Osuuskunta Tradeka

Suomalaiset arvostavat yrityksissä verojen maksamista Suomeen ja työpaikkojen luomista

Jaa

Hyvä omistajuus tarkoittaa työpaikkojen luomista ja verojen maksamista Suomeen. Suomalaiset suosivat kotimaista sekä arvostavat pitkäjänteisiä ja vastuullisia omistajia. Suomalaisista lähes 80 % voisi lopettaa tuotteen tai palvelun ostamisen, jos sitä tuottavan yrityksen omistaja toimii epäeettisesti tai omien arvojen vastaisesti, selviää Osuuskunta Tradekan kesäkuussa 2017 teettämästä tutkimuksesta.

Osuuskunta Tradekan Kantar TNS:llä teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät tärkeänä sitä, kuka omistaa yritykset, joiden tuotteita tai palveluita he ostavat. Omistajuus on kuitenkin usein epäselvää, sillä noin puolet vastaajista kertoo, ettei yleensä tiedä, kuka tai mikä taho yritysten ja tuotteiden takana on. Lähes kahdeksan kymmenestä (78 %) suomalaisesta sanoo voivansa lopettaa jonkin tuotteen tai palvelun ostamisen, mikäli sitä tuottavan yrityksen omistaja toimii epäeettisesti tai omien arvojen vastaisesti.

Tärkeimpänä asiana hyvässä omistajuudessa pidetään verojen maksamista Suomeen. Muita merkityksellisiä asioita ovat työpaikkojen synnyttäminen Suomeen, vastuullisuus ja kestävät arvot. Suomalaisista lähes 90 prosenttia ajattelee, että omistajat kantavat vastuun yrityksen liiketoiminnasta.

Yksityishenkilöt koetaan omistajina myönteisimmin

Erilaisiin omistajiin suhtaudutaan eri tavoin. Kolme neljästä suomalaisesta kertoo suosivansa yrityksiä tai tuotteita, jotka ovat kotimaisessa omistuksessa. Lisäksi peräti 86 % tutkimukseen vastanneista kokee kotimaisen omistuksen tärkeänä asiana suomalaisessa talouselämässä. Myönteisimmin suhtaudutaan kasvollisiin henkilöomistajiin, kielteisimmin pääomasijoittajiin ja rahastoihin. Yritykset ja osuuskunnat ovat omistajina suositumpia kuin valtio tai kunta.

Suomalaisista 70 % voisi lähteä joukkorahoitukseen mukaan

Uudet omistamisen muodot kiinnostavat suomalaisia, sillä seitsemän kymmenestä vastaajasta pitää mahdollisena, että voisi itse lähteä mukaan joukkorahoitushankkeeseen. Vähintäänkin todennäköisenä tätä pitää kolmasosa vastaajista. Osuuskuntien jäsenet suhtautuvat joukkorahoitukseen vielä keskimääräistä myönteisemmin.

Vastaajista 72 % voisi ajatella lähtevänsä vaikuttamaan yhteiskuntaan olemalla omistajana sellaisessa yrityksessä, jonka toimintaan uskoo, mikäli omaa taloudellista tilannettaan ei tarvitsisi huomioida.

Osuuskuntaa pidetään pitkäjänteisenä omistajana

Osuuskuntaa pitää hyvänä omistusmuotona 61 prosenttia vastaajista, vastakkaista mieltä on vain 13 prosenttia. Osuuskunta nähdään erityisesti pitkäjänteisenä (70 % vastaajista), luotettavana (69 % vastaajista) ja vastuullisena (67 % vastaajista) omistajana.

Kyselytutkimuksessa selvitettiin myös, mitä asioita vastaajat itse tahtoisivat edistää omistajina. Tärkeimpänä esiin nousi työpaikkojen synnyttäminen: peräti kaksi kolmesta vastaajasta tahtoo olla luomassa Suomeen uusia työpaikkoja. Verojen maksaminen Suomeen olisi myös tärkeää. Noin puolet vastaajista edistäisi kotimaisuutta (54 %) ja vastuullisuutta (51 %).

Kyselytutkimus toteutettiin TNS Kantarin toimesta verkkokyselynä kesäkuussa 2017 ja siihen vastasi kaikkiaan 1 032 suomalaista. Tulokset edustavat maamme 15–74-vuotiasta väestöä (pois lukien Ahvenanmaa). Tilastollinen virhemarginaali on noin 3,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Liitteenä: Tutkimustulokset

Millainen omistaja osuuskunta on – vastaajina 1 032 suomalaista


Osuuskunta on…

Hyvä omistusmuoto: 61 % (vastaajista on tätä mieltä)

Pitkäjänteinen: 70 %

Luotettava: 69 %

Vastuullinen: 67 %

Tekee hyvää: 63 %

Kilpailukykyinen: 57 %

Arvostettu: 55 %

Menestyvä: 53 %

Hyvää tulosta tekevä: 52 %

Nykyaikainen: 51 %

Uutta kokeileva: 47 %

Poliittinen: 27 %

Tehoton: 22 %

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Perttu Puro
Toimitusjohtaja
Osuuskunta Tradeka
Puh. 040 779 3436
Email. perttu.puro@tradeka.fi

Satu Niemelä
Vastuullisuusjohtaja
Osuuskunta Tradeka
Puh. 040 561 6802
Email. satu.niemela@tradeka.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on vuonna 1917 perustettu kuluttajaosuuskunta. Tänä päivänä Osuuskunta Tradeka palvelee noin 240 000 jäsentä ja vastaa heidän jäseneduista sekä jäsenpalveluista. Näitä tuottavat muun muassa Restel Oy ja Osuuskunnan yhteistyökumppanit. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

TRADEKA, KOTOSALLA SÄÄTIÖ JA YH KODIT YHTEISTYÖHÖN KEHITTÄMÄÄN IKÄIHMISTEN ASUMISPALVELUJA30.6.2017 08:00Uutinen

Tradeka, Kotosalla Säätiö ja YH Kodit ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kotosalla-toiminnan kehittämisestä ja Yhdessä huomiseen Oy:n perustamisesta. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ikäihmisille helposti saavutettavia arjen palveluita, jotka tuodaan heidän omaan kotiinsa. Lisäksi tavoitteena on edesauttaa vetovoimaisen, koko maan kattavan ja asiakkaiden tarpeita vastaavan, senioriasumiskonseptin syntymistä Suomeen.

TRADEKALTA MERKITTÄVÄ SIJOITUS MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄÄN KOTO-SIB-HANKKEESEEN22.12.2016 11:21Tiedote

Tradeka-Yhtiöt Oy on päättänyt sijoittaa 250 000 euroa Social Impact Bond -mallin mukaiseen Koto-SIB-rahastoon. Rahaston tavoitteena on tarjota noin 3000 maahanmuuttajalle mahdollisuus työelämälähtöiseen kotouttamiskoulutukseen, jolla edistetään maahanmuuttajien työllistymistä nopeutetussa aikataulussa. Tämä voi säästää yhteiskunnan varoja jopa 28 miljoona euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme