Raisio-konserni

Suomalaiset saavat liian vähän kuitua – Tällä trendiruualla varmistat päivän kuituannoksen

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE Suurin osa suomalaisista saa ruuasta liian vähän kuitua sekä hiilihydraatteja. Yksi annos kaurapuuroa päivässä riittäisi kattamaan puuttuvan kuidun määrän.

Lautasellisesta kaurapuuroa saat runsaasti ravintoa
Lautasellisesta kaurapuuroa saat runsaasti ravintoa

Tuoreimpien FinRavinto-tutkimustulosten mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisesta aikuisväestöstä sai ruokavaliostaan liian vähän hiilihydraatteja ja kuitua. Suositusten mukaan kuitua tulisi saada ruoasta päivittäin 25–35 grammaa, mutta tutkimuksen mukaan keskimääräinen kuidunsaanti oli 21 grammaa vuorokaudessa.

-Täysjyväviljat ovat tärkeä hiilihydraattien ja kuidun lähde. Yksi kaurapuuroannos sisältää noin 4 grammaa kuitua, joten jo puurolautasellinen päivässä riittää lisäämään kuidunsaantia merkittävästi, toteaa Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri.

Puuro on perinteinen suomalainen superfood

Kaurapuuro valmistetaan täysjyvähiutaleista, jotka sisältävät jyvän kaikki ravinteikkaimmat osat. Kaura sisältää tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hyviä hiilihydraatteja ja terveellistä rasvaa.

- Puuron kuidut hellivät vatsaa ja hidastavat hiilihydraattien imeytymistä. Erityisesti kauran liukoinen beetaglukaani-kuitu auttaa pitämään verensokeriarvot tasaisena aterian jälkeen. Kaurapuuro sopii myös vatsavaivoista ja ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivien FODMAP-ruokavalioon, sanoo Vakkuri.

Kauran beetaglukaani-kuitu auttaa myös alentamaan veren kolesteroliarvoja. Suositeltava määrä on vähintään 3 grammaa beetaglukaania päivässä. Esimerkiksi yhdessä annoksessa täysjyväkaurahiutaleita on 1,8 g beetaglukaania. Liukenemattomat kuidut lisäävät ruokamassan määrää suolistossa ja nopeuttavat sen kulkua ruoansulatusjärjestelmän läpi.

Kaurapuuro on perinteikäs suomalainen aamiaisruoka, mutta soveltuu myös muilla aterioilla nautittavaksi. Monipuolinen puuro on muokattavissa erilaisilla lisukkeilla omaan makuun ja hetkeen sopivaksi. Marjat ja pähkinät parantavat puuroannoksen ravintoarvoja entisestään.

Miten sinä tuunaisit puuron? Ota talteen puuroreseptejä: elovena.fi/reseptit

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Raisio-konserni, markkinointiviestintäpäällikkö Mervi Nieminen
p. 0400 641 976
mervi.nieminen@raisio.com

Kuvat

Lautasellisesta kaurapuuroa saat runsaasti ravintoa
Lautasellisesta kaurapuuroa saat runsaasti ravintoa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Raisio-konserni
Raisionkaari 55
21200 Raisio

02 443 2111http://www.raisio.com

Raisio Oyj

Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan. Tunnettuja brändejämme ovat mm. Benecol, Elovena, Nalle ja Sunnuntai. Raision tuotteissa korostuvat hyvinvointi, terveellisyys, maku ja kestävä kehitys. Vahva osaamisemme ja into kehittää uutta varmistavat kannattavan kasvun. Raision osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2018 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 228 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 26 miljoonaa euroa. Meidän ruokamme tekee hyvää Terveydelle, Sydämelle ja Maalle. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raisio-konserni

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme