Messukeskus

Suomen ensimmäinen megapeli GameXpossa – Aegon´s Conquest yhdistää lauta- ja roolipelaamisen kuuden tunnin pelimaratonissa

Jaa

Suomen ensimmäinen megapeli, Aegon´s Conquest, pelataan sunnuntaina 4.11. GameXpon lautapelialueella. Se yhdistää sekä lauta- että roolipelaamista ja mahduttaa samaan peliin kymmeniä pelaajia. Aegon´s Conquest sijoittuu Game of Thronesin maailmaan 300 vuotta ennen tv-sarjan tapahtumia.

Suomen ensimmäinen megapeli eli peli, joka yhdistää kymmenien pelaajien lauta-, live- ja pöytäroolipelaamista, pelataan GameXpossa sunnuntaina 4.11. Pelattava peli, Aegon's Conquest, on yksi uusimmista megapeleistä, ja se sijoittuu tv-sarja Game of Thronesin maailmaan, mutta 300 vuotta ennen sarjan tapahtumia. Game of Thrones puolestaan pohjautuu yhdysvaltalaisen George R. R. Martinin kirjasarjaan Tulen ja jään laulu. Marraskuussa ilmestyy uusi Martinin kirjoittama teos Game of Thronesin maailmasta, Fire & Blood, joka kertoo Aegonin valloituksesta eli juuri tämän pelin tapahtumista.

Megapelin järjestävät yhteistyössä Suomen lautapeliseura ry / Mauri Sahlberg sekä Game of Thrones -asiantuntijat, Westerosin kirjeenvaihtaja -kirjan kirjoittajat Mike Pohjola ja Jussi Ahlroth. Peliä pääsee fiilistelemään GameXpon lautapelialueella, jonne HBO tuo paikalle kopion Game of Thronesin tunnetusta Rautavaltaistuimesta.

Juonittelemalla Westerosin herraksi

Pelissä pelaajat johtavat kahdeksaa Westerosin valtasukua, jotka juonittelevat ja käyvät kovaa taistelua Westerosin herruudesta. Herruus saavutetaan pelaamalla neljää eri osapeliä, joissa kerätään pluspisteitä etsimällä reliikkejä ja valtaamalla alueita Westerosin kartalta sekä heikentämällä muita joukkueita paljastamalla näistä synkkiä salaisuuksia, mistä kertyy miinuspisteitä kilpailevalle joukkueelle. Seitsemän joukkueista edustaa Westerosin kuningaskunnan sukuja ja kahdeksas joukkue on valloittava suku Targaryen.

Yksi osapeleistä pelataan perinteisenä lautapelinä valtavalla Westerosin kartalla. Siinä kunkin joukkueen eli suvun ritari siirtelee kartalla armeijoita vallaten näin alueita omalle suvulleen. Liveroolipeliosuudessa sukujen päät neuvottelevat valtaistuinsalissa sukujen välisistä liitoista ja kaupoista sekä puukottavat toisiaan selkään paljastamalla muiden sukujen likaisia salaisuuksia. Mestareiden killan lautapeliosuudessa sukujen mestarit järjestelevät avioliittoja ja miettivät, miten paljastaa muiden sukujen salaisuuksia ja seikkailijoiden salissa pöytäroolipeliosuudessa, sukujen perilliset etsivät kätkettyjä reliikkejä. Aegon´s Conquestin peliaika on pitkä, arviolta kuusi tuntia, mutta se sisältää myös ruokatunnin.

”Peli todella tempaa mukaansa fantasiamaailmaan. Pelin voittamisen kannalta suvun sisäinen yhteispeli on elintärkeää! Perillinen liikkuu osapelistä toiseen auttaen aina sitä suvun jäsentä, kuka kullakin hetkellä eniten apua tarvitsee. Perillinen ei toimi tehokkaasti ilman mestarin ponnisteluja, ja ritarin armeijat eivät marssi ilman resursseja. Resursseja saa paitsi valloitetuilta alueilta, myös hallitsijoiden keskinäisen kaupankäynnin tuloksena. Eikä toisten kukistaminen onnistu ilman oikeita liittolaisia oikealla hetkellä", kertoo Suomen Lautapeliseuran puheenjohtaja Mauri Sahlberg.

Suomen johtavat Game of Thrones -asiantuntijat paikalla

Sunnuntain megapelissä ovat paikalla myös Suomen johtavat Game of Thrones -asiantuntijat Jussi Ahlroth ja Mike Pohjola, jotka toimivat pelissä pelinjohtajina. Kaksikolta ilmestyy parahiksi lokakuun Helsingin kirjamessuille Otavan kustantama kirja Westerosin kirjeenvaihtaja, joka on täynnä kutkuttavia analyysejä, kritiikkejä ja spekulaatiota tv-sarjan maailmasta. Pelin voittajajoukkue saa palkinnoksi teoksen kirjailijoiden nimikirjoituksilla. Paikalla on myös jaossa Game of Thrones -kirjanmerkkejä kaikille halukkaille ja kirjaa voi selata paikan päällä.

Tule pelaamaan!

Jotta noin yli 30 hengen megapeli saadaan aikaiseksi, siihen etsitään parhaillaan pelaajia. Messukeskus huolehtii sunnuntain megapelaajien messulipuista, joten pelaamaan pääsee ilman kustannuksia. Aiheesta lisätietoja: lautapeliseura.fi/conquest ja ilmoittautumaan pääsee osoitteessa: conquest@lautapeliseura.fi.

Katso lisää: www.gamexpo.fi

Lisätiedot tapahtumasta:

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Lisätiedot megapelistä:

puheenjohtaja Mauri Sahlberg, Suomen Lautapeliseura ry, puh. 044 522 9238, mauri.sahlberg@lautapeliseura.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Venemessuilla kunnostetaan moottoriveneitä ja keskustellaan moottoriveneilystä14.12.2018 10:54Tiedote

Vene 19 Båt -messuilla 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä kunnostetaan työnäytöksissä kolmea venettä Venemestarin Telakalla. Uusia varusteita ja pintoja saavat Windy 31 Tornado, Uttern 520 HT ja Buster S. Uusi Totalveneen Messi kokoaa moottoriveneilijät ja moottoriveneen hankintaa harkitsevat nyt ensimmäistä kertaa kuulemaan tuoreinta tietoa moottoriveneilystä ja moottoriveneistä.

Kevätmessujen mallipihoista ideoita oman puutarhan, mökkipihan sekä pientalopihan rakentamiseen13.12.2018 13:21Tiedote

Kevätmessuilta voi ensi keväänä poimia ideoita sekä omaan puutarhaan että mökin ja omakotitalon pihoihin. Kolmen mallipihakokonaisuuden suunnittelusta vastaa tänäkin vuonna Puutarhaetsivät eli maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti, maisema-arkkitehti Tiina Holmberg (SAFA, MARK). Kevätmessut järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 4.–7.4.2019.

Habitare tuo esiin muotoilun nousevia tähtiä11.12.2018 13:49Tiedote

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma ja nostaa yleisölle vielä tuntemattomia suunnittelijoita esille myös vuonna 2019. Suunnittelijoille tarkoitetut Imu Design -muotoilijakollektiivin kanssa toteutettavat Talentshop ja Protoshop tarjoavat mahdollisuuden suunnittelijoille saada osaamisensa ja tuotteensa esille omille osastoilleen Habitareen. Kokonaisvaltainen asumisen tapahtuma Habitare pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.9.-15.9.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme