Insinööriliitto IL ry

Suomen hauskin insinööri viihdyttää juhlivia tekniikan ammattilaisia

Jaa

Satavuotias Insinööriliitto tuo Savonlinnaan monipuolisen tapahtuman, jossa naurua ei säästellä. Insinöörit seuralaisineen risteilevät Saimaalla, nauttivat musiikista ja kuuntelevat Suomen hauskinta insinööriä.

Insinööriliitto täyttää sata vuotta samalla, kun Savonlinnan kaupunki juhlii 380. syntymäpäiväänsä. Insinöörit juhlistavat merkkivuotta Savonlinnassa Pyhän Olavin päivänä eli maanantaina 29.7. Illan aloittaa kello 18 Kauppatorin tapahtumalavalla Suomen hauskimmaksi tituleerattu stand up -koomikko Janne Oravisto.

– Insinöörit tekevät tärkeää työtä, mutta se ei tarkoita, etteivät he osaisi vaihtaa vapaalle, myhäilee Insinööriliiton juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Ilta jatkuu museolaivaristeilyllä Pihlajavedellä Saimaan kansallismaisemissa. Satavuotias höyrylaiva S/S Paul Wahl kuljettaa juhlakansan luonnonsuojelualueelle ja norppavesille. Risteilyn aikana tarjotaan kevyt buffet-illallinen, ja laivalla järjestetään pientä juhlavuoden ohjelmaa.

Risteilyn jälkeen kaikilla on mahdollisuus jatkaa iltakonserttiin, jonka pääesiintyjänä on J. Karjalainen. Juhlapäivä huipentuu keskiyön ilotulitukseen.

Illanvietto on yksi yli 40 tapahtumasta, joilla liitto juhlistaa pyöreitä vuosiaan ympäri Suomea.

– Tarkoitus on, että jokainen insinööri pääsee osallistumaan juhlallisuuksiin. Ilman heitä ei olisi Insinööriliittoa, eikä Suomi olisi korkean teknologian maa, Ahtola korostaa.

Tapahtuman lomassa insinööreillä ja aveceilla riittää aikaa tutustua toisiinsa ja kanssajuhlijoihin.

– Yksi juhlavuoden teemoista on Ihastu insinööriin. Tarkoituksena on ravistella vanhoja luuloja insinööreistä ihmisinä. Kannattaa olla rohkea ja kokeilla itse, millaisia persoonia heidän joukostaan löytää, Ahtola kehottaa.

Juhlavuoden tavoitteena on tuoda esiin insinöörien työtä ja merkitystä yhteiskunnassa. Insinöörejä työskentelee liki jokaisessa kunnassa, valtiolla ja lukuisissa muissa organisaatioissa ja yrityksissä.

– Huipputeknologia ja insinöörien työ ovat arkipäiväistyneet. Ne ovat kuitenkin entistä tärkeämpiä koko yhteiskunnan toiminnan kannalta, Ahtola painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme