Mellakka Helsinki

Suomalaistähti Alina Tomnikov tekee pääroolin kansainvälisessä uutuussarjassa

Jaa

Suomalaisnäyttelijä Alina Tomnikov tekee pääroolin isossa kansainvälisessä Sky Original -uutuussarjassa Funeral For A Dog, jossa nähdään myös liuta Saksan tunnetuimpia näyttelijätähtiä. Viidessä eri maassa kuvattu, menestyskirjaan pohjautuva draamasarja julkaistaan Saksassa, Itävallassa ja Isossa-Britanniassa 17. maaliskuuta.

Suomalainen Alina Tomnikov sekä saksalaiset Albrecht Schuch ja Friedrich Mücke tähdittävät uutta draamasarjaa. Kuva: Sky.
Suomalainen Alina Tomnikov sekä saksalaiset Albrecht Schuch ja Friedrich Mücke tähdittävät uutta draamasarjaa. Kuva: Sky.

Muun muassa Ekaterina-, Donna- ja Ivalo-tv-sarjoista ja Putouksesta tunnetuksi tullut Alina Tomnikov nähdään uransa isoimmassa roolissa kansainvälisessä Sky Original -draamasarjassa Funeral For A Dog. Saksassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Bulgariassa ja Kuubassa 11 kuukauden aikana pahimpaan pandemia-aikaan kuvattu saksalaisen Sky-yhtiön suurtuotanto pohjautuu Thomas Pletzingerin samannimiseen menestyskirjaan. Kahdeksanosainen draamasarja nähdään 17. maaliskuuta alkaen Saksassa, Itävallassa ja Isossa-Britanniassa Skyn kanavilla ja NOW-suoratoistopalvelussa.

Urallaan nousukiidossa olevan Tomnikovin lisäksi Saksan tämän hetken kuumimman näyttelijäkaartin tähdittämä Funeral For A Dog on koskettava draama rakkaudesta ja menetyksestä sekä kokonaisen sukupolven toiveista ja unelmista. Yhdessä jaksoista vierailee enemmänkin suomalaisväriä, sillä mukana nähdään myös näyttelijät Anu Sinisalo, Marjaana Maijala ja Ville Virtanen. Sarjassa puhutaan saksan, englannin, espanjan ja italian lisäksi myös suomen kieltä.

“Olin innoissani ja otettu pääroolista, sillä näin suuren tuotannon tekeminen kansainvälisen ryhmän kanssa oli ainutlaatuinen kokemus. Tämä oli myös haastavin roolityöni koskaan. Valmistautuminen Tuulin rooliin oli poikkeuksellisen kokonaisvaltaista – se, miten intensiivisesti minut näyttelijänä sidottiin mukaan hahmoni kehitysprosessiin, oli erityislaatuista”, kuvailee Alina Tomnikov.

“Tämän lisäksi opettelin muun muassa puhumaan sujuvaa saksaa, amputoimaan koiran jalan, ompelemaan tikkejä banaaneilla harjoitellen ja käärimään säkkikaupalla sätkiä vain muutamaa kohtausta varten. Lisäksi matkustaminen ympäri maailmaa pahimpaan korona-aikaan tuntui äärimmäisen absurdilta. Minulle tehtiin 11 kuukauden aikana yli 120 koronatestiä”, Tomnikov kertoo.

Funeral For A Dog -sarja käynnistyy, kun toimittaja Daniel (Albrecht Schuch) jäljittää menestyskirjailija Mark Svenssonin (Friedrich Mücke) tämän piilopaikasta Italiasta. Siellä hän kiinnostuu mysteeristä, joka sitoo yhteen Tuulin, Markin ja Felixin (Daniel Sträßer), Tuulin kadonneen kumppanin. Daniel kietoutuu syvemmälle Markin romaanista tuttuun tarinaan, joka vie kolmikon Etelä-Amerikasta Napapiirille ja 9/11-aikaiseen New Yorkiin. Jotain on kuitenkin pielessä, ja tutkiessaan kolmiodraamaa, Daniel löytääkin jotain paljon suurempaa, kuin mitä olisi koskaan osannut odottaa.

Käsikirjoituksesta vastaavat Hanno Hackfort, Bob Konrad sekä Thomas Pletzinger, ja ohjauksesta David Dietl ja Barbara Albert. Sarjan maailmanensi-iltatapahtuma järjestetään Berliinissä ensi viikon keskiviikkona 2. maaliskuuta ja myös Tomnikov on paikan päällä tekemässä kansainvälisen median haastatteluita.

Suomessa Funeral For A Dog julkaistaan näillä näkymin loppuvuodesta 2022.Funeral For A Dog -sarjan traileri

Pressikuvia sarjasta ja Alina Tomnikovista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja Alina Tomnikovin haastattelupyynnöt:
Mellakka Helsinki
Maritta Kettunen
050 548 1747
maritta@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Suomalainen Alina Tomnikov sekä saksalaiset Albrecht Schuch ja Friedrich Mücke tähdittävät uutta draamasarjaa. Kuva: Sky.
Suomalainen Alina Tomnikov sekä saksalaiset Albrecht Schuch ja Friedrich Mücke tähdittävät uutta draamasarjaa. Kuva: Sky.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme