Delta Cygni Labs

Suomalaisen Delta Cygni Labs Oy:n tavoitteena viedä ihmiskunta Marsiin lisätyn todellisuuden avulla osana ESA:n kiihdytysohjelmaa

Jaa

Maailman johtava teollisuuden kommunikointityökalujen asiantuntija, tamperelainen Delta Cygni Labs, on ensimmäinen suomalaisyritys, joka on päässyt Euroopan avaruusjärjestön (European Space Agency, ESA) yrityskiihdyttämöohjelmaan. Ohjelma on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille.

ESA:n tavoitteena myös avaruusteknologian hyödyntäminen liiketoimintaan Maassa

Yksi ESA:n tärkeimmistä tavoitteista on parantaa eurooppalaisen liiketoiminnan kilpailukykyä mahdollistamalla avaruudessa käytettävien teknologioiden käyttöönottoa myös perinteisillä teollisuuden aloilla. “Euroopassa tehdään erittäin korkeatasoista tutkimusta, mutta tutkimustuloksia hyödynnetään varsin vähän kaupallisesti”, sanoo Delta Cygni Labs Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen, Boris Krassi. ESA:n kiihdytysohjelma pyrkii kanavoimaan startupien ja PK-sektorin yritysten tutkimustuloksia, tietotaitoa ja ketteryyttä laajemmin eurooppalaisen liiketoiminnan kehittämiseksi.

POINTR -sovellus mahdollistaa lisätyn todellisuuden tukeman etäyhteistyön

DCL:n etäyhteistyön mahdollistava POINTR-sovellus on kehitetty erityisesti avaruusolosuhteisiin, mutta siitä on hyötyä myös Maassa haastavissa olosuhteissa toimiville yrityksille. “Kaivos, -öljy- ja kaasuteollisuus sekä esimerkiksi aavikoilla ja merellä toimivat yritykset kuuluvat kohderyhmäämme. He toimivat vaikeasti saavutettavissa kohteissa ja usein hyvinkin vaikeissa olosuhteissa. Alueiden nettiyhteysmahdollisuudet voivat olla epävarmat. Juuri heille voimme tarjota saumattoman, mobiilin etäyhteistyömahdollisuuden”, kertoo yrityksen CTO ja perustajajäsen, Sauli Kiviranta. Sovelluksen etu on se, että sen avulla voi kommunikoida turvallisesti niin mobiililaitteilla kuin tietokoneellakin. Näin voidaan lisätyn todellisuuden osoittimien avulla kommunikoida selkeästi esim. “mittaa jännite tuon ja tämän pinnin välillä” varsinkin kun täytyy kommunikoida kielimuurin yli.

POINTR-sovelluksen käyttö vähentää tarpeetonta matkustamista ja hiilijalanjäljen syntymistä

“Tavoitteenamme on, että kun ensimmäinen ihminen astuu jalallaan Marsiin, niin hänellä on POINTR-sovelluksen kautta apu aina lähellä. Palvelemme kuitenkin sillä välin myös Maassa toimivia yrityksiä”, sanoo Krassi. Hän näkee etäosoittimen edistävän myös kestävän kehityksen periaatteilla toimivaa liiketoimintaa esim. Jäämerellä. “POINTR mahdollistaa sen, että etäyhteyden kautta voidaan tuoda paras tietotaito etänä paikalle, kun alueella olevissa laivoissa ilmenee vikoja. Näin vältytään ylimääräiseltä matkustamiselta, mikä estää hiilijalanjäljen kasvamista, ja suojellaan samalla herkkää luontoa erityisesti kriittisissä tilanteissa”, sanoo Krassi. Etäosoittimen kautta voidaan myös koordinoida tehtaiden huoltotoimenpiteitä, mikä omalta osaltaan parantaa tuotantolaitoksien kannattavuutta.

Suomen parhaimmat yritykset ovat jo POINTR-asiakkaita

Delta Cygni Labsillä on tällä hetkellä jo yli kaksikymmentä asiakasta, mm. KONE, Valmet, Pemamek ja Wärtsilä. Suomalaiset KONE Marine ja Valmetin meriteollisuuden ratkaisuja ja automaatiota kehittävä yksikkö ovat DCL:n teollisuuspartnereita ESA:n kiihdyttämöohjelmassa.
DCL:n tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös yhteistyö pohjoisamerikkalaisten risteilyihin erikoistuneiden laivanvarustamoiden kanssa.

Yhteyshenkilöt

Sauli Kiviranta
Co-founder and CTO
sauli.kiviranta@deltacygnilabs.com
tel +358 40 357 3272

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Delta Cygni Labs
Delta Cygni Labs
Korkeakoulunkatu 7
33720 TAMPERE

https://www.deltacygnilabs.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.