Suomen paras hampurilaisravintola on salolainen JJ’s BBQ
JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki on suomalaisen barbecue- ja grillaustaidon tunnetuimpia mestareita. Taustaltaan Kallunki on Lapista lähtöisin oleva ravintolakokki, joka ajautui töihin salolaiseen metallipajaan, jossa oppi metallinkäsittelyn ja hitsauksen. Kotigrillaaja innostui amerikkalaisten barbecue-ohjelmien tyylikkäistä smokereista ja niistä kypsyneistä lihoista. Koska sopivaa mallia ei Suomesta löytynyt, suunnitteli ja valmisti hän sellaisen itselleen.
Sana Kallungin savustimesta ja siinä kypsyvistä lihoista levisi herkuttelijoiden keskuudessa, ja pian hän ryhtyi valmistamaan smokereita ja niissä savustettuja herkkuja myös muille. Kallunki kiersi aluksi festivaaleja ja tapahtumia, joissa sana uudesta taiturista levisi hänen savustimestaan syntyvien houkuttelevien tuoksujen myötä laajalle.
Kallunki nauttii barbecue-mestarina suurta suosiota sosiaalisessa mediassa ja asiakkaat ovat valmiita ajamaan pitkiäkin matkoja hänen valmistamiensa herkkujen perässä. JJ’s BBQ on tullut tunnetuksi erityisesti lihavalikoimasta ja Black Angus Brisket -burgeristaan. Ravintolan menestys perustuu ruoan tuoreuteen, huippulaatuisiin raaka-aineisiin ja huolellisiin valmistusmenetelmiin.
”Tavoitteenani oli aluksi kiertää mahdollisimman monet festarit aitoja BBQ-herkkuja ja savustimia myyden. Rakensin autotalliini ammattitason keittiön ja myin savustettuja lihoja ulos myös suoraan kotoa. Kolme vuotta sitten otimme vaimoni Marin kanssa rohkean askeleen ja avasimme Salon teollisuusalueelle oman BBQ-ravintolan. Festivaaleilta saatu maine auttoi alkuun ja asiakkaat löysivät meidät pian. Nyt suunnittelemme jo laajentumista, missä tämä upea palkinto meitä varmasti auttaa. Erittäin iso kiitos Burger Lovers -yhteisölle, kaikille asiakkaillemme ja sosiaalisen median seuraajillemme, sekä eritoten mahtavalle henkilökunnallemme, joita ilman emme tätä palkintoa olisi saaneet”, kiittää JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki.
JJ’s BBQ sijaitsee Salossa, Myllyojankatu 2 A, ja ravintola on avoinna torstaista sunnuntaihin lounaasta illalliseen. www.jjsbbq.fi
Kymmenestä parhaasta puolet pääkaupunkiseudun ulkopuolelta
Suomalainen Burger Lovers Finland -yhteisö kiinnittää erityisesti huomiota ravintoloissa nautittujen hampurilaisten laatuun ja makuun. Ryhmän suosituksista on laadittu lista Suomen sadasta laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta. Niiden lisäksi yleisöllä oli mahdollista äänestää suosikkiaan myös listan ulkopuolelta. Kaikkiaan ääniä annettiin 31 800.
Äänestyksen kymmenen kärki ja äänien prosenttiosuus
- JJ’s BBQ, Salo (7,6 %)
- Naughty BRGR, useita paikkakuntia (5,2 %)
- Kauppuri 5, Oulu (3,3 %)
- Social Burgerjoint, useita paikkakuntia (3,1 %)
- Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3,1 %)
- Boneless, Helsinki (3,0 %)
- The Van, Kotka (2,9 %)
- Bites Burger, Helsinki (1,9 %)
- Gastrobar B/P, Kuopio (1,8 %)
- Box Cafe & Grill, Sipoo (1,7 %)
”Burgerifanit pääsivät koronarajoitusten jälkeen keväällä taas liikkeelle ja saimme aktiivien avulla päivitettyä Suomen parhaiden burgeriravintoloiden listan, jonka kärki on nyt rankattu. Suomessa on vahva hampurilaiskulttuuri ja on selvää, että parhaat suomalaisravintolat pärjäävät burgerien vertailussa mihin tahansa ulkomaiseen tarjontaan", kertoo Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari.
Tähdet mukana festivaaleilla
Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna seitsemän korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa ja festivaalin ensimmäinen ulkomaanvieras, Bastard Burgers Ruotsista. Tarjolla on useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia. Perinteisten burgerien lisäksi löytyy myös nyt palkittuja, hitaasti savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.
”Kutsuimme tänä vuonna mukaan mahdollisimman monta burgerimestaria Suomen maakunnista. On hienoa, että myös äänestyksen voittajaksi noussut JJ’s BBQ ja kärkikymmenikköön kuuluva The Van ovat paikalla muiden upeiden suomalaisen burgerimaailman tähtien kanssa”, lisää Suikkari.
Kesän 2022 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat mm. JJ’s BBQ (Salo), The Van (Kotka), RUOK Burger (Kuusamo), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger (Vantaa), Junk Y Vegan (Helsinki) ja Bastard Burgers (Ruotsi).
Konsertit: Keskiviikkona 15.6. Pyhimys, torstaina 16.6. Scandinavian Music Group, perjantaina 17.6. Teflon Brothers. Lauantain 18.6. iltakonserttiin vapaa pääsy, artistina JPX – J.Partynen Experience. Burgerifestivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Vaasan ja Pepsi Max.
Burger Lovers Festival pähkinänkuoressa
Burger Lovers Festival järjestetään Helsingin Rautatietorilla 15.-18. kesäkuuta 2022 päivittäin lounaasta myöhäiseen illalliseen. Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle päivisin vapaa pääsy, iltakattauksen ja konserttien pääsyliput 29 ja 39 euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Suikkari, Burger Lovers Finland, +358 50 347 5015, antti@burgerlovers.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Jari-Jukka Kallunki, JJ's BBQ Oy, +358 40 763 0263, jari@jjsbbq.fi
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote
Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.
Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote
Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.
Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote
Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.
Suomen ensimmäinen luomuviski valmis nautittavaksi15.3.2024 13:49:40 EET | Tiedote
The Helsinki Distilling Company julkisti Nilsiässä torstaina Suomen ensimmäisen luomuviskin, joka on taidokas sekoitus perinteistä käsityötaitoa ja moderneja makutrendejä. Tahkon tislaamossa Kuopiossa tislatun ja kypsytetyn Tahko Single Malt ohramallasviskin valmistukseen on käytetty ainoastaan kotimaista luomuohramallasta, pohjavettä ja hiivaa. Sen maussa ovat tasapainossa hedelmäisyys ja tammitynnyrin hehkuva lämpö.
Maailmanympäripurjehdus: Suomalaisvenekunnat Kap Hornin valloituksessa18.2.2024 15:09:55 EET | Tiedote
Ocean Globe Race -maailmanympäripurjehduskilpailu on edennyt jo kolme osuutta, ja laivue kerääntyy paraikaa Uruguayn Punta del Esteen. Tapio Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure saapui etapin maaliin kokonaiskilpailun kolmantena. Omassa luokkajohdossaan oleva Spirit of Helsinki on kokonaiskilpailussa viides. Kolmannen etapin kohokohta oli pitkän ja vaativan Etelämeri-jakson päättyminen tarunhohtoisen Kap Hornin kiertoon. Venekunnat tekevät Uruguayssa huoltotoimenpiteitä ja valmistautuvat kilpailun päätösosuudelle, joka starttaa 5. maaliskuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme