Folkhälsans Förbund rf

Suomen Lucia-kuoro kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea uudella sävelmällä Allt har ett ljus

Jaa

Allt har ett ljus -laulu esitetään 1.12. Kaikki muu informaatio on julkaisuvapaata jo nyt.

Foto/Kuva: Finlands Lucia/Suomen Lucia 2017 Ingrid Holm. Fotograf/Valokuvaaja: Askar Ibragimov/Folkhälsan
Foto/Kuva: Finlands Lucia/Suomen Lucia 2017 Ingrid Holm. Fotograf/Valokuvaaja: Askar Ibragimov/Folkhälsan

Suomen Lucia juhlii Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Juhlavuoden kunniaksi on tehty laulu nimeltään ”Allt har ett ljus”. Laulun ovat säveltäneet Jannike Sandström ja Niklas Rosström. Se on tehty erityisesti Lucia-kuorolle.

- Mietimme Folkhälsanilla Suomen juhlavuotena, että Lucia-laulu olisi hieno tapa kunnioittaa satavuotiasta Suomea, sanoo viestintäpäällikkö Camilla Westerlund. Olemme tähän mennessäkin julkaisseet musiikkikappaleita säännöllisesti Lucia-teemalla, ja nyt oli mielestämme oikea hetki tehdä uusi laulu.

- Jannike Sandström on johtanut Lucia-kuoroa kymmenen vuoden ajan. Hän on myös kirjoittanut aiemmat Lucia-laulut yhdessä Niklas Rosströmin kanssa. Uuden laulun inspiraationa oli viimevuotinen Lucia-neidon kruunajaistapahtuma.

Muistutus valosta ja toivosta

- Laulu on talvinen kirje kaikille heille, jotka tarvitsevat muistutuksen siitä, että valoa ja toivoa on aina saatavilla. Laulun sanoitusta on inspiroinut Anna-Lena Laurénin puhe viime vuoden Suomen Lucia-neidolle Ingrid Holmille

Laulu sopii kaikille uskonnosta tai kulttuurisesta tausta riippumatta. Teksti voidaan tulkita Lucia-neidon ja hänen kulkueensa tervehdyksenä kaikille pimeyden keskellävaeltaville. Lucia-neito seurueineen tuo mukanaan tärkeän sanoman ja haluaa levittää toivoa, valoa ja lämpöä. Laulu on myös osa Suomi 100 -juhlintaa.

- Lucia tarjoaa viestiä puhtaudesta, rehellisyydestä ja toiveikkuudesta nykypäivän yhteiskuntaan, jossa liian monet voivat huonosti, kertoo Niklas Rosström.

Linda Lampenius on myös mukana

Viulisti Linda Lampenius on myös mukana Allt har ett ljus -kappaleessa. Lampenius esiintyy Helsingin tuomiokirkossa Lucia-kuoron kanssa 13. joulukuuta.

- Tuntuu hyvältä päästä mukaan tällaiseen hankkeeseen, jolla on hyvä tarkoitus. Odotan kovasti Lucia-neidon kruunajaistapahtumaa Helsingin tuomiokirkossa, sanoo Linda Lampenius.Allt har ett ljus -laulun on kirjoittanut ja säveltänyt Jannike Sandström ja Niklas Rosström. Anssi Växby on vastannut musiikkijärjestelyistä Niklas Rosströmin teke­män työn pohjalta. Jannike Sandström on hoitanut kuorojärjestelyt. 

Laulun nauhoitti, tuotti ja miksasi Niklas Nylund Porvoon tuomiokirkossa yh­teistyössä Porvoon Studio Paraplyfabrikenin kanssa. Musiikkivideon on kuvannut ja leikannut Klaus Suhonen/People’s.

Allt har ett ljus -sävelmä on kuultavissa ja nähtävissä 1.12. alkaen seuraavilla kana­villa: Youtube (youtube.com/folkhalsan), Spotify (Finlands luciakör), facebook.com/finlandslucia ja folkhalsan.fi/lucia. Kaikki tuotot menevät lyhentämättöminä Lucia-keräykseen apua tarvitseville lapsiperheille jaettavaksi. Lisätietoja folkhalsan.fi/lucia.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa Camilla Westerlund
viestintäpäällikkö, Folkhälsan
puh. 050 374 8239.

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen:
lucia@folkhalsan.fi

Lisätietoja folkhalsan.fi/lucia

Kuvat

Foto/Kuva: Finlands Lucia/Suomen Lucia 2017 Ingrid Holm. Fotograf/Valokuvaaja: Askar Ibragimov/Folkhälsan
Foto/Kuva: Finlands Lucia/Suomen Lucia 2017 Ingrid Holm. Fotograf/Valokuvaaja: Askar Ibragimov/Folkhälsan
Lataa
Foto/Kuva: Finlands Lucia/Suomen Lucia 2017 Ingrid Holm. Fotograf/Valokuvaaja: Askar Ibragimov/Folkhälsan
Foto/Kuva: Finlands Lucia/Suomen Lucia 2017 Ingrid Holm. Fotograf/Valokuvaaja: Askar Ibragimov/Folkhälsan
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Folkhälsans Förbund rf
Folkhälsans Förbund rf
Paasikivenkatu 4
00250 Helsinki

09 315 000http://www.folkhalsan.fi

Folkhälsans Förbund r.f.
Topeliuksenkatu 20
00250 Helsinki
Puh. 050 360 7933

folkhalsan.fi/lucia
facebook.com/finlandslucia
lucia@folkhalsan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Folkhälsans Förbund rf

Solvalla Swimrun - A challenging event in extraordinary terrain 22 September 201813.9.2018 11:00Tiedote

Solvalla Swimrun is being held for the fifth time in the beautiful, varied and demanding forest setting of Nuuksio, Finland. The course leads competitors down wooded tracks and up exposed crags from lake to lake, which they have to swim across before getting back up and running. There are three different race distances: the ÖtillÖ Merit Race, Endurance and Sprint. All distances have three race classes: women, men and mixed. Solvalla Swimrun is one of the first Merit Races for the ÖTILLÖ competition series 2019 season.

Solvalla Swimrun - Haastava kilpailu upeassa maastossa 22.9.201813.9.2018 11:00Tiedote

Solvalla Swimrun järjestetään nyt viidennen kerran Nuuksion vaativassa, vaihtelevassa ja kauniissa suomalaisessa metsämaastossa lauantaina 22.9. Kilpailussa juostaan metsäpolkuja pitkin ja avokallioiden yli järveltä järvelle. Järvet ylitetään uiden, minkä jälkeen kilpailijat jatkavat kilpailua juosten. Solvalla Swimrunissa on kolme kilpailu­matkaa: ÖTILLÖ Merit Race, Endurance ja Sprint. Kaikilla matkoilla on kolme kilpailuluokkaa; naiset, miehet ja sekajoukkueet. Solvalla Swimrun on yksi ensimmäisistä ÖTILLÖ-kilpailusarjan kauden 2019 Merit Race -kilpailuista.

/Årtalet korrigerat/ Solvalla Swimrun - En utmanande tävling i en extraordinär terräng 22.9.201813.9.2018 11:00Tiedote

Solvalla Swimrun ordnas nu för femte gången i Noux krävande, omväxlande och vackert finländska skogsterräng. Tävlingen löps längs skogsstigar och över kala berg från sjö till sjö varefter deltagarna simmar över sjöarna för att sedan fortsätta löpa. Tävlingen består av tre olika distanser, ÖtillÖ Merit Race, Endurance och Sprint. Alla distanser har tre tävlingsklasser; damer, herrar och mixed. Solvalla Swimrun är ett av de första Merit Racen för ÖTILLÖ- tävlingsseriens säsong 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme