Suomalaisen cleantech-yhtiö MetGenin toimitusjohtaja Alex Michine sai arvokkaan kansainvälisen tunnustuksen

Jaa

MetGenin toimitusjohtaja Alex Michine on äänestetty maailman innovatiivisimmaksi biotalousyrityksen toimitusjohtajaksi. Edellisinä vuosina palkinnon ovat saaneet australialaiset Ken Richards (Leaf Resources) ja Tony Duncan (Circa Group) sekä saksalainen Jürgen Eck (Brain Biotech). Michine sai yli 49 % äänistä kymmenen ehdokkaan finaalissa.

Olen erityisen kiitollinen tästä huomionosoituksesta, sillä valinta tehtiin biotalousalan asiantuntijoiden keskuudessa. On hienoa, että kollegat kaikkialla maailmassa ovat huomanneet suomalaisen biotalouden saavutukset. Palkinto on tällä kertaa henkilökohtainen, mutta otan sen vastaan koko motivoituneen monikansallisen tiimimme puolesta. Vaikka katse kohdistuu tässä kapellimestariin, menestys syntyy koko MetGen-tiimin motivoituneesta yhteistyöstä, sanoo palkittu Michine.

Michinellä on parinkymmenen vuoden kansainvälinen työkokemus biotekniikan, lääketieteen ja cleantech-yritysten johtotehtävistä. MetGen kehittää ja markkinoi uraauurtavia entsymaattisia ratkaisuja haasteellisiin teollisuusasiakkaiden erityistarpeisiin. MetGen käyttää uusimpia geenitekniikan- ja mikrobiologiankehitystyökaluja räätälöimään kehittämiään entsyymejä soveltumaan haasteellisiin teollisuusolosuhteisiin ja erilaisten lignoselluloosapohjaisten materiaalien hyödyntämiseen. MetGenin METNIN™ and ENZINE® -entsyymit ovat teollisessa mittakaavassa tuotettuja, erittäin aktiivisia luonnon katalyyttejä, jotka nopeuttavat kemiallisia reaktioita ja näin vähentävät merkittävästi prosessien energiankulutusta ja ympäristökuormitusta. MetGen on nousemassa johtavaksi maailmanlaajuiseksi sellu- ja paperinteollisuuden sekä biojalostamo- ja biokemikaalisektorin teollisuusentsyymien toimittajaksi. Tekniikan Akatemia myönsi MetGenille marraskuussa 2017 Millenium-kunnianosoituksen. Yhtiö on myös palkittu muun muassa eurooppalaisella bioteknologian John Sime -palkinnolla innovatiivisimmasta teknologiasta vuonna 2016, ja jo vuonna 2014 Global Cleantech Cluster Association nimesi yhtiön maailman kymmenen parhaan yrityksen joukkoon.

Kestävä kehitys ja avoimet innovaatiot ovat MetGen-tiimin kantavat voimat. Haluamme auttaa globaaleja yrityksiä korvaamaan fossiilipohjaiset kemikaalit kestävillä vaihtoehdoilla ilman ekologisen tuotannon viherlisämaksua. Uskon, että olemme matkalla kohti maailmanlaajuista läpimurtoa, Michine iloitsee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

www.metgen.com

info@metgen.com

+358 2 237 7077

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hansdotter Oy
Hansdotter Oy
Linnankatu 3
20100 TURKU

https://hansdotter.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hansdotter Oy

Raumaster Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Kari Pasanen11.11.2019 15:00:00 EET | Tiedote

Raumaster Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Paperitekniikan DI Kari Pasanen. Raumasterille Pasanen siirtyy vuoden 2020 alussa UPM Communication Papers Oy:n Regional maintenance directorin tehtävistä. Varsinaiset toimitusjohtajan tehtävät hän aloittaa 1.2.2020. Pasanen on aiemmin toiminut muun muassa UPM-Kymmene Oyj:n Rauman tehtaanjohtajana. ”Karin kolmenkymmenen vuoden aikana paperiteollisuuden suuryritysten palveluksessa keräämä verkosto ja johtamiskokemus luo loistavan pohjan johtaa vakaata perheyritystämme uudelle vuosikymmenelle”, Raumaster Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouko Mäkilä kommentoi valintaa tuoreeltaan. Raumaster Oy has chosen M.Sc. in Paper Technics Kari Pasanen to be nominated as new CEO. Pasanen will come to Raumaster at the beginning of the year 2020 and will start in his CEO duties at 1st of February 2020. He comes to Raumaster from UPM Communication Papers Oy where he has been working as Regional maintenance director (North), Finland & UK, UPM Paper ENA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme