Vaasan kaupunki - Vasa stad

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan Vaasassa perinteisin menoin

Jaa

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään Vaasassa torstaina 6.12. perinteisin juhlallisuuksin. Päivän ohjelma alkaa klo 8, jolloin kynttilät sytytetään sankarihaudoilla. Itsenäisyyspäivän pääjuhlassa jaetaan muun muassa Vaasan kaupungin kulttuuripalkinnot.

Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto järjestää Kasarmintorin perinnemuurilla juhlallisen lipunnoston klo 9.

Perinteinen kaksikielinen jumalanpalvelus järjestetään Vaasan kirkossa klo 10. Vähänkyrön kirkossa on jumalanpalvelus klo 11, jossa ovat mukana Veteraanien veljeskuoro, reserviläiset ja partiolaiset. Sankarihaudalla on seppeleenlasku sekä jumalanpalveluksen jälkeen kahvitarjoilu ja juhlahetki seurakuntatalolla.

Seppeleet lasketaan Vaasan hautausmaan sankarihaudoille ja muistomerkeille klo 11.30. Seppeleiden laskuun osallistuvat Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto, sotaveteraanit ja sotainvalidit, Vaasan kaupunki, Vaasan seurakunnat sekä kansalaisjärjestöt.

Vaasan Sotaveteraanimuseo pidetään avoinna klo 14–16 (Kirkkopuistikko 22 A).

Itsenäisyyspäivän pääjuhla alkaa Vaasan kaupungintalon juhlasalissa klo 15. Ohjelmassa on muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä sekä puheita. Juhlassa jaetaan myös Vaasan kaupungin kulttuuripalkinto ja Nuori kulttuuritekijä -stipendi sekä Vaasan Jaakoon Säätiön stipendit. Juhlaan on vapaa pääsy.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta järjestää perinteisen Itsenäisyyspäivän soihtukulkueen, joka lähtee Kasarmintorilta klo 16.45 ja saapuu Vaasan torille klo 17. Torilla alkaa klo 17 tunnelmallinen tilaisuus, jonka Wasa Sångargille ja Pohjan Miehet järjestävät yhdessä ylioppilaskuntien kanssa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupunki: kulttuuripäällikkö Sanna Bondas, p. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Vaasan suomalainen seurakunta: pappi Arto Lehtineva, p. 044 480 8222, arto.lehtineva@evl.fi

Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto: yliluutnantti Tom Sundell, p. 0299 486 116, tom.sundell@mil.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme