Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 julkistetaan Gastro-messuilla keskiviikkona 18.5. klo 15.30

Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämän Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -äänestyksen tulokset julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla keskiviikkona 18. toukokuuta kello 15.30 alkaen.
Koko Suomen ravintolaväen ohella toimittajat, muut median edustajat sekä sosiaalisen median vaikuttajat ja koko messuväki ovat tervetulleita seuraamaan julkistamistilaisuutta GastroHelsinki-lavalle. Tilaisuuden juontavat Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri ja Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki.
Tilaisuus lähetetään suorana Viiden Tähden YouTube-kanavalla. Linkki lähetykseen on ladattavissa julkistamispäivänä verkkosivuilta www.viisitahtea.com.
Satojen ammattilaisten valtakunnallinen äänestys
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, johon kutsuttiin yli 1000 horeca-alojen, juoma- ja ruokabisneksen sekä ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaista.
Äänestys järjestettiin nyt 14. kerran. Äänestäjiä oli tänä vuonna lähes 400.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listauksen toteuttaa Viisi Tähteä Media. Pääyhteistyökumppani on Helsingin Messukeskus. Kumppaneina ovat FREX-perunat ja -kananmunat, Wihurin Metro-Tukku ja Quandoo-pöytävarausjärjestelmä.
Tulosten julkistamisen yhteydessä paljastetaan myös listan sijoille 51–100 sijoittuneet ravintola sekä vuoden ravintolahenkilö, ammattilaisten ammattilainent. Tulokset ovat nähtävissä välittömästi tilaisuuden jälkeen www.viisitahtea.com ja www.50parasta.fi -sivuilla sekä STT Infon ja Kauppalehti Onlinen uutispalveluissa.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa on maan arvostetuin ja luotettavin ravintolalistaus
Viisi Tähteä käynnisti Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen vuonna 2004. Kaikki ykkössijat ovat tähän mennessä menneet helsinkiläisille ravintoloille.
Alkuvuosina ykkössijaa piti peräti seitsemän kautta Hans Välimäen luotsaama Chez Dominique. Vuonna 2011 paras oli Farang ja 2012 Ravintola Olo. Listaus oli tauolla vuodet 2013–2017.
Parhaimmaksi ravintolaksi alan ammattilaiset valitsivat vuosina 2018 ja 2019 Ravintola Grönin. Vuosina 2020 ja 2021 ykkönen oli Ravintola Palace.
Alakategoriat nostavat osaajat esille
Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 -äänestyksessä on listauksen ohella eri alakategorioita, joita ovat mm. paras ruoka, paras viiniravintola sekä paras innovatiivinen ja paras klassinen ravintola. Kategorioilla ovat omat yhteistyökumppaninsa kummiyrityksinä.
”Tälläkin kertaa voi äänestää myös henkilöä otsikolla Ammattilaisten Ammattilainen, joka on arvostettu, yhä alalla oleva, ennakkoluuloton ja idearikas kehittäjä. Kategorian kumppanina on Gastro Helsinki 2022 -messut”, päätoimittaja Eeropekka Rislakki kertoo.
Vuonna 2020 parhaaksi ammattilaiseksi äänestettiin ravintoloitsija ja alan vaikuttaja Pekka Terävä. Viime vuonna valinta kohdistui korona-aikana ravintola-alan puolestapuhujana esiintyneeseen kokki ja ravintoloitsija Henri Aléniin.
”Terävä ja Alén ovat siirtyneet Suomen 50 Parasta Ravintolaa -ammattilaisten Hall of Fameen eli heitä ei voinut enää äänestää. Nyt on uuden sankarin vuoro”, Rislakki perustelee.
Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen voittajat
2021 Palace, Helsinki
2020 Palace, Helsinki
2019 Grön, Helsinki
2018 Grön, Helsinki
2012 Olo, Helsinki
2011 Farang, Helsinki
2010 Chez Dominique, Helsinki
2009 Chez Dominique, Helsinki
2008 Chez Dominique, Helsinki
2007 Chez Dominique, Helsinki
2006 Chez Dominique, Helsinki
2005 Chez Dominique, Helsinki
2004 Chez Dominique, Helsinki
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Eeropekka Rislakki, päätoimittaja, Viisi Tähteä, +358 400 436 825, eeropekka@viisitahtea.com
Heikki Kähkönen, toimituspäällikkö, Viisi Tähteä, +358 50 353 8885, heikki@viisitahtea.com
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä
Momentin Group strengthens its leadership – Antti Roiha appointed as Group CEO starting 4 September4.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote
Restaurant and beverage group Momentin Group Oy has appointed MSc Antti Roiha, 40, as the Group CEO from 4 September 2023. Roiha has extensive experience in e.g. financial sector as well as from financial admin and business development roles in the restaurant and hospitality industry at e.g. Royal Ravintolat Oy and NoHo Partners Group.
Momentin Group vahvistaa johtoaan – Antti Roiha konsernijohtajaksi 4.9. alkaen4.5.2023 09:59:05 EEST | Tiedote
Ravintola- ja juoma-aloilla toimiva Momentin Group Oy on nimittänyt diplomi-insinööri Antti Roihan, 40, konsernin toimitusjohtajaksi 4.9.2023 alkaen. Roihalla on laaja kokemus mm. rahoitusalalta sekä taloushallinnon ja liiketoiminnan kehitystehtävistä ravintola- ja hospitality-aloilla esim. Royal Ravintolat Oy:ssä ja NoHo Partners -konsernissa.
Sieluaan myöten kaukasialainen ravintola Bridge avasi Helsingin sydämessä4.5.2023 08:11:12 EEST | Tiedote
Aitoihin raaka-aineisiin ja perinteisiin Kaukasian resepteihin perustuva ravintola Bridge avasi vapun alla ovensa Helsingin Erottajan- ja Uudenmaankatujen kulmassa. Sieluaan myöten kaukasialaisen ravintolan sydämenä on puuhiiligrilli. Bridgen upeita puitteita täydentävät uusrenessanssia ja jugendia henkivä sisustus, runsaat annokset sekä kokonaisvaltainen makujen ilotulitus.
Tukkukaupasta tunnelmataikureiksi – E.Ahlströmin 110 vuoden historia on voimavara ravintola-alalle2.5.2023 10:42:01 EEST | Tiedote
Ravintola on tuhannen yksityiskohdan summa. E.Ahlströmistä on muodostunut tuhansien asioiden tunnelmataikuri, joka tarjoaa kattaukseen, sisustukseen, ruokalistoihin ja jopa rahoitukseen liittyviä ratkaisuja ravintoloitsijoiden unelmien toteutumiseksi. Tänään 110 vuotta täyttävä E.Ahlström on Suomen johtava ravintola-alan ammattilaisia palveleva maahantuoja ja tukkukauppa.
TIEDOTE: Koronarajoitukset ja ravintola-alan selviytymiskamppailu näkyvät Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -listallla31.3.2023 13:56:08 EEST | Tiedote
Korona-ajan vaikutukset ja poliitikkojen päätökset näkyvät Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2023 -äänestyksen tuloksissa. Lähes 400 äänestäjän antamista kirjallisista valintaperusteluista käy ilmi, että ravintoloitsijoilla on ollut täysi työ pitää oma yritys pystyssä ja kehittää liiketoimintaansa. Alan syyllistämisestä aiheutuneen henkilökuntapulan takia moni ravintola toimii nyt sosiaalisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pitämällä henkilökunnastaan hyvää huolta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme