Vaasan kaupunki - Vasa stad

Suomen itsenäisyyspäivän juhlinta Vaasassa

Jaa

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan Vaasassa perjantaina 6.12. perinteisin menoin. Päivän ohjelma alkaa kynttilöiden sytyttämisellä sankarihaudoilla ja pääjuhlaa vietetään kaupungintalolla.

Kynttilät sytytetään sankarihaudoilla klo 8. Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto järjestää Kasarmintorin perinnemuurilla juhlallisen lipunnoston klo 9.

Kaksikielinen jumalanpalvelus pidetään Vaasan kirkossa klo 10 ja seppeleet lasketaan Vaasan hautausmaan sankarihaudoille sekä muistomerkeille klo 11.30.

Vaasan Sotaveteraanimuseo on avoinna klo 14–16 (Kirkkopuistikko 22 A).

Itsenäisyyspäivän pääjuhla alkaa Vaasan kaupungintalon juhlasalissa klo 15. Tervehdyssanat lausuu kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Anita Niemi-Iilahti ja juhlapuheen pitää Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund. Puolustusvoimien tervehdyksen tuo everstiluutnantti Mauri Etelämäki. Ohjelmassa on myös keskusteluhetki ilmavoimien lotan kanssa, Vaasan Jaakoon Säätiön stipendien jako sekä musiikkia. Juhlaan on vapaa pääsy.

Ylioppilaiden perinteinen soihtukulkue lähtee Kasarmintorilta klo 16.45 ja saapuu Vaasan torille klo 17. Vapaudenpatsaalla alkaa klo 17 Wasa Sångargillen, Pohjan Miesten ja ylioppilaskuntien isänmaallinen tilaisuus.

Vähässäkyrössä ohjelma alkaa jo torstaina

Sulvan puhaltajat esiintyy kirkkokonsertissa torstaina 5.12. klo 18. Ohjelma 10 euroa.

Perjantaina 6.12. klo 11 on Vähänkyrön kirkossa jumalanpalvelus, jossa ovat mukana Veteraanien veljeskuoro, reserviläiset ja partiolaiset. Sankarihaudoilla on seppeleenlasku, jossa puheen pitää aluelautakunnan puheenjohtaja Pasi Keskinen. Seppeleenlaskun jälkeen on seurakuntatalolla kahvitarjoilu ja juhlahetki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupunki:
kulttuuripäällikkö Sanna Bondas
p. 040 139 4048
sanna.bondas@vaasa.fi

Vaasan suomalainen seurakunta:
pappi Arto Lehtineva
p. 044 480 8222
arto.lehtineva@evl.fi

Porin prikaatin Pohjanmaan aluetoimisto:
yliluutnantti Tom Sundell
p. 0299 486 116
tom.sundell@mil.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme