Jyväskylän yliopisto

Suomen Ekonomeilta lahjoitus kauppatieteelliselle alalle – Jyväskylän yliopistolle 110 000 euroa

Jaa

Suomen Ekonomit lahjoittaa yhteensä miljoona euroa kauppatieteelliseen koulutukseen. Lahjoituksen kohteena ovat yliopistot, joissa annetaan kauppatieteellistä koulutusta ja tehdään alan tutkimusta.

Opiskelijoita Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksen aulassa.
Opiskelijoita Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksen aulassa.

Kauppatieteet ovat avainasemassa, kun ratkotaan vaikkapa ilmastonmuutokseen tai väestön ikääntymiseen liittyviä ongelmia. Kauppatieteiden osaajat ja tutkijat tarjoavat avaimia monien kriisien ratkaisuihin niin suomalaisessa yhteiskunnassa kuin globaalisti.

Näistä syistä Suomen Ekonomit päätti liittokokouksessaan lahjoittaa miljoona euroa kauppatieteelliselle koulutukselle.

”Haluamme tukea opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia yliopistoilla. Opiskelijat ovat tulevaisuuden voimavara”, sanoo Suomen Ekonomien koulutuspolitiikan asiantuntija Mika Parkkari.

Koulutuksen resurssit tulee kohdentaa kauppatieteiden osaamisen monipuolistumiseen ja tieteenalan jatkuvaan kehitystyöhön. Miljoona euroa jaetaan yliopistojen kesken sen mukaan, kuinka paljon niistä valmistuu kauppatieteiden maistereita. Jyväskylän yliopistoon kohdentuu 110 000 euroa.

”Suomen Ekonomien lahjoitus on erittäin merkittävä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle. Teemme jatkuvaa laatu- ja kehitystyötä varmistaaksemme, että meiltä valmistuvilla maistereilla on parhaat edellytykset ja vaadittava tietotaito menestyä nykypäivän työelämässä. Lämmin kiitos Suomen Ekonomeille tämän tavoitteen tukemisesta”, kiittää Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen.

Lahjoitukset maksetaan yliopistoille ennen varainhankintakampanjan päättymistä 30.6.2022.

Lisätietoja:
yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustonen, Jyväskylän yliopisto
anu.mustonen@jyu.fi, 050 564 9022

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelijoita Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksen aulassa.
Opiskelijoita Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksen aulassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa rakennetaan huippulaitteistoja, joilla on kysyntää maailmalla – "Parasta mitä rahalla saa"5.7.2022 12:51:00 EEST | Tiedote

Mikroelektroniikan ja akkujen pinnoituksen tueksi kehitettiin Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratoriossa myyntiin laitteisto, jota ei kaupallisilta markkinoilta saa. Pinnoitteet ovat mahdollistaneet kaikkien arkipäiväisten elektronisten laitteiden kehityksen. Jokaisen tietokoneen ja mobiililaitteen kehitystyössä on tarvittu hiukkaskiihdyttimiä ja niihin liittyviä laitteistoja. Myyntitoiminta laajentaa yliopiston tutkimuksen rahoituspohjaa, joka perinteisesti rakentuu muun muassa Suomen Akatemian myöntämien rahoitusten varaan.

Ilmastonmuutos ja kestävät elinkeinot Etelä-Aasiassa – kuinka saada yhtälö toimimaan?4.7.2022 01:00:00 EEST | Tiedote

Yliopistonlehtori Sirpa Tenhunen johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta ”Ilmastonmuutoksesta aiheutuva pakolaisuus ja kamppailu kestävistä elinkeinoista Etelä-Aasiassa”. Siinä tarkastellaan, miten ihmiset hahmottavat ja ymmärtävät ilmastonmuutoksen sekä miten he kamppailevat oikeuksistaan kestäviin elinkeinoihin jouduttuaan lähtemään kotiseuduiltaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme