Suomen paras hampurilaisravintola on salolainen JJ’s BBQ

JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki on suomalaisen barbecue- ja grillaustaidon tunnetuimpia mestareita. Taustaltaan Kallunki on Lapista lähtöisin oleva ravintolakokki, joka ajautui töihin salolaiseen metallipajaan, jossa oppi metallinkäsittelyn ja hitsauksen. Kotigrillaaja innostui amerikkalaisten barbecue-ohjelmien tyylikkäistä smokereista ja niistä kypsyneistä lihoista. Koska sopivaa mallia ei Suomesta löytynyt, suunnitteli ja valmisti hän sellaisen itselleen.
Sana Kallungin savustimesta ja siinä kypsyvistä lihoista levisi herkuttelijoiden keskuudessa, ja pian hän ryhtyi valmistamaan smokereita ja niissä savustettuja herkkuja myös muille. Kallunki kiersi aluksi festivaaleja ja tapahtumia, joissa sana uudesta taiturista levisi hänen savustimestaan syntyvien houkuttelevien tuoksujen myötä laajalle.
Kallunki nauttii barbecue-mestarina suurta suosiota sosiaalisessa mediassa ja asiakkaat ovat valmiita ajamaan pitkiäkin matkoja hänen valmistamiensa herkkujen perässä. JJ’s BBQ on tullut tunnetuksi erityisesti lihavalikoimasta ja Black Angus Brisket -burgeristaan. Ravintolan menestys perustuu ruoan tuoreuteen, huippulaatuisiin raaka-aineisiin ja huolellisiin valmistusmenetelmiin.
”Tavoitteenani oli aluksi kiertää mahdollisimman monet festarit aitoja BBQ-herkkuja ja savustimia myyden. Rakensin autotalliini ammattitason keittiön ja myin savustettuja lihoja ulos myös suoraan kotoa. Kolme vuotta sitten otimme vaimoni Marin kanssa rohkean askeleen ja avasimme Salon teollisuusalueelle oman BBQ-ravintolan. Festivaaleilta saatu maine auttoi alkuun ja asiakkaat löysivät meidät pian. Nyt suunnittelemme jo laajentumista, missä tämä upea palkinto meitä varmasti auttaa. Erittäin iso kiitos Burger Lovers -yhteisölle, kaikille asiakkaillemme ja sosiaalisen median seuraajillemme, sekä eritoten mahtavalle henkilökunnallemme, joita ilman emme tätä palkintoa olisi saaneet”, kiittää JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki.
JJ’s BBQ sijaitsee Salossa, Myllyojankatu 2 A, ja ravintola on avoinna torstaista sunnuntaihin lounaasta illalliseen. www.jjsbbq.fi
Kymmenestä parhaasta puolet pääkaupunkiseudun ulkopuolelta
Suomalainen Burger Lovers Finland -yhteisö kiinnittää erityisesti huomiota ravintoloissa nautittujen hampurilaisten laatuun ja makuun. Ryhmän suosituksista on laadittu lista Suomen sadasta laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta. Niiden lisäksi yleisöllä oli mahdollista äänestää suosikkiaan myös listan ulkopuolelta. Kaikkiaan ääniä annettiin 31 800.
Äänestyksen kymmenen kärki ja äänien prosenttiosuus
- JJ’s BBQ, Salo (7,6 %)
- Naughty BRGR, useita paikkakuntia (5,2 %)
- Kauppuri 5, Oulu (3,3 %)
- Social Burgerjoint, useita paikkakuntia (3,1 %)
- Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3,1 %)
- Boneless, Helsinki (3,0 %)
- The Van, Kotka (2,9 %)
- Bites Burger, Helsinki (1,9 %)
- Gastrobar B/P, Kuopio (1,8 %)
- Box Cafe & Grill, Sipoo (1,7 %)
”Burgerifanit pääsivät koronarajoitusten jälkeen keväällä taas liikkeelle ja saimme aktiivien avulla päivitettyä Suomen parhaiden burgeriravintoloiden listan, jonka kärki on nyt rankattu. Suomessa on vahva hampurilaiskulttuuri ja on selvää, että parhaat suomalaisravintolat pärjäävät burgerien vertailussa mihin tahansa ulkomaiseen tarjontaan", kertoo Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari.
Tähdet mukana festivaaleilla
Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna seitsemän korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa ja festivaalin ensimmäinen ulkomaanvieras, Bastard Burgers Ruotsista. Tarjolla on useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia. Perinteisten burgerien lisäksi löytyy myös nyt palkittuja, hitaasti savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.
”Kutsuimme tänä vuonna mukaan mahdollisimman monta burgerimestaria Suomen maakunnista. On hienoa, että myös äänestyksen voittajaksi noussut JJ’s BBQ ja kärkikymmenikköön kuuluva The Van ovat paikalla muiden upeiden suomalaisen burgerimaailman tähtien kanssa”, lisää Suikkari.
Kesän 2022 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat mm. JJ’s BBQ (Salo), The Van (Kotka), RUOK Burger (Kuusamo), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger (Vantaa), Junk Y Vegan (Helsinki) ja Bastard Burgers (Ruotsi).
Konsertit: Keskiviikkona 15.6. Pyhimys, torstaina 16.6. Scandinavian Music Group, perjantaina 17.6. Teflon Brothers. Lauantain 18.6. iltakonserttiin vapaa pääsy, artistina JPX – J.Partynen Experience. Burgerifestivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Vaasan ja Pepsi Max.
Burger Lovers Festival pähkinänkuoressa
Burger Lovers Festival järjestetään Helsingin Rautatietorilla 15.-18. kesäkuuta 2022 päivittäin lounaasta myöhäiseen illalliseen. Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle päivisin vapaa pääsy, iltakattauksen ja konserttien pääsyliput 29 ja 39 euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Suikkari, Burger Lovers Finland, +358 50 347 5015, antti@burgerlovers.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Jari-Jukka Kallunki, JJ's BBQ Oy, +358 40 763 0263, jari@jjsbbq.fi
Kuvat




Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Helsinki Citycopter laajentaa toimintaansa lentäjien koulutukseen22.3.2023 09:07:57 EET | Tiedote
Lentoyhtiö Helsinki Citycopter on ostanut Suomen vanhimpiin lentokouluihin kuuluvan Salpauslennon. Ilmailualalla arvostettu koulu jatkaa toimintaansa Helsinki Citycopterin rinnalla tutulla SL Flight Training -nimellään tarjoten monipuolista lentokoulutusta yksityislentäjästä liikennelentäjätasolle asti. Kannattavaa ydinliiketoimintaansa tilauslentoliikennettä edelleen kasvattava Helsinki Citycopter kartoittaa myös sähkötoimisten lentokoneiden ja eVTOL -ilma-alusten koulutus- ja operointimahdollisuuksia Suomessa.
Suomalainen mediarahastoyhtiö yhteistyöhön Bonnier Newsin kanssa9.2.2023 10:52:21 EET | Tiedote
Yksityinen kotimainen mediarahastoyhtiö 8 Media Ventures on solminut yhteistyösopimuksen Pohjoismaiden johtavan mediatalon Bonnier Newsin kanssa. Aluevaltauksen myötä suomalaisyhtiö tuo sijoituspalvelunsa myös ruotsalaisille startup- ja kasvuyrityksille sekä Ruotsin markkinoilla toimiville ja sinne pyrkiville suomalaisyrityksille. Jatkossa 8 Media Ventures tarjoaa sijoituksensa vastineeksi mediatilaa kaikissa Bonnier Newsin ruotsalaisissa mediatuotteissa.
Adform aloittaa yhteistyön Scope3:n kanssa vähentääkseen ohjelmallisen mainonnan hiilidioksidipäästöjä3.2.2023 12:23:19 EET | Tiedote
Mainonnan teknologiayritys Adform aloittaa strategisen yhteistyön arvoketjujen hiilipäästödataa tarjoavan Scope3:n kanssa. Yhteistyö on konkreettinen edistysaskel, joka kannustaa ja auttaa mainostajia pienentämään markkinoinnin ja digimainonnan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
Viro valmistautuu matkailun uuteen ennätysvuoteen20.1.2023 13:51:48 EET | Tiedote
Viron matkailusektori valmistautuu tänä vuonna vastaanottamaan ennätysmäärän suomalaisia vieraita. Visit Estonian mukaan maa on varautunut matkailun uuteen aaltoon paremmin kuin koskaan. Siellä tehtiin kansainvälisen matkailun pysäyttäneen pandemian aikana paljon töitä sen eteen, että Viroon on taas hyvä tulla. Ympäristötietoisuuden kasvaessa lähialuematkailutrendi vahvistuu ja suomalaisen laivamatkailun kärkikohteena Viro tulee vankistamaan asemaansa entisestään.
Finnjävelin perinnereseptikilpailun voittaja on Hilja-mummin maksapiiras19.1.2023 09:20:33 EET | Tiedote
Suomalaiseen ruokaperinteeseen erikoistunut Finnjävel haastoi kaikki perinneruuan ystävät ja taitajat etsimään unohdettuja entisajan makuja. Kilpailun avulla löydetyistä resepteistä keittiömestari Tommi Tuominen luo modernisoituja versiota Michelin-tähtiravintola Finnjävelin ruokalistalle. Reseptiehdotuksia tuli runsain mitoin, mutta voittajaresepti erottui heti edukseen: ”Tämän on pakko olla hyvää!”
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme