Suomalaisesta Rotîsseurs-kilpipäivästä maailmanlaajuinen ruoka-alan tapahtuma
"Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja huippulaatuisten raaka-aineiden käyttöä sekä madaltaa ravintolaan lähtemisen kynnystä", kertoo Suomen Paistinkääntäjät ry:n puheenjohtaja, valtavouti Ari Arvonen. "Viime aikoina on esiintynyt keskustelua siitä, ovatko huipputason ravintolat keskittyneet pääkaupunkiseudulle ja miten tunnistaa ruoan, palvelun ja miljöön osalta hinta-laatusuhteeltaan hyvän ravintolan. Rôtisseurs-kilvellä palkitut ravintolat ovat arvioitu julkisella kriteeristöllä ja tason säilymistä seurataan säännöllisesti. Suomessa on tällä hetkellä 73 kilpiravintolaa, 2 catering-yritystä sekä 15 elintarvikemyymälää, joille on myönnetty Paistinkääntäjien kilpi. Nämä ravintolat sijaitsevat ympäri Suomea", Arvonen jatkaa.
Kilpipäivänä 25.9. kilpiravintoloissa on tarjouksia, erikoismenuita sekä vierailevia kokkeja. Kilven ansainneissa myymälöissä Helsingistä Ouluun puolestaan järjestetään erilaisia esittelyjä, joissa Paistinkääntäjien harrastaja- ja ammattilaisjäsenet opettavat, valmistavat ja maistattavat päivää varten suunniteltuja pienannoksia sekä antavat vinkkejä kotona helposti valmistettavaan laadukkaaseen ja maukkaaseen ruokaan. Tapahtumat ovat avoimia kaikille.
"Kilpipäivän kaikille avoimissa tapahtumissa voi jokainen osallistua Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuurin kehittämiseen alan ammattilaisten ja harrastajien, yritysten ja asiakkaiden vuoropuhelulla. Yhdessä tekemällä nostamme arvostusta suomalaiseen gastronomiseen osaamiseen", Arvonen kertoo innoissan.
Laadukkaan ruoan ja palvelun puolesta Uudesta-Seelannista Cookinsaarille
Kilpipäivää vietetään eri puolilla maailmaa 25.9.2015, ja siihen voivat osallistua kaikki halukkaat hyvän ruoan ystävät. Tapahtumia järjestetään Uudesta-Seelannista aina Cookinsaarille. Tapahtuman pääpaikkana vuonna 2015 toimii kuitenkin Tampere, jossa tapahtuma alun perin ideoitiin.
"Kilpipäivää vietettiin ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2014. Nyt tapahtuma laajenee kansainväliseksi, kun mukana ovat ainakin Australia, Thaimaa, Kuwait, Israel, Unkari, Venäjä, Monaco, Italia, Portugali, Tunisia, Costa Rica ja Venezuela. Eri maiden tapahtumat muodostavat yhteisen ketjun somessa hastagilla #chaineday", kertoo järjestön kansainvälisen hallituksen jäsen Ari-Pekka Parviainen.
Suomessa kilpipäivä huipentuu Tampereella järjestettävään kolmen huippukeittiömestarin (Ilkka Isotalo, Arto Rastas ja Mika Roito) yhdeksän ruokalajin illalliseen klo 19.00 Tampereen Suomalaisella Klubilla. Illallinen on avoin kaikille ja sinne voi ostaa lippuja osoitteesta www.rotisseurs.fi/Tampere. Kaikki Suomen aluekohtaiset tapahtumat on kerätty sivustolle www.rotisseurs.fi
*** LISÄTIETOJA
- Ari Arvonen, Suomen valtavouti, p. 0500 703390, ari.arvonen@pp.inet.fi
- Ari-Pekka Parviainen, kansainvälisen hallituksen jäsen, p. 040 737 6842, aripekka.parviainen@mac.com
- Johanna Hornborg, Suomen viestintävastaava, p. 044 545 1262, johanna.hornborg@gmail.com
- Mediapankki: https://goo.gl/d9SGST
- www.rotisseurs.fi, www.chainedesrotisseurs.com, lyhyt-URL: http://goo.gl/zZkjvG (linkityslinkki Suomessa)
- #kilpipäivä (suomeksi), #chaineday (englanniksi), #rotisseurs
- Katso kotisivuiltamme Facebook-, Twitter-, Instagram-, Pinterst- ja YouTube-tiliemme tarkemmat tiedot
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.