/

Katso liitteestä lisätietoa Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston viimeisimmästä apurahojen jaosta.

Yhteyshenkilö: Rahaston pääsihteeri Gunvor Kronman, sähköposti:gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jan-Erik Enestam
Jan-Erik Enestam
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme