MessukeskusMessukeskus

Suomen merkittävin kirjallisuustapahtuma on nyt vahvasti valtakunnallinen

Jaa

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 22. - 25.10.2020 pääsee seuraamaan upeita kirjallisuuskeskusteluja ja -haastatteluja. Verkkotapahtuma tekee kirjamessuista entistä valtakunnallisemman, sillä tapahtumaa pääsee seuraamaan suoraan omalta tai ystävän kotisohvalta. Ohjelmasta nousevat tänä vuonna entistä vahvemmin kansainväliset tähdet ja monipuolisesti suomalaiset kirjailijat uutuusteoksineen, yhteiskunnalliset keskustelut sekä tapahtuman teema tulevaisuus.


Kokoaikalipun ostaneet voivat tapahtuma-ajan lisäksi katsoa ohjelmaa vielä kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen. Kirjamessujen aikana lähetystä tulee kolmelta lavalta, joista kahden ohjelma tulee suorana lähetyksenä Messukeskuksesta.

”Olen rakentanut Senaatintori- ja Töölö-lavan ohjelmat vuoden kiinnostavimmista kirjoista ja puheenaiheista. Esplanadi-lavan ohjelma on tehty yhdessä kirjakustantamoiden kanssa. Mukaan on mahdutettu erilaisia kirjallisuudenlajeja sekä joukko ykkösluokan kansainvälisiä tähtiä. Siinä missä verkkotapahtuma on tarjonnut haasteita, on se myös antanut mahdollisuuksia, kun voimme ottaa Suomesta käsin yhteyttä ulkomaisiin kirjailijoihin. Uskon että tapahtuman ohjelma tarjoaa uutta tietoa, inspiraatiota ja keskustelun mahdollisuuksia syksyyn" uskoo Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman ohjelmajohtaja Ronja Salmi. ”Vuoden ohjelmateemaa tulevaisuutta käsitellään monesta eri näkökulmasta. Kuulemme puhetta ilmastonmuutoksesta, ruuan tulevaisuudesta, ihmissuhteiden moninaisuudesta sekä isoista yhteiskunnallisista murroksista kuten metoo- ja Black lives matter -liikkeistä. Myös kirja-alalle ajankohtainen äänikirjabuumi on käsittelyssä. Perinteisissä lyriikkakeskusteluissa laulujen taustoja avaavat Anssi Kela sekä Ruusut-yhtye."

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman avajaisissa 22.10. klo 10  jaetaan Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto (5 000 e) lukemisen edistämiseksi tehdystä työstä. Avajaisissa kuullaan nuorten KirjaKalliolaisten Kirje tulevaisuudelle -esitys. Messuilla jaetaan Suomen tietokirjailijat ry:n vuosittaiset Tietokirjailija-palkinnot lauantaina 24.10. klo 11.30.

Kirjamessuilla on yli 400 esiintyjää. Tapahtuman juontajina ovat toimittajat Sonja Kailassaari, Susani Mahadura ja Sean Ricks. Kirjavuoden 2020 rakastetut suomalaiset kirjailijat Kari Hotakainen, Tommi Kinnunen, Terhi Kokkonen, Sirpa Kähkönen, Miika Nousiainen, Maria Pettersson ja Kjell Westö esiintyvät messuilla lukuisien muiden kirjailijoiden lisäksi. Kirjamessut esittelee vuoden uutuuskirjat monipuolisesti.

Kansainvälinen kirjailijavieraskattaus on tänä vuonna huikea. Kirjamessuilla esiintyvät yhdysvaltalainen Elizabeth Strout (Pikkukaupungin tyttö, Tammi), brittiläinen Ken Follett (Tuli ilta ja tuli aamu, WSOY),  norjalainen dekkaristi Jo Nesbø (Valtakunta, Johnny Kniga), ruotsalaiset dekkaristit Camilla Grebe (Varjokuvat, Gummerus), Camilla Läckberg (Hopeasiivet, Otava) ja Lars Kepler (Pelimies, Tammi), uusiseelantilainen Heather Morris (Cilkan tarina, Aula & Co),  yhdysvaltalainen Tommy Orange (Ei enää mitään, Aula & Co), irlantilainen Seitsemän sisarta -sarjan kirjoittanut Lucinda Riley (Auringon sisar, Bazar), ruotsalainen Otto Gabrielsson (Rikkaruoho S&S), ruotsalainen tietokirjailija Åsa Wikforss (Vaihtoehtoiset faktat, Aula & Co)  sekä ruotsalaiset sarjakuvataiteilijat Liv Strömqvist (Sammakko) ja Moa Romanova. Messuilla kuullaan myös Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkintoehdokkaita ruotsalaista Jens Mattssonia (Vi är Lajon!) ja färsaarelaista Rakel Helmsdalia (Loftar tú maer?).

Helsingin Kirjamessujen ohjelmakumppanit Helsingin Sanomat, Kallion ilmaisutaidon lukio KirjaKallion kautta,  Nuoren Voiman Liitto,  Suomen Kirjailijaliitto, Svenska Litteratur Sällskapet, Tieteellisten seurain valtuuskunta kumppaneineen ja Suomen Kirjailijaliitto ovat olleet mukana tekemässä ohjelmaa myös Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaan.

Torstaina 22.10. ja perjantaina 23.10. tapahtuma tarjoaa lapsille ohjelmaa klo 10-12. KirjaKallio on tehnyt ohjelmaa nuorille aikuisille klo 12-14 ja Tiedetori-ohjelmaa on klo 16-18. Svenska Litteratur Sällskapet järjestää ruotsinkielistä kirjallisuusohjelmaa päivittäin klo 14-16. Suomen Kirjailijaliitolla on ohjelmaa sunnuntaina 25.10. klo 11-13.

Viini & Ruoka -tapahtuman Lasillisella-ohjelmassa klo 18.30 ovat perjantaina 23.10. Tuomas Milonoff ja Riku Rantala, ja lauantaina 24.10. Miika Nousiainen.

Kuusi lukupiiriä ennakkoon

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman lukupiirit järjestetään jo ennen tapahtumaa ja niihin voi osallistua veloituksetta facebook-livessä ja tapahtuman verkkosivuilla.  Kirjamessujen lukupiireissä on 6.10. Philip Teir – Neitsytpolku (Otava)/Jungfrustigen (S&S), 7.10. Kari Hotakainen – Tarina (Siltala), 13.10. Frank Martela – Elämän tarkoitus (Gummerus), 14.10. Tommi Kinnunen – Ei kertonut katuvansa (WSOY), 20.10. Maria Pettersson – Historian jännät naiset (Atena) ja 21.10. Emmi-Liia Sjöholm - Paperilla toinen (Kosmos). Lukupiirit järjestetään klo 18-19.

Helsingin Kirjamessut verkossa on myös suuri kirjakauppa

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumaan osallistuu lähes 100 kustantajaa ja kirjakauppaa. Yrityksillä on mahdollista jakaa omaa ohjelmaa ja tehdä kirjatarjouksia tapahtumassa. Yritykset ovat lähteneet mukaan innostuneesti ja hyviä kirjatarjouksia tulee olemaan paljon. Tapahtumaan osallistuvien yritysten ohjelma- ja  tarjoussivut avautuvat 19.10. ja ovat avoinna 18.11. asti. 

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta – tapahtumaa voi seurata jopa 60 000 opiskelijaa.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman liput ovat myynnissä verkkokaupassa shop.messukeskus.com
23. - 30.9. yhden päivän lippu maksaa 10 e ja kokoaikalippu 15 e.
Lokakuussa yhden päivän lippu maksaa 12 e ja kokoaikalippu 17 e.
Yrityslippu syyskuussa ostettuna 150 e ja lokakuussa 170 e.

Kokoaikalipulla voi seurata Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman ohjelmaa 8.11. asti.Huomioi, että ostaessasi lipun tarvitset sähköpostiosoitteen ja liput ovat vain yksityiseen käyttöön.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään 22. - 25.10.2020. Ohjemaa on torstaista lauantaihin 22. - 24.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 25.10. klo 10-18. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuman ohjelma julkaistaan 23.9. klo 8 www.helsinginkirjamessut.fi 

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh.040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi
#kirjamessut
@kirjamessutHKI

Kuvia median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Lataa
Lataa
ohjelmajohtaja Ronja Salmi
ohjelmajohtaja Ronja Salmi
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme