Muumimaailma Oy

Suomalaiset haluavat ottaa oppia Muumien suvaitsevaisuudesta

Jaa

Suvaitsevaisuus ja kaikenlaisten ihmisten hyväksyminen ovat suomalaisten mielestä tärkeimpiä asioita, joita Naantalin Muumimaailman asukkaat voivat vierailleen opettaa. Tämä kävi ilmi teemapuiston tekemässä verkkokyselyssä, johon vastasi kesä-heinäkuun taitteessa yli 2000 eri-ikäistä suomalaista.

”Arvot ovat ohjanneet toimintaamme aina perustamisesta tähän päivään asti. On ilo huomata, kuinka hyvin arvomme resonoivat vieraisiimme yhä edelleen, vaikka maailma ympärillämme onkin muuttunut. Hektisessä ja monimuotoistuvassa maailmassa ihmisillä on tarve palata perusasioiden äärelle, ja juuri niitä me haluamme vieraillemme tarjota”, kertoo Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen.    

Muumimaailman tekemässä verkkokyselyssä selvitettiin suomalaisten mielipiteitä muumifilosofian mukaisista arvoista. Kun vastaajilta kysyttiin, mikä on tärkein asia, jonka Muumilaakson asukkaat voisivat opettaa, nousi suvaitsevaisuus ja kaikenlaisten ihmisten hyväksyminen ylivoimaiseksi ykköseksi (43 % vastaajista). Seuraavaksi tärkeimmiksi opeiksi vastaajat nostivat ystävällisyyden (19 %) ja perheenjäsenistä huolehtimisen (18 %).

Pikku Myyn asenne vetoaa naisiin, Nuuskamuikkusen elämänasenne miehiin
Suomalaiset kertovat ihailevansa Muumimaailman hahmoista eniten Pikku Myytä, jonka kaikista vastaajista nimesi suosikikseen 34 %. Naisvastaajien joukossa kolme ihailluinta Muumihahmoa olivat Pikku Myy (35 % vastaajista), Muumimamma (34 %) ja Nuuskamuikkunen (10 %). Miehet kertoivat ihailevansa sen sijaan eniten Nuuskamuikkusta (22 % vastaajista), Pikku Myytä (18 %) ja Muumipappaa (10 %). Vastaajien antamien perusteluiden mukaan naisvastaajat kokevat Pikku Myyn itsevarman asenteen omakseen, kun taas miehet ihailevat Nuuskamuikkusen elämänasennetta.

Vastaajien mielestä lapsille parhaat esikuvat ovat Muumimamma (35 % vastaajista) ja Muumipeikko (34 %). Molempien hahmojen ystävällisyys, muiden huomioonottaminen ja rauhallisuus ovat suomalaisten mielestä ominaisuuksia, joista lasten on hyvä ottaa oppia.

”Suvaitsevaisuus ja muiden ihmisten kunnioittaminen ovat meillä kaiken toiminnan ytimessä. Meille kaikki vieraat ikään, sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta ovat yhtä tervetulleita. Muumitarinoista tuttu välittömyys, kiireettömyys ja muiden huomioiminen ovat Muumimaailmassa käsin kosketeltavissa ja kaikkien koettavissa”, Koskinen painottaa.

Muumimaailman tekemään verkkokyselyyn vastasi 27.6.–4.7.2019 2006 suomalaista. Kysely toteutettiin SurveyPal-kyselyalustalla. 

Lisätiedot:
Ann-Karin Koskinen: ann-karin.koskinen@muumimaailma.fi tai 040 5900 701 sekä www.muumimaailma.fi

Kuvien yhteydessä mainittava: Moomin Characters. 

https://www.facebook.com/muumimaailma
http://instagram.com/moominworld_naantali 

@moominworld_naantali #moominworld #muumimaailma


 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Muumimaailma Oy
Kaivokatu 5
21101 Naantali

02 511 1111http://www.muumimaailma.fi

Muumimaailma Oy on vuonna 1993 Naantalissa toimintansa aloittanut matkailualan yritys, joka perustuu suomenruotsalaisen kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin luomille Muumi-tarinoille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muumimaailma Oy

Taikatalvi herättää Naantalin Muumimaailman talviunesta: ”Odotamme vieraita ainakin Venäjältä, Japanista ja Kiinasta”5.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Naantalin Muumimaailma herää talviunestaan Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla 16.–24.2. Tänä vuonna jo 26 vuotta täyttävä Muumimaailma ei ole menettänyt suosiotaan, päinvastoin. Muumeilla riittää faneja niin Suomessa kuin ympäri maailmankin. Taikatalven myötä käynnistyy Muumimaailman vuosi, jonka pääsesonki ajoittuu kesän lomakuukausiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme