Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto kannustaa antamaan lahjaksi perheen yhteisiä kulttuurikokemuksia

Jaa

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto kannustaa erityisesti perheitä tutustumaan omalta lähialueelta löytyvään taide- ja kulttuuritarjontaan ja löytämään näistä paitsi aineettomia, ekologisia lahjaideoita myös inspiraatiota kotona tehtäviin pieniin taideprojekteihin.

Annantalo on helsinkiläisten lasten, nuorten ja perheiden oma taidekeskus ja valtakunnallisen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Annantalon toiminta – tapahtumat, työpajat, näyttelyt ja taideopetus – saavuttaa vuosittain noin 40 000 lasta ja nuorta.

Lahjaideoiden aatelia – taidekurssi!
Kevään 2018 monitaiteisesta kurssitarjonnasta löytyy lyhytkurssi moneen makuun: taidekaruselli Villit silmät johdattaa animaation, sarjakuvan ja grafiikan ihmeellisiin maailmoihin, lapsen ja aikuisen yhteistä laatuaikaa voi viettää niin pimiöpajoissa kuin digitarinakurssillakin, anime-harrastajalle löytyy Cosplayn ABC ja rakentelijalle Romu-kurssi. Perheen pienimmille on omat harrastamisen harjoittelukurssinsa ja erityistä tukea tarvitsevalle omansa. Lyhytkurssit www.annantalo.fi > Taideopetus

Yhteisiä kokemuksia maksuttomasti
Suurin osa Annantalon perheille tarjottavista tapahtumista on maksutonta ja tarkoitettu kaikenlaisten perheiden / lapsen ja aikuisen yhdessä koettaviksi. Esimerkkeinä tammikuun lopulla Small Size days -esitykset ja työpajapäivä, koko kevään jatkuvat alle 3-vuotiaiden Naperokinot, 3-6-vuotiaiden lapsen ja aikuisen yhteinen työpaja Taideneuvola ja uutuutena maaliskuussa starttaava kouluikäisten ja aikuisten taideneuvola-konseptilla toimiva Tehdään taidejuttuja. Monien Annantalon tapahtumien tavoin myös mm. monikulttuurinen ystävänpäivä kutsuu perheitä su 11.2. Kevään koko ohjelma www.annantalo.fi/fi/tapahtumat/

Ajatus yhteisistä taide-elämyksistä ja kiireettömästä yhdessäolosta kantaa myös joulun yli. Lastenkulttuurikeskusten liitto haastaa vanhemmat tarjoamaan lapselle 100 kulttuurikokemusta ennen kouluikää. Tähän pääseminen tekisi n. 1-2 kulttuuri- tai taidekokemusta kuukaudessa, joista osa voi tulla myös kotien omasta taidetoiminnasta. Annantalon sivuilta löytyy pdf julkaisusta Tehdään taidejuttuja, jossa on helppoja ideoita taidejuttujen tekemiseen kaikenlaisissa kodeissa. 

Annantalon toiminnasta lisätietoja antavat
Annantalon johtaja Kaisa Kettunen, kaisa.kettunen@hel.fi, puh. 050 354 9018
Ohjelmistosta vastaava kulttuurituottaja Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari@hel.fi, puh. 050 564 3553
Taideopetuksesta vastaava kurssisuunnittelija Eeva Mussaari, eeva.mussaari@hel.fi, puh. 040 334 1078

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton haaste vanhemmille kulttuurikokemusten antamisesta lahjaksi
Utmaning för alla föräldrar: ge barnet en kulturupplevelse i julklapp

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnanjohtaja Saara Vesikansa puh. 050 563 4366, saara.vesikansa@lastenkulttuuri.fi
Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton puheenjohtaja Päivi Setälä puh. 044 701 1086, paivi.setala@pori.fi

www.annantalo.fi
http://lastenkulttuuri.fi/

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

KASTOR & POLLUX - uusi nykytanssiteos lapsille16.1.2018 11:04Tiedote

Katve [blind spot] kollektiivin uusin tanssiteos Kastor & Pollux saa ensi-iltansa keskiviikkona 7.2. Malmitalossa. Tarina vie pienet ja suuret katsojat matkalle mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa ei koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Päähenkilöt Kastor & Pollux ovat kotoisin Kaksosten Tähdistöstä. He matkustavat avaruuden halki puulaatikolla, josta hahmot ja tavarat ilmaantuvat tai katoavat. Kun Kastor ja Pollux pysähtyvät, alkaa tapahtua ihmeellisiä asioita.

Pormestarit Vapaavuori ja Lyly sekä toimitusjohtajat Vauramo ja Jansson: Lentorata koko maan liikennejärjestelmän kannalta kriittinen investointi10.1.2018 13:00Tiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Tampereen pormestari Lauri Lyly, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sekä VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson painottavat Lentoradan rakentamisen olevan tärkein lähitulevaisuuden liikenneinvestointitarpeista. Yhdessä joukko edustaa maan kahta suurinta kaupunkiseutua sekä merkittävimpiä liikennesektorin yhtiöitä.

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar: Helsingissä tarvetta avoimelle lasten itsenäisyyspäivätapahtumalle8.12.2017 14:07Tiedote

Upea Suomi100-juhlavuosi huipentui tällä viikolla Helsingissä useisiin juhlallisuuksiin. Menestys oli myös Suomen 100-vee synttärit, joka oli lapsille ja lapsenmielisille suunnattu koko perheen tapahtuma. Apulaispormestarit Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar toivoisivat, että lapsille ja perheille suunnattu avoin Suomen syntymäpäiväjuhla voisi kuulua Helsingin tapahtumatarjontaan pysyvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme