Suomen Akatemia

Suomen Akatemia avaa akatemiahankehaun nuorelle tutkijasukupolvelle

Jaa

6.9.2018. Suomen Akatemia on päättänyt kohdistaa enintään 25 miljoonaa euroa nuoren tutkijasukupolven edustajille, jotka ovat edenneet nopeasti tutkijanurallaan ja joilla arvioidaan olevan merkittävä rooli tutkimuksen uudistajina. Haku toteutetaan osana syyskuun hakua.

Valtioneuvoston budjettiesityksessä Suomen Akatemian avustusvaltuuksia tieteelliseen tutkimukseen nostetaan 25 miljoonalla eurolla. Tutkimusrahoituksen lisäys kohdistetaan erityisesti nuorille tutkijoille. Valtuuden lisäys on pysyvä. 

Kohdistus toteutetaan avaamalla suunnattu akatemiahankehaku nuorelle tutkijasukupolvelle. Akatemiahankkeen hakija hakee rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen. Akatemiahankkeilla edistetään tutkimuksen laatua, tieteellistä ja muuta vaikuttavuutta, tieteen uudistumista ja monimuotoisuutta.

Tavoitteena on kansainvälisesti korkeatasoinen tieteellinen tutkimus, mahdolliset tieteelliset läpimurrot ja tutkimusyhteistyö parhaiden kansainvälisten ryhmien kanssa. Hakijan (tutkimushankkeen vastuullisen johtajan) tulee olla professorin tai dosentin tasoinen tutkija. Hakijan arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota viiden viime vuoden saavutuksiin sekä potentiaaliin tutkimuksen uudistajana tulevaisuudessa. 

Tarkempia tietoja hausta Suomen Akatemian verkkosivuilla Uutta haussa -sivulla  ja syyskuun haku -sivulla 

Hallitus sopi keskiviikkona 29.8. budjettiriihessä valtion vuoden 2019 talousarvioesityksen sisällöstä. Budjettiriihen päätökset sisältävät tervetulleita lisäpanostuksia tutkimuksen rahoitukseen. Tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan lisätään pysyvästi yhteensä 112 miljoonaa euroa. 


Akatemiahanke nuorelle tutkijasukupolvelle (pdf)

Syyskuun haku 2018

Uutta haussa 2018

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

- Ylijohtaja, tutkimus, Riitta Maijala
Suomen Akatemia, p. 029 533 5002
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

- Tiedeasiainneuvos Tiina Petänen
Suomen Akatemia, p. 029 533 5091
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemian viestintä
Riitta Tirronen
viestintäjohtaja
p. 029 533 5118
etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Akatemia
Suomen Akatemia
Hakaniemenranta 6, PL 131
00531 HELSINKI

029 533 5000http://www.aka.fi/fi

Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa. Vuonna 2018 rahoitamme tutkimusta 444 miljoonalla eurolla. Suomen Akatemia saa osan tutkimusrahoitukseen käyttämistään varoista rahapelitoiminnan voittovaroista.  Vuonna 2018 Akatemia käyttää tieteen edistämiseen rahapelitoiminnasta saatuja varoja 70,7 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Akatemia

Suomen Akatemia ja ulkoministeriö rahoittavat monipuolisia kehitystutkimuksen hankkeita24.10.2018 13:20Tiedote

Suomen Akatemia ja ulkoministeriö ovat myöntäneet rahoituksen viidelle uudelle tutkimushankkeelle Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa. Ohjelman uusia hankkeita rahoitetaan yhteensä 3,5 miljoonalla eurolla. Kehitystutkimuksen akatemiaohjelmassa rahoitetaan monitieteistä ja ongelmalähtöistä tutkimusta, joka kuvaa ja tulkitsee kehityksen ulottuvuuksia, auttaa ymmärtämään kehityksen esteitä ja etsii keinoja näiden esteiden poistamiseksi. Tutkimuksen kohteena ovat globaalin kehityksen kysymykset. Tutkimus edistää kehitysmaiden kehitystä ja hyödyntää suomalaista osaamista.

Arvostettu ERC:n Synergy -rahoitus ensimmäistä kertaa suomalaiseen yliopistoon23.10.2018 16:20Tiedote

Professori Risto Ilmoniemi Aalto-yliopistosta on saanut ensimmäisenä suomalaisena Euroopan tutkimusneuvoston (European Research Council, ERC) Synergy -tutkimusrahoituksen. Kaksi muuta osapuolta neurotieteen ja lääketieteellisen kuvantamisen alaan kuuluvassa yhteishankkeessa ovat professori Gian Luca Romano Chieti-Pescaran yliopistosta Italiasta ja professori Ulf Ziemann Tübingenin yliopistosta Saksasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme