Atradius Suomi

Suomalaisyritykset tekevät tuplahistoriaa

Jaa

Suomalaisyritysten historiallinen vuosi saa jatkoa, ennustaa luottovakuutusyhtiö Atradius.

Juhani Laitala
Juhani Laitala

Atradiuksen ekonomistien tekemän ennusteen mukaan maksukyvyttömien suomalaisyritysten määrä laskee ensi vuonna seitsemän prosenttia. Jo tälle vuodelle ekonomistit ovat ennustaneet peräti 12 prosentin laskua.

Pelkästään tämän vuoden luvut alittavat ensimmäistä kertaa vuoden 2007 tason, jolloin Atradius alkoi mitata yrityksiä maittain maksukyvyttömyysindeksillä.

Atradiuksen Suomen maajohtajan Juhani Laitalan mukaan nyt eletään historiallista ajanjaksoa, sillä indeksiluku painuu ennusteen perusteella 87:ään. Korkeimmillaan indeksi oli 145:ssä vuonna 2009.

– Suomalaisyritykset ovat hienossa ja harvalukuisessa seurassa eli ”alle satasten” kerhossa. Europan maista Hollanti, Saksa sekä Itävalta ovat omassa kastissaan, ja Suomi on heti neljäntenä, Laitala sanoo.

Hän vertaa suomalaisten tilannetta naapurimaahan Ruotsiin, jossa alle sadan ei päästä ensi vuonnakaan.

Suomalaisyritykset ovat toipuneet nopeasti vuosia kestäneestä taloustaantumasta. Viitteitä paremmasta on saatu bkt:n kasvuennusteista ja esimerkiksi konkurssitilastosta.

– Taustalla on myös tarkka taloudenpito. On yleisessä tiedossa, että puolet yrityksistä on nettovelattomia. Etenkin kotimaan kauppaa tekevät yritykset pystyvät maksamaan laskujaan säntillisesti. Riski kasvaa niillä, jotka ovat riippuvaisia ulkomaisten asiakkaiden maksukyvystä tai –haluista, Laitala arvioi.

Hänen mukaansa maksukyvyn mittaaminen on hyvä ja tärkeä työkalu. Maksukyvyttömyys johtaa yleensä konkursseihin ja asiakasyritysten kannalta luottotappioihin.

Atradius toimii 52 maassa ja yhtiöllä on tiedot yli 240 miljoonan yrityksen maksutapakäyttäytymisestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juhani Laitala, Atradius Suomen maajohtaja, 050-050 8368.
juhani.laitala@atradius.com

Kuvat

Juhani Laitala
Juhani Laitala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Atradius Suomi
Mannerheimintie 4
00100 Helsinki

09 6811 2422http://www.atradius.fi

Atradius tarjoaa luottovakuutuksia, takauksia ja perintäpalveluja maailmanlaajuisesti ja on läsnä 52 maassa. Tavoitteenamme on luoda kestäviä asiakassuhteita. Teemme kanssasi tiivistä yhteistyötä, jotta ymmärrämme liiketoimintaasi ja voidaksemme tarjota ratkaisuja, joista yrityksesi todella hyötyy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atradius Suomi