Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho

Suomen Gastronomien Seura juhlii 70-vuotista taivaltaan

Jaa
LEHDISTÖTIEDOTE/Helsinki 25.11.2015 . Suomen Gastronomien Seura ry juhlii 70-vuotista taivaltaan Ravintola OLOssa 25. marraskuuta julkaisemalla seuran historiikin.
Gastronomiaa ja ruokakulttuuria
Gastronomiaa ja ruokakulttuuria

Kunniapuheenjohtaja Raili Koroman toimittama Gastronomiaa ja ruokakulttuuria on yksityiskohtainen vuonna 1945 perustetun seuran toiminnan kuvaus täynnä herkullisia anekdootteja ja kuvallisia kurkistuksia menneisiin vuosikymmeniin. Historiikki syntyi yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Hotelli- ja Ravintolamuseon kanssa.

Suomen Gastronomien Seura perustettiin sodan jälkeen elvyttämään ja nostamaan Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria. Vielä 70-vuotiaanakin seura vaalii samoja arvoja. Yhdistys seuraa aktiivisesti kansainvälistä ruokamaailmaa ja alan kehitystä. Ylpeinä voimme todeta suomalaisen osaamisen olevan tänä päivänä kansainvälistä huipputasoa.

Suomen Gastronomien Seura on Suomen vanhin ruokaseura, jossa on nykyisin yli 300 jäsentä. Seura järjestää jäsenilleen ajan hermolla olevaa ohjelmaa. Suosittujen uusissa ravintoloissa ja ravintolaklassikoissa nautittujen kuukausilounaiden ja illallisten lisäksi toteutamme ruokasesonkien mukaisia workshoppeja alan huippuammattilaisten ohjaamina. Workshopeissa paitsi laitetaan ruokaa yhdessä, myös nautitaan ruoasta yhteisöllisesti. Alan yrityksiin ja oppilaitoksiin pidetään tiivistä yhteyttä vierailukäynnein. Seura on valinnut vuodesta 1985 lähtien Vuoden Ravintolan ja palkinnut alan opiskelijoita stipendein.

Lisätietoja seurasta ja 70-vuotisjuhlasta antaa puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä. Seuran historiikista kiinnostuneet toimittajat voivat olla yhteydessä seuran sihteeriin Arja Porvaliin.

Tiina Lähteenoja-Niemelä
puheenjohtaja
050 330 8385
tiina.lahteenoja-niemela@gastronomit.fi

Arja Porvali
sihteeri
040 868 4039
arja.porvali@gastronomit.fi

www.gastronomit.fi

Kuvat

Gastronomiaa ja ruokakulttuuria
Gastronomiaa ja ruokakulttuuria
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Perhonkatu 11
00100 HELSINKI

09 5807 888http://www.haaga.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho

Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye