Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer

Suomen Ekonomit: Erinomaista että kilpailukiellot selvitetään

Jaa

Suomen Ekonomit pitää erinomaisena työministeri Jari Lindströmin päätöstä teettää selvitys salassapito- ja kilpailukieltosopimusten käytöstä.

”Ilman lainmukaista perustetta solmitut kilpailukieltosopimukset ovat yleistyneet jäsenkunnassamme rajusti, ja ne ovat iso ongelma erityisesti esimies- ja asiantuntijatehtävissä”, sanoo Suomen Ekonomien työmarkkinajohtaja Riku Salokannel.

Hän pitää tärkeänä, että ongelman laajuus selvitetään oikeissa kohderyhmissä.

”Esimerkiksi jo joka toisessa uudessa ekonomin työsopimuksessa on kilpailukieltoehto” Salokannel sanoo.
 
Hän muistuttaa, että kilpailukieltoihin liittyvät ongelmat näkyvät käytännön työelämässä, tuomioistuimen riita-asioiksi ne päätyvät harvoin.

”Esimerkiksi työpaikan vaihtaminen samalla alalla voi olla hankalaa. Vaikka oikeustapauksia ei ole, se ei tarkoita etteikö ongelmaa olisi. Tämä olisi tärkeää ottaa huomioon selvitystyötä tehdessä”, Salokannel painottaa.
 
Positiivisena Salokannel näkee sen, että lainsäädäntöön on mahdollista tehdä tarvittavat muutokset varsin nopeastikin. Lakimuutosesitys on jo olemassa kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin aloitteesta.

”Ratkaisu on valmiina, enää tarvitaan poliittista tahtoa”, Salokannel toteaa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Riku Salokannel, työmarkkinajohtaja, Suomen Ekonomit
p. 040 724 9566

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer
Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

+358 (0) 20 129 9299http://www.ekonomit.fi

Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden sekä alan opiskelijoiden, kyltereiden, palvelu- ja etujärjestö. Yli 52 000 jäsenellään se on Akavan neljänneksi suurin jäsenjärjestö. Suomen Ekonomit on kylterin ja ekonomin paras urakumppani, joka edistää jäsentensä osaamista, hyvinvointia ja menestystä työelämässä sekä ekonomikoulutuksen arvostusta. Suomen Ekonomit on mukana neuvottelemassa työehtosopimuksista ja työelämäkysymyksistä osana Akavaa ja akavalaisia neuvottelujärjestöjä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme