Jyväskylän yliopisto

Suomen Kulttuurirahasto tuki Jyväskylän yliopiston tutkimusta yli miljoonalla eurolla

Jaa

Jyväskylän yliopiston tutkijat ja tutkimusryhmät vastaanottivat yhteensä 39 apurahaa Suomen Kulttuurirahastolta. Apurahojen yhteissumma kipusi 1 104 000 euroon. Eniten apurahoja myönnettiin käyttäytymistieteille.

Merkittävimmän apurahan saivat KT Eija Sevón, YTT Marianne Notko ja KM Sanna Moilanen konflikteja ja vallankäyttöä lasten ja nuorten lähisuhteissa käsittelevään tutkimukseen. Myönnetty 200 000 euron apuraha tuli Huhtamäen rahastolta. Lisäksi KM Maria Lahtiselle myönnettiin 24 000 euron apuraha hankkeeseen liittyvän väitöskirjatyön tekemiseen.

Sevónin ja työryhmän tutkimuksen tarkoituksena selvittää eri ikäisten lasten kokemuksia ja käsityksiä konflikteista ja vallankäytöstä perhe- ja vertaissuhteissaan sekä etsiä niihin ratkaisuja. Hankkeessa yhdistetään uudella tavalla tarinallisia sekä teatterin ja sosiaalisen median keinoja.

Suomen Kulttuurirahasto jakaa helmikuussa 2019 keskusrahastosta apurahoja yhteensä 26 miljoonaa euroa. Tämä vuonna apurahat jakaantuivat 1079 saajan kesken, joista vuosiapurahoja saa 440. Lisäksi maakuntarahastot jakavat keväällä yhteensä lähes 13 miljoonaa.

Lokakuun haussa apurahahakemusten läpimenoprosentti oli tieteen aloilla 11 % – 24 % luokkaa tieteenalasta riippuen. Tieteen apurahojen hakijamäärä laski noin 400 hakemuksella vuoteen 2018 verrattuna. Tiede sai 54 % apurahoista.

Myönnöt Jyväskylän yliopistoon (liite)

Luettelo myönnetyistä apurahoista on osoitteessa skr.fi/myonnot

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Kulttuurirahasto, yliasiamies Antti Arjava, puh. 050 385 7600

Suomen Kulttuurirahasto, asiamies Annakaisa Tavast, puh. 050 518 5970

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 27.4.: Yhdessä oppimisen ihanuus ja kurjuus – tasavertaisuus asettaa haasteita ryhmätyölle18.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Yhdessä oppiminen ja ryhmässä toimiminen ovat keskeisiä koulutuksen periaatteita aina perusopetuksesta korkeakoulutasolle. Näiden periaatteiden avulla tavoitellaan oppilaiden ja opiskelijoiden aktiivista toimijuutta sekä pyritään nostamaan heidät oppimisprosessin keskiöön opettajan ja opettamisen sijaan. Toimiva ryhmätyöskentely ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä aiemmin opitut toimintatavat luovat haasteita toiminnalle.

Väitöstutkimus toi uutta tietoa platina(II)- koordinaatiokemiasta17.4.2019 14:21:37 EESTTutkimus

Koordinaatiokemiassa platina(II)- koordinointiyhdisteiden tutkimus on auttanut uusien lääkkeiden ja funktionaalisten materiaalien kehittämistä. Jyväskylän yliopiston epäorgaanisen ja analyyttisen kemian väitöstutkimuksessaan FM Evgeny Bulatov on kartoittanut, systematisoinut ja laajentanut tietoa platinan(II) koordinaatiokemiasta. Tieto edistää platinan uusien yhdisteiden hyödyntämistä erilaisissa teknisissä sovelluksissa ja lääkkeiden kehittämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme