Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalaistaiteilijan teos elävöittää katukuvaa Kööpenhaminan Amagerissa

Jaa

Kööpenhaminassa paljastettiin äskettäin suomalaisen Tuukka Tammisaaren seinämaalaus. Maalaus on valmistunut Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston tuella, ja se koristaa päätyseinää Amagerin kaupunginosassa Kongedybetin ja Sverigesgaden kulmassa.

Taitelija Tuukka Tammisaari on syntynyt Lahdessa vuonna 1984, mutta asuu ja toimii nykyään Helsingissä. Hän on tunnettu abstrakteista ja usein värikkäistä teoksistaan, joille on ominaista leikkimielisyys ja liike.

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto toimii monella tasolla suomalais-tanskalaisten suhteiden edistämiseksi. Apurahat ovat toiminnan olennainen osa, mutta rahasto edistää tanskalaista kulttuuria Suomessa ja suomalaista kulttuuria Tanskassa myös monin muin tavoin.

Kuvaava esimerkki tästä on rahaston lokakuussa 2019 Hanasaaren taidepuistoon lahjoittama arvostetun tanskalaistaiteilijan Jeppe Heinin taideteos Fragmented Circle.

Foto: Jens-Peter Brask

Katso video (Curated by Jens-Peter Brask - @brask007): www.youtube.com/watch?v=3m8W4KtVx-4

Lue lisää Suomalais-tanskalaisesta kulttuurirahastosta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-tanskalainen-kulttuurirahasto/

Lisätietoa:

Rahaston pääsihteeri Gunvor Kronman, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi, puh. 040 745 1738

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Tuukka Tammisaari
Tuukka Tammisaari
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme