Messukeskus

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki

Jaa

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Gastro Helsinki on Suomen suurin alan tapahtuma. Kuva: Gastro Helsinki 2016, kuvaaja Verna Kovanen
Gastro Helsinki on Suomen suurin alan tapahtuma. Kuva: Gastro Helsinki 2016, kuvaaja Verna Kovanen

Gastro Helsingin kiinnostavimmat uutuudet esitellään Gastron parhaat -merkinnällä. Ammattilaisraadin valitsemat uutuudet kertovat messuilla kävijälle helposti ja nopeasti, mihin messujen 300 yrityksen tarjonnasta kannattaa tutustua tarkemmin. Gastron parhaat 2018 ovat: Convotherm 4- yhdistelmäuuni (Davanti Finland Oy), Drop-in Delice -kylmävitriini (Dieta Oy), Ergoscoop-kauha (Dieta Oy), Sous Vide -altaat (Metos Oy), HK Maakarit Chef’s artesaanimakkarat ravintoloille (HKScan Finland), Keiju-vegemajoneesi (Bunge Finland Oy) ja Laplandia Bilberry -vodka (Shaman Spirits Oy).

Uusi Gastro Helsinki Wine, Beer and Spirits

Gastron uusi juomiin keskittynyt alue Gastro Helsinki Wine, Beer and Spirits esittelee lähes 20 maahantuojan viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita, erityisesti suomalaisia erikoisoluita sekä seitsemän maahantuojan viskejä, ginejä, vodkia ja muita väkeviä. Kaikille Gastro-messujen ammattilaisille avoimella alueella on myös juomiin ja baareihin liittyvää ohjelmaa.

Gastro Helsinki Wine, Beer & Spiritsiin osallistuvat myös Argentiinan, Iso-Britannian ja Espanjan maapaviljongit. Argentiina esittelee viinitarjontaansa, Iso-Britannia erityisesti kuohuviinejään sekä maan elintarvikkeita ja Espanjan osastolla voi perehtyä viineihin ja oluisiin. Viron, Italian ja Portugalin maapaviljongeissa on tarjolla maiden elintarvikkeita.

Suomenmestaruudet ratkotaan messuilla

Gastro Helsingissä selviää, missä kunnassa tehdään Suomen parasta kouluruokaa. Continental Foodsin ja ELO-säätiön Parempaa kouluruokaa -kilpailun finalistijoukkueet tulevat Helsingistä, Joensuusta, Mäntsälästä, Oulusta ja Sodankylästä.

Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskisat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija käydään Gastrossa. Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön, ELO-säätiön, järjestämissä kilpailuissa kahdestatoista kilpailujen semifinalistista valitaan kuusi jatkoon finaaliin. Finaali kilpaillaan perjantaina, ja kilpailujen voittajat julistetaan Gastro-messujen huipennuksena perjantaina klo 15.30.

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com

Akkreditoidu tapahtumaan osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone
Gastro Helsingin mediamateriaali: tapahtuman tiedot ja tilaisuudet >>

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Mukana on 300 näytteilleasettajaa sekä yli 200 esiintyjää. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Gastro Helsinki on Suomen suurin alan tapahtuma. Kuva: Gastro Helsinki 2016, kuvaaja Verna Kovanen
Gastro Helsinki on Suomen suurin alan tapahtuma. Kuva: Gastro Helsinki 2016, kuvaaja Verna Kovanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme