Suomen opiskelija-asunnot SOA ry

Suomen kaunein opiskelijakoti löytyy Turusta – kunniamaininta Vaasaan

Jaa

Lotta Storbackan Turussa sijaitseva koti on valittu Suomen kauneimmaksi opiskelijakodiksi opiskelija-asuntoyhteisöjen järjestämässä kilpailussa. Tuomariston vakuutti varma ja kekseliäs sisustusote, jolla tavanomaisesta opiskelija-asunnosta on loihdittu mielenkiintoinen, mutta harmoninen koti.

”Voittajatyön välittämä tunnelma on elämänmakuinen ja kodikas, silti rehevää kokonaisuutta leimaa tarkka ja esteettinen harkinta. Eri aikakausien kalusteet, kekseliäät huoneentaulut ja herkulliset väriyhdistelmät muodostavat kollaasinomaisen ja harmonisen tilakudelman,” tuomariston jäsen ja Aalto-yliopiston tilasuunnittelun professori Pentti Kareoja luonnehtii.  

Lopputulos todistaa, että viihtyisä opiskelija-asuminen ei ole välttämättä kiinni suurista investoinneista tai runsaista neliöistä, vaan mielikuvituksesta sekä halusta tuoda arkeen ripaus jatkuvaa juhlan tuntua.  

Voittaja otti tuomariston valinnan ilolla vastaan: "Oli kiva kuulla, että tuomaristo huomasi ja arvosti sisustusideologiaani! Laitan paljon aikaa kotiini; minulle on tärkeää, että kotini tuntuu juuri minun kodiltani. Kodissani persoonallisuuteni heijastaa estetiikkaani. Kotini neliömetrit ovat ainoa paikka maailmassa, jossa minulla on edes hieman kontrollia  siksi olen tietoisesti tehnyt sen omaksi paikakseni. Ulkona voi olla kaaos, sisäisesti voi olla kaaos  mutta pyrin siihen, että kotini on harmoninen paikka, jossa saan ladata energiaa ilman vaatimuksia, Storbacka kuvailee.  

Katso tästä, miltä näyttää Suomen kaunein opiskelijakoti 

Kunniamaininta Vaasaan – upea hirsitalokoti 

Kaikki opiskelija-asunnot eivät vastaa yleistä mielikuvaa. Opiskelija-asuntojen joukossa on poikkeuksellisia helmiä, kuten vanhoja hirsitaloja tai asunnoiksi muutettuja tehdasrakennuksia. Taitavan sisustajan käsissä niistä syntyy upeita opiskelijakoteja. Näitä on vaikea verrata koteihin, joissa – voittajakodin tavoin on sisustuksella luotu henkeäsalpaavan kaunis koti sinällään tavanomaiseen asuntoon 

Tästä syystä tuomariston oli vaikea valita yhtä voittajaa kilpailun 141 osallistujan joukosta. Siksi tuomaristo halusi palkita kunniamaininnalla opiskelijakodin, joka oli varmoin ottein sisustettu poikkeuksellisen kauniiseen tilaan. Kunniamaininnan sai Oskari Kaskisen ja Miikka Soonin Vaasassa sijaitseva näyttävä hirsitalokoti. 

Tämäkin on opiskelija-asumista! Katso kuvat upeasta hirsitalokodista. 

”Kilpailu alleviivaa, kuinka kapeita mielikuvat opiskelija-asunnoista ovat todellisuuteen verrattuna. Opiskelija-asunnot ovat muutakin kuin pieniä kerrostaloasuntoja ja moni opiskelija panostaa valtavasti kotinsa viihtyisyyteen,” tuomariston sihteerinä toiminut Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n toiminnanjohtaja Lauri Lehtoruusu huomauttaa. ”Opiskelija-asunnot ovat opiskelijoiden kauniita koteja.” 

Kilpailussa etsittiin kauneinta opiskelijakotia 

Suomen kaunein opiskelijakoti on opiskelija-asuntoyhteisöjen ja Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n järjestämä kilpailu, jossa etsittiin kauneinta kotia opiskelija-asuntojen asukkaiden joukosta. Kilpailu koostui paikalliskilpailuista, joiden voittaja valittiin yleisöäänestyksellä, sekä valtakunnallisesta kilpailusta, jonka voittajan valitsi asiantuntijoista koostuva tuomaristo. Kilpailuun otti osaa 141 opiskelijakotia eri puolilta Suomea 

Lisätietoa kilpailusta löytyy täältä: https://kauneinopiskelijakoti.net/osallistumisohjeet/ 

Paikalliskilpailujen voittajat löytyvät täältä: https://kauneinopiskelijakoti.net/suomen-kaunein-opiskelijakoti-2020-voittajat/ 

 

Lisätietoja: 

Lauri Lehtoruusu
Toiminnanjohtaja
 
Suomen opiskelija-asunnot SOA ry 
050 5737125
lauri.lehtoruusu@rakli.fi

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry 

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry on opiskelija-asuntoyhteisöjen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. SOA:n jäseninä on 22 opiskelija-asuntoyhteisöä sekä opiskelijajärjestöt Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK. Jäseninä olevat opiskelija-asuntoyhteisöt toimivat tärkeimmillä opiskelupaikkakunnilla ja ne omistavat yhteensä noin 45 000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 70 000 opiskelijaa. Opiskelija-asuntoyhteisöt ovat yleishyödyllisiä toimijoita, joko säätiöitä, kaupunkien omistamia yhtiöitä, ylioppilaskuntia tai yhdistyksiä. SOA:n jäsenyhteisöjen tavoitteena on tarjota opiskelijoiden toiveita ja tarpeita vastaavia asuntoja kohtuulliseen hintaan. 


Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry
Suomen opiskelija-asunnot SOA ryhttp://www.opiskelija-asunnot.fi

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry on opiskelija-asuntoyhteisöjen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Yhdistys valvoo opiskelija-asuntoyhteisöjen yleisiä ja yhteisiä etuja, edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä sekä edistää opiskelija-asuntopoliittisten tavoitteidensa toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen opiskelija-asunnot SOA ry

Ilouutinen uusille opiskelijoille: opiskelija-asuntoja tarjolla hyvin29.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Opiskelijoiden pitkät asuntojonot ovat jokakesäinen vakiouutinen. Koronaepidemia on johtanut poikkeukselliseen tilanteeseen: opiskelija-asuntoja on tarjolla hyvin. Syynä on kansainvälisten opiskelijoiden kato. Osa korkeakouluista on jäädyttänyt opiskelijavaihdon ja osa englanninkielisistä tutkinto-ohjelmista käynnistyy etäopetuksena. Kansainväliset tutkinto-opiskelijat eivät välttämättä pääse muuttamaan Suomeen oleskelulupaprosessien ja matkustusrajoituksien takia, vaikka koulutus käynnistyisikin normaalisti. Tuoreen lakimuutoksen myötä opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäisenä opiskeluvuotenaan, jos opiskelija ei voi aloittaa opintojaan pandemian takia.

Opiskelupaikkojen leikkaukset vaikuttavat myös opiskelija-asumiseen - Savonlinnan tilanne hälyttävä28.9.2016 10:36:57 EESTTiedote

Savonlinna on menettänyt kymmenessä vuodessa eri oppilaitoksista lähes 900 aloituspaikkaa. Kun opettajankoulutus siirtyy Joensuuhun syksyllä 2018, merkitsee se vielä 800 aloituspaikan häviämistä kaupungista. Tällaiset muutokset heijastuvat oppilaitosten lisäksi myös opiskelija-asuntojen kysyntään sekä kaupungin yleiseen asuntomarkkinatilanteeseen. Savonlinna on nyt esimerkki opiskelukaupungista, jossa paikallinen opiskelija-asuntoyhteisö on koulutuspoliittisten päätösten seurauksena ajautunut vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme