Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomen paras myyntiorganisaatio 2021 -kilpailu on käynnistynyt

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu etsii Suomen parasta myyntiorganisaatiota yhteistyössä PwC:n ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n kanssa. Kilpailu on käynnissä 10.12.2021-28.2.2022.

Suomen parhaan myyntiorganisaation tittelistä kilpaillaan tänä vuonna jo kahdennentoista kerran. Kilpailun tavoitteena on seurata alan trendejä ja kehittämiskohteita sekä lisätä myynnin arvostusta. Lisäksi kilpailu auttaa yrityksiä arvioimaan ja kehittämään toimintamallejaan.

Kilpailun voittaja valitaan huolellisessa, kolmivaiheisessa prosessissa, jossa arvioidaan yritysten myyntistrategiaa ja -johtamista, asiakasosaamista sekä myynnin prosesseja, työkaluja ja tuloksellisuutta.

Ensimmäisessä vaiheessa osallistujat täyttävät verkkokyselyn. Vastausten perusteella myyntialan ammattilaisista koostuva raati valitsee finalistit, joiden työskentelytapoihin tutustutaan tarkemmin haastattelujen kautta.Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja vain kilpailun voittajaorganisaatio julkaistaan.

Osallistumalla organisaatiot voivat peilata omaa toimintaa muihin

Kilpailusta saatavat vertailuraportit voivat paljastaa organisaatioiden myyntiosaamisesta ja -kulttuurista piilossa olevia vahvuuksia ja myös mahdollisia kehityskohteita. Kilpailusta on siis hyötyä myyntityön kehittämiseen, vaikka finaalipaikka ei osuisikaan kohdalle.

Laajemmassa kuvassa vuosittainen kilpailu lisää tietoisuutta myyntiosaamisesta ja -kulttuurista, ja auttaa täten kehittämään kaikkien suomalaisten yritysten myyntiä ja toimintatapoja.

Kyselyn täyttäminen palvelee yrityksiä ainakin seuraavilla tavoilla:

1) Vastaamalla kyselyyn voi välittömästi reflektoida oman organisaation toimintaa sellaisissa teemoissa, jotka on kansainvälisessä tutkimuksessa todettu keskeisiksi menestymisen kannalta.

2) Jokainen yritys saa kilpailusta yksilöllisen benchmark-raportin, josta näkee yrityksensä sijoittumisen osa-alueittain suhteessa muihin. Kun yhdestä yrityksestä on useita vastaajia (myyjiä ja myynnin johtoa), raportti on entistä hyödyllisempi sen peilatessa usean työntekijän näkemyksiä.

3) Lisäksi koostamme kilpailusta ladattavan raportin, jossa käsitellään esiin nousseita trendejä sekä myyntiorganisaatioiden tilaa yleisesti. Mitä enemmän yrityksiä osallistuu kilpailuun, sitä laadukkaamman ja tarkemman raportin voimme toteuttaa.

4) Kilpailuun aikaisemmin osallistuneet organisaatiot voivat tarkastella, kuinka heidän sijoittumisensa suhteessa muihin on muuttunut. Aikaisemmilla osallistujilla on myös erinomainen mahdollisuus kilpailla finaalipaikasta, mikäli he ovat kehittäneet toimintatapojaan edellisen benchmark-raportin perusteella.

Vuoden 2020 parhaaksi myyntiorganisaatioksi valikoitui Silta Oy

Suomen paras myyntiorganisaatio -kilpailun 2020 voittajaksi valittiin suomalainen palkanlaskennan ja HR-palveluiden asiantuntijayritys Silta Oy. Silta Oy:n vahvuuksia ovat erityisesti saumattomat ja toisiinsa integroidut prosessit, myyntihenkilöstön korkea osaaminen sekä asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioiminen.

”Viime vuosien systemaattisen kehitystyön tuloksena myynti- ja markkinointiprosessit ovat hyvin määriteltyjä ja toimivia sekä digitalisaatio pitkälle vietyä. Asiakkuudenhallintaprosessit on huomioitu kokonaisuudessaan, jolloin markkinointi, myynti sekä asiakaspalvelu liittyvät saumattomasti toisiinsa varmistaen tiedonkulun, läpinäkyvyyden ja hyvän asiakastyytyväisyyden. Tätä tuetaan myös CRM- ja markkinointijärjestelmien hyvällä integroinnilla”, kilpailun tuomari Timo Kaski kuvailee voittajaorganisaatiota.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Polvinen
yliopettaja
puh +358 29 447 1236
pekka.polvinen@haaga-helia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, journalismikoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tule mukaan liikunta-, urheilu- ja matkailualan yritysten maksuttomaan Ponnahduslauta rohkeuteen -kehitysohjelmaan28.1.2022 09:14:05 EET | Tiedote

Hei urheilu-, liikunta- tai matkailualan mikroyrittäjä! Ole rohkea ja tule mukaan kehittämään itseäsi ja yritystäsi Ponnahduslauta rohkeuteen -ohjelmaan! Maaliskuussa starttaavassa ohjelmassa pääset hyödyntämään Haaga-Helian asiantuntijapalveluita, jotka auttavat sinua kehittämään liiketoimintamahdollisuuksiasi palvelumuotoilun ja itsensä johtamisen menetelmin täysin maksutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme