Gasum Oy

Suomalaisen Novita Oy:n lankoja valmistetaan nyt kotimaisen biokaasun voimin

Jaa

Suomalaisen käsityölankoja valmistavan Novita Oy:n tehtaalla on siirrytty käyttämään lankojen viimeistelyvaiheessa kotimaista biokaasua. Tehtaalla käytettävän biokaasun tuottaa Gasum ja sen toimituksesta tehtaalle vastaa KSS Energia.

Novita Oy on suomalainen perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja.Vuonna 1928 Helsingissä perustettu yritys siirtyi tänä syksynä käyttämään lankojensa viimeistelyvaihteessa biokaasua aikaisemmin käytetyn maakaasun sijaan.Yrityksen Korialla sijaitsevasta tehtaasta lähtee maailmalle noin miljoona kiloa lankaa vuodessa, mikä vastaa noin 10 miljoonan lankakerän vuositahtia. Novitan lankavalikoimalle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus.

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokuuteen. Tehdas käyttää muun muassa tuulivoimalla tuotettua energiaa, ja lankojen värjäysprosessissa syntyvä lämpö otetaan talteen värjäämössä käytettävän veden lämmitystä varten. Kotimaisen biokaasun käyttäminen langanvalmistusprosessissa tuntui näin luonnolliselta valinnalta.

”Novita haluaa olla vastuullinen yritys, joka pyrkii kehittämään toimintaansa ympäristöarvoja kunnioittaen. Siksi olemmekin panostaneet uusiutuvaan energiaan, energiatehokkuuteen ja pakkausmateriaalien minimointiin”, kertoo Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Yhä useampi yritys siirtyy käyttämään tuotannossaan kotimaista biokaasua

Biokaasun käyttäminen tuotannossa tuo sekä merkittäviä talous- että ympäristösäästöjä. Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.  

“Biokaasu on edullisuudessaan ja ympäristöystävällisyydessään voittamaton polttoaine. Onkin hienoa huomata, että yhä useampi yritys on havainnut tämän ja siirtynyt käyttämään tuotannossaan biokaasua. Jokaisen tuotantolaitoksen päästöjen väheneminen biokaasuun siirtymisen ansiosta rakentaa puhtaampaa huomista”, iloitsee Gasumin myyntipäällikkö Mikko Simola.

Gasumin Suomen biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mikko Simola, myyntipäällikkö, Gasum Oy, puh. 040 533 7990, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Erika Appelström, Brand Manager, Novita Oy, puh. 050 562 7629,
etunimi.sukunimi(a)novita.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, tuottaa ja jalostaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa sekä siirtää ja toimittaa niitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) johtava pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa. www.gasum.fi

 

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Novita-lankoja valmistetaan Korialla, Kouvolassa sijaitsevassa käsityölankatehtaassa. Novitan lankavalikoiman tuotteita vahvistaa Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu. Monista valikoiman Avainlipputuotteista kaksi ovat ylitse muiden; suomalaisten rakastamat neulelangat Novita Nalle ja Novita 7 Veljestä viihtyvät sukkapuikoilla niin hyvin, että ovat pysyneet kestosuosikkeina jo vuosikymmenien ajan – Nalle yli 50 vuotta ja 7 Veljestä yli 45 vuotta. Yritys julkaisee myös Suomen arvostetuinta harrastelehteä, Novitaa. Vahvojen somekanaviensa lisäksi Novita jakaa ideoita ja inspiraatiota verkkopalvelussaan osoitteessa novitaknits.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gasum Oy

Gasum laajentaa LNG-tankkausasemaverkostoaan Ruotsiin ja Norjaan29.11.2017 09:02:00 EETTiedote

Suomalainen energiayhtiö Gasum laajentaa toimintaa Ruotsin ja Norjan liikennemarkkinoille ja alkaa tarjota nesteytettyä kaasua raskaan kaluston ajoneuvoille. Raskaan kaluston siirtyminen nesteytettyyn biokaasuun (LBG) tai maakaasuun (LNG) vähentää merkittävästi hiilidioksidi-, typenoksidi-, hiukkas- ja melupäästöjä. Kaasulla on tulevaisuudessa tärkeä rooli siirryttäessä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Gasum investerar i tankstationer för flytande biogas och naturgas till tunga fordon i Sverige och Norge29.11.2017 09:02:00 EETTiedote

Det finska energigasföretaget Gasum följer sin vision, att bygga ett nordiskt gasekosystem, genom att investera i tankstationer för flytande gas till tunga fordon. Genom att ersätta diesel med flytande biogas (LBG) eller flytande naturgas (LNG) går det att kraftigt minska utsläppen av koldioxid (CO2), kväveoxid (NOx), partiklar och buller. I framtiden kommer gas att spela en viktig roll vid övergången till ett fossilfritt samhälle.

Gasum käyttää jatkossakin puhdistamolietteitä biokaasun ja kierrätysravinteiden tuotannossa20.11.2017 15:53:10 EETTiedote

Gasum käyttää yhdyskuntien jätevedenpuhdistamoiden lietettä (puhdistamoliete) jatkossakin biokaasun ja kierrätysravinteiden tuotannossa. Yhtiö käsittelee koko Suomen yhdyskuntien puhdistamolietteistä tällä hetkellä noin neljänneksen. Yhtiö investoi biomassan käsittelyratkaisuihin ja mädätysjäännöksen lisäkäsittelyyn ravinteiden jatkojalostamiseksi. Biokaasun tuotanto on tehokas tapa toteuttaa kiertotaloutta, jolla sivuvirtojen ja biojätteiden arvo voidaan maksimoida energiana ja orgaanisena ravinteena. Biokaasua käytetään lämmön ja sähkön tuotantoon, teollisuudessa, kotitalouksissa ja liikenteessä.

Helsingin ikoninen ravintola Storyville kokkaa jatkossa kotimaisella biokaasulla – myös terassiasiakkaita lämmitetään biokaasun voimin16.11.2017 08:00:00 EETTiedote

Helsinkiläinen jazzklubi Storyville satsaa toimintansa ympäristöystävällisyyteen. Myös ravintolana toimiva klubi valmistaa tarjoilemansa ruoan jatkossa kotimaisella biokaasulla, jolla lämmitetään myös paikan kuuluisa terassi. Storyvillen käyttämän biokaasun tuottaa Gasum ja sen myynnistä ja siirrosta vastaa Suomen Kaasuenergia Oy.

Kaasun liikennekäyttö vahvasti mukana Euroopan komission puhtaan liikkuvuuden paketissa – LNG ja biokaasu mahdollistavat merkittävät päästövähennykset14.11.2017 15:39:10 EETTiedote

Euroopan komission tuore puhtaan liikkuvuuden paketti ehdottaa uusia standardeja autojen ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöille. Samalla komissio esittää vaihtoehtoisten polttoaineiden, muun muassa LNG:n infrastruktuurin vahvistamista. Uusiutuvan kaasun mahdollisuudet nostetaan paketissa esiin, ja komission mukaan biokaasun käyttöä olisi lisättävä tulevaisuudessa.

Gasum on tuonut vuonna 2017 kymmenien miljoonien ajokilometrien edestä lisää puhdasta polttoainetta Suomen liikenteeseen2.10.2017 09:30:00 EESTTiedote

Gasumin kaasutankkausasemaverkostoa on laajennettu vuonna 2017 neljällä uudella asemalla ympäri Suomen. Uudet asemat tuovat liikenteeseen vuodessa kymmenien miljoonien ajokilometrien edestä puhdasta polttoainetta. Nyt lokakuussa Vantaan Tuupakkaan avautuva asema sekä aiemmin kesällä Vantaan Petikkoon avautunut asema täydentävät entisestään pääkaupunkiseudun asemaverkostoa. Tuupakan asema laajentaa samalla raskaan liikenteen kaasun tankkausmahdollisuuksia.