Expomark

Suomen ja Euroopan rooli maailman energiakäänteessä

Jaa

Vuoden kattavin energia-alan ammattilaistapahtuma Energia 2018 kokoaa Tampereen Messu- ja urheilukeskukseen 23.–25.10. energia-alan keskeiset vaikuttajat, päättäjät ja eri teknologioiden edustajat. Tapahtuman aloittaa World Energy Council Finlandin yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa koostama Energiapäivä, jossa edustava joukko asiantuntijoita hakee ratkaisuja energia-alan akuutteihin haasteisiin hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n raportin sähköistämässä ilmapiirissä.

WEC Finlandin Energiapäivä 23.10. Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella.
WEC Finlandin Energiapäivä 23.10. Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella.

– Energiasektori ei rajoitu kansallisvaltioiden sisälle vaan on entistä globaalimpi kokonaisuus. Kansallisen ja kansainvälisen päätöksenteon laadunvarmistamiseen tarvitaan jatkuvasti tarkentuvaa, luotettavaa tieteeseen perustuvaa tutkimustietoa sekä valistunutta moniäänistä julkista keskustelua, sanoo WEC Finlandin toiminnanjohtaja Helena Kivi-Koskinen.

EU:n energiatavoitteet ja IEA:n suositukset Suomelle

Mitä Suomen ja Euroopan tasolla on tehtävissä maailmanlaajuisessa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi lähivuosina ja -vuosikymmeninä, joita tutkijat luonnehtivat käänteentekeviksi ihmiskunnan historiassa? Euroopan komission energiaosaston varapääjohtaja Gerassimos Thomas arvioiglobaalejahaasteita ja mahdollisuuksia Euroopan perspektiivistä. Thomasin alustusta kommentoivat paneelissa yritysjohtajat Fingridistä, Fortumilta, Valmetista, Wärtsilästä ja Tampereen sähkölaitokselta.

Lisäväriä Energiapäivään tuo iltapäivällä julkistettava kansainvälisen energiajärjestö IEA:n Suomen maatutkinta suosituksineen, jotka esittelee IEA:n varapääjohtaja Paul Simons ja joita tuoreeltaan kommentoi asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Paneelikeskustelua aiheesta moderoi WEC Finlandin hallituksen puheenjohtaja Rami Vuola. Paneelissa ovat mukana Energiateollisuus ry:n, Suomen Ilmastopaneelin, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Suomen Climate Leadership Coalitionin edustajat.

Aktiivisella kuluttajalla avainrooli fiksussa kaupungissa

Energia 2018 jatkuu 24.10. Energiakongressilla, jonka aiheina ovat energiamarkkinat, fiksut kaupungit (Smart cities), energiahankkeet sekä energia ja digitalisaatio. Kongressissa haetaan vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten sähkömarkkinoiden murros tai menestystarinana maailmalla tunnetun sähkön ja lämmön yhteistuotannon tulevaisuus Suomessa. Päivän kuluessa selvinnee myös uusiutuvan energia tuotantotuen tarjouskilpailun tilanne sekä tuulivoiman vaikutukset pohjoismaisiin energiamarkkinoihin.

Esillä ovat myös innovatiivisten kaupunkien energiaratkaisut sekä aktiivisten kuluttajien rooli fiksussa kaupunkiympäristössä, rakennukset virtuaalivoimaloina, energian ja teollisuuden digitalisaatio sekä kyberturvallisuus energia-alalla. Lisäksi kuullaan kiinnostavista energiahankkeista Suomen suurimmasta aurinkosähköpuistosta aaltovoimaan ja pieniin modulaarisiin ydinreaktoreihin.

Laaja katsaus käytännön energiaratkaisuihin ja muutoksen hallintaan

Energia 2018 -tapahtuma tarjoaa neljän päivän aikana edustavan näkymän niin toimialan käytännön ratkaisuihin kuin muutoksen hallintaan ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin, sillä Bioenergiapäivä tarjoaa monipuolisen sisällön Tampere-talossa jo 22.10.  Varsinaisena messualueena toimivat 23.–25.10. Tampereen messukeskuksen A- ja E-hallit. A-hallissa esitellään teollista energiantuotantoa ja voimalaitosten järjestelmiä, laitteita ja palveluja. E-halliin kootaan kiinteistöjen energiatehokkuuden, uusiutuvan, lähienergian ja kiertotalouden ratkaisuja sekä älykkäitä energiateknologioita.

Energia 360 -päälavalla E-hallissa kuullaan keynote -puheenvuoroja, miniseminaareja ja paneelikeskusteluja ajankohtaisista aiheista. Tiistaina keskitytään 23.10. teollisuuden, kiinteistöjen ja liikenteen energiatehokkuuteen. Tieliikenteen päästövähennysten kovia tavoitteita käsitellään Lähienergialiiton järjestämässä paneelissa tiistaina iltapäivällä. Keskiviikon 24.10. teemoja ovat kiertotalous ja kestävä yhdyskuntasuunnittelu. Miniseminaarissa tarkastellaan älykästä ja puhdasta lämpöä ja pohditaan, miten energiamurros mullistaa kaukolämmön.

Torstaina 25.10. huomion kohteena ovat innovaatiot ja uudet energiateknologiat. VTT:n paneelissa pohditaan Suomen energia-alan yritysten innovaatiokyvykkyyttä kansainvälisessä kilpailussa. Torstaina yleisöäänestyksessä ratkeaa myös Business Finlandin, Suomen messusäätiön ja WEC Finlandin yhdessä jakaman energia-alan Start Up-palkinnon voittaja.

Viimeisen tapahtumapäivän Key note -puheenvuoron pitää tulevaisuudentutkija Risto Linturi otsikolla ”2020-luvun radikaalit teknologiat: energian tuotannon ja kulutuksen murros”. Tarjontaa täydentävät kolmen muun esiintymislavan asiantuntijapuheenvuorot.

Messualueelle on maksuton sisäänpääsy rekisteröityneille kävijöille.

Median edustajat ovat tervetulleita Energia 2018 -tapahtumaan. He voivat akkreditoitua ennakkoon tapahtuman verkkosivuilla tai paikan päällä ja he saavat tapahtumassa pressipaketin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot Energiapäivästä:

Helena Kivi-Koskinen
Toiminnanjohtaja
World Energy Council Finland
helena.kivi-koskinen (at) wecfinland.fi
puh. 050 314 2955

Energia 2018 -tapahtumasta:

Expomark

Juha Nyholm
Tuoteryhmäpäällikkö, teollisuus
juha.nyholm (at) expomark.fi
puh. 050 585 4727

Eevariikka Ruopas
Markkinointikoordinaattori, Teollisuuden tapahtumat
eevariikka.ruopas (at) expomark.fi
puh. 0400 545 645

Kuvat

WEC Finlandin Energiapäivä 23.10. Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella.
WEC Finlandin Energiapäivä 23.10. Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella.
Lataa
WEC Finlandin toiminnanjohtaja Helena Kivi-Koskinen.
WEC Finlandin toiminnanjohtaja Helena Kivi-Koskinen.
Lataa
Euroopan komission energiaosaston varapääjohtaja Gerassimos Thomas.
Euroopan komission energiaosaston varapääjohtaja Gerassimos Thomas.
Lataa
IEA:n varapääjohtaja Paul Simons.
IEA:n varapääjohtaja Paul Simons.
Lataa
asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Kuva: Teemu Kuusimurto.
asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Kuva: Teemu Kuusimurto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, info@expomark.fihttps://expomark.fi

Energia 2018 -tapahtuman toteuttaa teollisuuden ja terveyden alan tapahtumajärjestäjä Expomark, joka juhlistaa samalla omaa 30-vuotista toimintaansa korkeatasoisten erikoismessujen järjestäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Kaukolämpöverkon valvontajärjestelmä startup-yritysten Älykäs energia -kilpailun voittajaksi Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella25.10.2018 16:42:28 EESTTiedote

Salossa toimiva ohjelmistoyritys Soficta on voittanut Aistio District Monitoring -ratkaisullaan Business Finlandin, World Energy Council Finlandin ja Expomarkin startup-yrityksille järjestämän älykäs energia -aiheisen kilpailun. Kilpailulla on haluttu nostaa esiin startup-yrityksiä, joilla on kasvupotentiaalia ja uutta tarjottavaa ripeästi uudistuvalle energia-alalle. Kisa ratkesi raadin valitseman kärkiviisikon pitchausten jälkeen yleisöäänestyksellä Energiamessuilla Tampereella torstaina 25.10.2018.

WEC Finlandin Energiapäivä 23.10. Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella: Suomella ja Euroopalla vielä paljon tehtävää maailman energiakäänteessä24.10.2018 02:27:31 EESTTiedote

Suomella ja Euroopalla on vielä paljon tehtävää maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Uusia ratkaisuja ja teknologioita tarvitaan, sillä toistaiseksi sovituilla toimenpiteillä päästään vain 40–45 % päästövähennyksiin vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 1990 tasoon. Euroopan komission energiaosaston varapääjohtaja Gerassimos Thomas kehottaa kohdistamaan katseet jo vuoteen 2050, sillä toistaiseksi sovituilla toimenpiteillä saavutetaan siihen mennessä vasta 60% tavoitteeksi asetetun 80-95% vähennysten sijasta. EU:n energiapolitiikan päätavoitteet liittyvät kestävän kehityksen lisäksi energian toimitusvarmuuteen ja kilpailukykyyn. - Meidän on tehtävä paljon enemmän ja katsottava vuoden 2030 jälkeen, jotta Eurooppa voi päästä Pariisin sopimuksen tavoitteeseen. Tämä edellyttää peräti 200 miljardin vuotuisia investointeja pääosin yksityisin varoin. Investointeja varten on luotava vakaa sääntely-ympäristö ja rahoitusmahdollisuuksia, Thomas totesi. Hän muistutti Euroopan oleva

Fysioterapia & Kuntoutus 2018: Ennakoiva itsehoito ylläpitää terveyttä – apuna uudenlaisia laitteita4.10.2018 14:43:13 EESTTiedote

Erilaiset seuranta- ja mittauslaitteet, unen monitorointi, sykkeen ja palautumisen seuranta, kirkasvalolasit, anturat, syke- ja unimittarit, ovat biohakkeri Teemu Arinan välineitä huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Loppuun palamisen ja vatsahaavan kokenut Arina on tehnyt seurantalaitteista ja niiden hyödyntämisestä itselleen sekä oman hyvinvoinnin välineen että työn. Arina puhui torstaina päättyneillä Fysioterapia&Kuntoutus-messuilla Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme