ArcDia International Oy

Suomalaisen ArcDia Oy:n koronavirustesti on CE-merkitty ja saatavilla heti

Jaa

Turku, 25. toukokuuta 2020 – Suomalainen infektiodiagnostiikan laitevalmistaja ArcDia Oy on lanseerannut automaattisen pikatestin COVID-19-taudin osoittamiseen. CE-merkitty testi täyttää EU:n diagnostiikkadirektiivin ja terveydenhuollon laitteiden ISO-laatustandardin vaatimukset. Uusi testi on saatavilla laajasti ympäri Suomea ja se mahdollistaa jokaisen oireilevan testaamisen.

ArcDian automatisoitumariPOC®-diagnostiikkajärjestelmä on hengitystieinfektioiden testauksen ja epidemiologisen seurannan markkinajohtaja Suomessa. Helppokäyttöisyyden ja nopeuden ansiosta mariPOC® soveltuu erityisesti akuuttien infektioiden nopeaan testaukseen perusterveydenhuollossa ja päivystyspoliklinikoilla.

ArcDian kehittämä automatisoitu pikatesti on kirkkaasti markkinoiden tehokkain ja tarkin ratkaisu COVID-19-taudin testaamiseen perusterveydenhuollossa ja päivystysklinikoilla”, sanoo ArcDian tuotekehitysjohtaja Janne Koskinen. ”Olemme valmiit aloittamaan toimitukset jokaisen oireilevan suomalaisen testaamiseksi”,Koskinen jatkaa. Testit tehdään näytteenottopaikassa, joten suurin osa positiivista löydöksistä saadaan heti. Tämä on tärkeä etu PCR-testeihin verrattuna, joissa tulosta täytyy odottaa jopa pari vuorokautta. Lisäksi mariPOC®-testit ovat edullisia PCR-testeihin verrattuna.

ArcDian mariPOC®-laitekannan koronavirustestauskapasiteetti Suomessa on 15 000 näytettä vuorokaudessa. ”mariPOC®-laitteita on käytössä Suomessa 50 eri terveydenhuollon toimipisteessä”, kertoo ArcDian tuotepäällikkö Jenna Mäkilä. ”Asiakastoimitukset alkoivat jo ja odotamme, että asiakkaamme ottavat uuden testin käyttöön kaikissa toimipaikoissansa. Tarvittaessa voimme asentaa uusia laitteita lyhyellä toimitusajalla”, Mäkilä jatkaa.

Uusi koronavirustesti on saatavilla sekä osana laajaa mariPOC® Respi -viruspaneelia että yksittäisenä testinä. Yksittäistesti mahdollistaa suurikapasiteettisen pikatestaamisen esimerkiksi lentokentillä tai työpaikoilla. Laaja monianalyyttinen mariPOC® Respi -testi puolestaan tunnistaa 11 yleistä taudinaiheuttajaa. mariPOC® Respi -testillä saadaan diagnoosi ja oikea hoito myös niille potilaille, joita vaivaa jokin muu tauti kuin COVID-19.

mariPOC®-testitulokset siirtyvät automaattisesti ArcDian mariCloudTM-pilvipalveluun, joka tuottaa reaaliaikaista tilannekuvaa Suomen infektiotilanteesta viranomaisten ja hoitohenkilökunnan käyttöön. ”mariCloudTM-palvelu on jo suomalaisten asiakkaittemme käytössä yksityisellä sektorilla. Toivottavasti myös julkinen sektori hyödyntää ArcDian pikatestauksen ja epidemiapalvelun tarjoamia mahdollisuuksia Suomen infektiotilanteen jatkuvassa seurannassa sekä pandemian vastaisen strategian laatimisessa ja täytäntöönpanossa”, sanoo ArcDian toimitusjohtaja Vesa Kemppainen.

Nopeat mariPOC®-testit perustuvat viruksen suoraan osoitukseen nukkatikkunäytteestä. Menetelmä sopii erinomaisesti taudin akuutin vaiheen diagnosoimiseen ja potilaan tartuttavuuden määrittämiseen. Markkinoille aiemmin tulleet serologiset tikkupikatestit perustuvat vasta-aineiden mittaamiseen verinäytteestä. Ne eivät sovellu akuutin tarttuvan taudin osoittamiseen, mutta niillä voidaan selvittää ketkä ovat jo sairastaneet taudin. PCR-geenitestaus on hidasta ja testit eivät ole saatavilla laajojen potilasmäärien testaamiseen perusterveydenhuollossa. Lisäksi PCR-testit voivat antaa positiivisen tuloksen viikkojen ajan sen jälkeen kun potilas ei ole enää infektiivinen.

mariPOC®

mariPOC®on täysin automatisoitu testijärjestelmä, joka on suunniteltu akuuttien infektiotautien nopeaan tunnistamiseen. mariPOC® tunnistaa merkittävimmät hengitystie-, nielu- ja suolistoinfektioiden aiheuttajat. Tulokset saadaan tyypillisesti jo vastaanottokäynnin aikana. mariPOC®on Suomessa markkinajohtaja hengitystieinfektioiden automaattisessa testauksessa ja epidemiologisessa seurannassa. mariPOC® on tunnettu helppokäyttöisyydestä, korkeasta tarkkuudesta ja luotettavuudesta. mariPOC® perustuu Suomessa kehitettyyn patentoituun teknologiaan.

https://www.arcdia.com/fi/uusi-koronavirustesti/

 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Vesa Kemppainen
Toimitusjohtaja
ArcDia International Oy Ltd
e-mail: vesa.kemppainen[at]arcdia.com
puhelin: +358 40 522 7906

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ArcDia International Oy
ArcDia International Oy
Lemminkäisenkatu 32, 7.krs
20520 TURKU

https://www.arcdia.com/fi/

ArcDia International Oy

ArcDia International Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi automatisoituja testijärjestelmiä infektiotautien maailmanmarkkinoille. Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää Turussa 30 henkilöä. Uutta teknologiasukupolvea edustavat tuotteet mahdollistavat keskuslaboratoriotasoisen tarkkuuden, laadun ja kattavuuden pikatestauksessa.

https://www.arcdia.com/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ArcDia International Oy

ArcDia Oy kehittää koronavirustestin perusterveydenhuollon käyttöön11.3.2020 15:06:34 EET | Tiedote

Turku, 11. maaliskuuta 2020 – Suomalainen infektiodiagnostiikan laitevalmistaja ArcDia International Oy kehittää mariPOC®-diagnostiikka-automaattiinsa testin uudelle koronavirukselle. mariPOC®-järjestelmä on hengitystieinfektioiden testauksen markkinajohtaja Suomessa. Helppokäyttöisyyden ja nopeuden ansiosta mariPOC® soveltuu erityisesti akuuttien infektioiden nopeaan testaukseen perusterveydenhuollossa ja päivystyspoliklinikoilla.

Turkulainen ArcDia Oy allekirjoittanut sopimuksen mariPOC®-teknologian lisensioimiseksi Kiinaan9.4.2019 10:43:12 EEST | Tiedote

Turku, 9. huhtikuuta 2019 – Suomalainen infektiodiagnostiikan laitevalmistaja ArcDia International Oy on solminut kiinanlaisen yhtiön Xinhua Healthcare Co Ltd:n kanssa merkittävän lisenssisopimuksen ArcDian kehittämän teknologian kaupallistamiseksi Kiinassa. Lisenssisopimus koskee ArcDian mariPOC®-järjestelmää, joka on hengitystieinfektioiden testauksessa markkinajohtaja Suomessa.