Suomalaiset luottavat omiin remonttitaitoihinsa – silti oman osaamisen, ajan ja työkalujen puute saavat suosimaan ammattilaisten apua

Jaa

Monien suomalaisten kesälomaan kuuluu erilaisia rakennusprojekteja kotona tai kesämökillä. Lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo remontoivansa itse tai perheen, sukulaisten ja kavereiden avustuksella. Kaikki eivät kuitenkaan luota omiin remonttitaitoihinsa, vaan turvautuvat mieluummin ammattilaisten apuun. Tämä selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Oman osaamisen puute ja ammattilaisten osaamiseen luottaminen ovat yleisimpiä syitä siihen, miksi suomalaiset eivät remontoi tai rakenna itse. Lähes puolet (49 %) suomalaisista kertoo nimenomaan osaamisen puutteen olevan syynä siihen, miksi he eivät remontoi tai rakenna itse.

– Suomessa on paljon taitavia ammattilaisia, joita voi hyödyntää mökin ja kodin remonteissa. Jos oma remonttikokemus on vähäistä, on huomattavasti helpompaa turvautua ammattilaisten apuun kuin käyttää aikaa uusien asioiden opetteluun, toimitusjohtaja Harri Päiväniemi Stark Suomesta toteaa.

Lähes 20 prosenttia suomalaisista kertookin ajan puutteen vaikuttavan negatiivisesti omaan remontointi- ja rakentamishalukkuuteen.

– Remontointi vie aikaa kokeneeltakin tekijältä, minkä vuoksi omaa kesälomaa ei välttämättä haluta käyttää rakentamiseen. Toisille remonttiprojektit ovat kuitenkin mieluinen harrastus, joka kuuluu kesään, Päiväniemi sanoo.

Suomalaisilla ei ole rakentamiseen ja remontoimiseen vaadittavia työkaluja

Kyselytutkimuksesta selviää, että myös työkalujen puute vähentää suomalaisten remontointi- ja rakentamishalukkuutta. Työkaluja tai -koneita saatetaan tarvita vain muutaman vuoden välein, minkä vuoksi välineisiin ja laitteisiin ei haluta investoida. Kodista tai mökiltä ei myöskään välttämättä löydy riittävästi säilytystilaa varastointiin – siksi työkaluja voi olla helpompi lainata ystäviltä tai vuokraamoista.

– STARK Rent -konevuokraamosta rakentajat ja remontoijat voivat vuokrata korkealaatuisia ja käyttövalmiita koneita ja välineitä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa laitteiden valinnassa ja käytössä, Päiväniemi kertoo.

*** 

Asiantuntijan vinkit omien remonttitaitojen kehittämiseen

1. Suunnittele ja valmistaudu! Kartoita remonttikohteen tilanne ja mieti, mitä tuotteita tarvitset ja mistä löydät ne. Remontoinnissa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

2. Pyydä asiantuntijoiden apua materiaalien valinnassa. Kysy rohkeasti neuvoa rakennustarvikeliikkeissä, kun valitset materiaaleja, niin osaat valita laadukkaita ja kestäviä tuotteita, joilla on pitkä huoltoväli.

3. Hyödynnä kursseja ja videoita. Netissä on paljon ammattilaisten ja kokeneiden remontoijien ohjeita esimerkiksi ulkoterassin rakentamiseen tai pintaremontointiin.

 ***

*Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kysely tehtiin Stark Suomen toimeksiannosta. Tutkimuksen suunnitteli ja analysoi Pohjoisranta BCW. Kysely toteutettiin Cint Ab:n verkkopaneelissa toukokuussa 2022. Kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista. Otos on iältään, sukupuoleltaan ja alueellisesti kansallisesti edustava.

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Kuluuko lomasi remontoidessa? Puolet suomalaisista mökinomistajista remontoi mökillään vuosittain28.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten rakastama mökkikausi on taas alkanut, mikä näkyy paitsi liikenteen lisääntymisenä pienemmillä paikkakunnilla myös rakennustarvikekaupassa, kun mökkien pieniä ja isompia kohteita uudistetaan. Suomalaisista jopa puolet remontoi mökeillään vuosittain, selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Työvaatteesta rakennuseristeeksi – tekstiilien kierrätyksellä pilotoidaan tuotekehitystä ja otetaan askel kohti vastuullisuustavoitteita21.6.2022 08:30:05 EEST | Tiedote

Stark pilotoi työvaatteiden kierrättämistä raaka-aineeksi Encore Ympäristöpalveluiden ja tekstiilien kierrätykseen erikoistuneen Resterin kanssa. Kokeilu toteuttaa kiertotalouden periaatteita, säästää luonnonvaroja, edistää tekstiilikuidun hyödyntämisen tuotekehitystä ja vie osaltaan Starkia kohti yrityksen vastuullisuustavoitteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme